Vasilip

Vasilip

Vasilip 10 mg comprimate filmate, 10 mg
Vasilip 20 mg comprimate filmate, 20 mg
Vasilip 40 mg comprimate filmate, 40 mg
Simvastatina

Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect inainte de a incepe sa luati medicamentul
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie nevoie sa-l recititi.
Intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca doriti mai multe informatii sau sfaturi.
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra si nu trebuie sa-l dati altor persoane. S-ar putea sa le faca rau, chiar daca prezinta simptome asemanatoare cu ale dumneavoastra.


Compozitie
Vasilip 10 mg
Un comprimat filmat contine simvastatina 10 mg si excipienti: nucleu - lactoza monohidrat, amidon pregelatinirat, butilhidroxianisol, acid citric anhidru, acid ascorbic, amidon de porumb, celuloza microcristalina, stearat de magneziu; film - hidroxipropilmetilceluloza, talc, propilenglicol, dioxid de titan (E171).


Vasilip 20 mg
Un comprimat filmat contine simvastatina 20 mg si excipienti: nucleu - lactoza monohidrat, amidon pregelatinizat, butilhidroxianisol, acid citric anhidru, acid ascorbic, amidon de porumb, celuloza microcristalina, stearat de magneziu; film - hidroxipropilmetilceluloza, talc, propilenglicol, dioxid de titan (E171).


Vasilip 40 mg
Un comprimat filmat contine simvastatina 40 mg si excipienti: nucleu - lactoza monohidrat, amidon pregelatinizat, butilhidroxianisol, acid citric anhidru, acid ascorbic, amidon de porumb, celuloza microcristalina, stearat de magneziu; film - hidroxipropilmetilceluloza, talc, propilenglicol, dioxid de titan (E171).


Grupa farmacoterapeutica
Medicamente hipolipemiante, hipocolesterolemiante, hipotrigliceridemiante, inhibitoare ale reductazei.


Ce este Vasilip?
Vasilip actioneaza prin inhibarea metabolismul colesterolului in ficat, regland astfel cantitatea de grasimi din sange. Aceasta contribuie la prevenirea b-Wor vasculare tn care grasimile se acumuleaza in peretii vasculari (ateroscleroza) si la prevenirea afectiunilor ce rezulta din acestea, de exemplu infarctul de miocard sau hemoragia cerebrala.
Efectul terapeutic apare dupa 2 saptamani, efectul maxim este observat dupa 4 - 6 saptamani de tratament.


Indicatii

Vasilip va fi utilizat pentru reglarea cantitatii de grasimi din sange in urmatoarele cazuri:
Testele sanguine au aratat ca, in ciuda unei diete cu restrictie la grasimi, in sange persista o cantitate excesiva a anumitor grasimi (colesterol cu densitate mica si/sau trigliceride). Este un fapt cunoscut ca o crestere a acestor grasimi in sange poate duce la diverse forme de afectiuni cardiace. De aceea, medicul va prescrie Vasilip.
Deja aveti o afectiune a vaselor sanguine ce iriga cordul (ateroscleroza). Vasele afectate de ateroscleroza sunt ingustate si nu pot aduce suficient sange cu oxigen la inima. Prezenta unei cantitati excesive de grasimi in sange poate produce agravarea bolii sau acutizarea acesteia.
Medicul v-a prescris Vasilip cu scopul de a va prelungi viata si a reduce riscul de infarct de miocard sau hemoragie cerebrala. Prin utilizarea Vasilip, se reduce riscul interventiilor chirurgicale cardiace de urgenta si se previne progresia aterosclerozei.
Chiar daca faceti tratament cu Vasilip, trebuie sa continuati dieta hipolipidica, dupa indicatiile medicului.


Contraindicatii
Informati medicul daca aveti alte afectiuni cronice, tulburari metabolice, daca sunteti alergici sau daca faceti tratament cu alte medicamente. Nu trebuie sa luati Vasilip in urmatoarele cazuri:
Aveti in antecedente o reactie de hipersensibilitate la simvastatina sau la oricare alt excipient al Vasilip (eruptii cutanate, dificultati respiratorii, scadere severa a tensiunii arteriale).

Sunteti insarcinata sau exista probabilitatea de a fi insarcinata.

