Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Vitamina c cu propolis

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Capsule 50000 UI; cutie 4 blist. 6 cps.

Indicatii:

Carente specifice, stari de hipo- sau avitaminoza in steatoree, obstructie biliara, la copilul mic, in sarcina, in perioada de alaptare; unele boli de piele: diskeratoza, boala Darier, psoriazis etc. (tratament local si general); afectiuni cronice cu modificari structurale si functionale ale unor epitelii: ozena, bronsita cronica, stomatite, glosite, gastrita atrofica, rectocolite, litiaza renala; prurit vulvar si anal; hemeralopie, xeroftalmie; sindrom premenstrual prin insuficienta luteinica (ca medicatie adjuvanta).

 

Doze:

Oral, profilactic, adulti si copii mai mari de 10 ani, 3 pic./zi, copii 3-10 ani: 2 pic./zi; copii pana la 3 ani: 1 pic./zi; tratament, adulti si adolescenti, 1 cps. sau 50 pic. de 2 ori pe zi, timp de 3 zile, apoi 1 data pe zi, timp de 15 zile; copii 8-15 ani: 1 cps. sau 50 pic., 1 data pe zi, timp de 15 zile; copii 1-8 ani: 25 pic. de 2 ori pe zi, timp de 15 zile. Tratamentul se poate repeta dupa 15 zile de pauza. Intraocular: aplicatii locale de 3 ori pe zi.

 

Contraindicatii:

Hipervitaminoza A.

 

Atentionari:

Se evita sau prudenta multa in timpul sarcinii (max. 10000 UI/zi) si in insuficienta renala. Formele de uz oral nu se absorb la bolnavi cu obstructie biliara si cu insuficienta a pancreasului exocrin – se recomanda prodrog (palmitat). Absorbtia poate fi micsorata cand se administreaza concomitent neomicina, colestiramina; contraceptivele orale pot creste concentratia plasmatica a vitaminei A.

 

Reactii adverse:

Tratamentul indelungat cu doze mari (100000 UI) provoaca anorexie, greata, cefalee, iritabilitate, uscarea si descuamarea pielii, prurit, rarirea parului, hepato-splenomegalie, tumefactia dureroasa a oaselor lungi si osteoporoza, hipertensiune intracraniana, tensiunea fontanelei.
#tags   \