Alaptati
Intentionati sa aveti copii. Daca luati aceasta decizie in timpul tratamentului cu Vasilip, trebuie sa intrerupeti tratamentul cu cel putin o luna inainte de conceptie.
Sunteti femeie in perioada fertila si nu folositi o metoda de contraceptie sigura.
Aveti probleme hepatice.
Aveti o boala ereditara rara, numita porfirie.


Precautii
Deoarece Vasilip afecteaza functia hepatica, se poate observa o crestere a substantelor (enzimele) eliberate de ficat in sange. Cu toate ca aceasta crestere este, de obicei, usoara si nesemnificativa, medicul poate sa efectueze teste de control la inceputul si in timpul tratamentului. Frecventa acestor teste va fi stabilita de catre medic. Daca se observa o crestere prea mare a acestor enzime, tratamentul cu Vasilip se va intrerupe. Informati medicul daca ati avut probleme hepatice in trecut.

Daca faceti tratament cu Vasilip, trebuie sa renuntati la consumul de alcool.
Deoarece Vasilip afecteaza metabolismul muscular, poate produce, in cazuri rare, dureri musculare, slabiciune sau rigiditate musculara. Foarte rar poate aparea o forma mai severa de disfunctie musculara, care poate duce chiar la insuficienta renala.

Riscul de aparitie a problemelor musculare mentionate este mai mare daca aveti insuficienta renala severa sau daca folositi Vasilip concomitent cu alte medicamente indicate la paragraful Ce alte medicamente pot interactiona cu Vasilip. Daca luati oricare dintre aceste medicamente, informati medicul inainte de initierea tratamentului cu Vasilip.
Daca apare vreuna dintre problemele musculare mentionate, informati medicul cat mai repede posibil.
Precautii speciale legate de excipientii inactivi: Butilhidroxianisolul irita ochii, pielea si mucoasele.


Atentionari speciale
Copii
Pana in prezent, nu s-au efectuat studii clinice privind siguranta si eficacitatea administrarii medicamentului la copii si adolescenti sub 18 ani.


Sarcina si alaptarea
Daca sunteti insarcinata sau alaptati, nu este recomandabil tratamentul cu Vasilip.
Daca sunteti insarcinata sau alaptati cereti sfatul medicului sau farmacistului inainte de a lua orice medicament.


Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Vasilip nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Ce alte medicamente pot interactiona cu Vasilip? (Interactiuni)


Vasilip poate interactiona cu anumite medicamente, ceea ce poate duce la cresterea fie a efectului Vasilip, fie a efectului altor medicamente. inaintea inceperii tratamentului cu Vasilip, informati medicul daca luati:
- alte medicamente pentru controlul nivelului grasimilor din sange (derivati de acid fibric, acid nicotinic);
- antibiotice (eritromicina, claritromicina);
- antimicotice (ketoconazol, itraconazol);
- medicamente pentru supresia sistemului imun (ciclosporina);
- antivirale (ritonavir);
- medicamente pentru tratamentul afectiunilor psihiatrice (nefazodona);
- anticoagulante (warfarina);
- medicamente pentru boli cardiace (digoxina).


Doze si mod de administrare

Urmati strict indicatiile medicului. Nu trebuie sa modificati dozele sau sa intrerupeti tratamentul fara sa consultati medicul.
Doza initiala de Vasilip in caz de crestere usoara a grasimilor din sange este de 1 comprimat Vasilip de 10 mg, seara. in cazul unei cresteri moderate sau a prezentei unei afectiuni vasculare (boala coronariana), doza initiala este de 1 comprimat Vasilip de 20 mg, seara.


Pentru atingerea efectului scontat, medicul poate creste doza zilnica pana la 40 mg sau la 80 mg, in forme severe de crestere a cantitatii de grasirm din sange. In cazul unei forme severe, ereditare de boala cu cantitati crescute de grasimi in sangfl^doza zilnica de 80 mg este divizata in trei prize: o doza de 20 mg dimineata, una la pranz si una seara. Medicul va decide sa va administreze o doza mai mica dlrnedicament, daca aveti o boala renala severa sau daca luati Vasilip concomitent cu alte medicamente cu care poate avea interactiuni.
Daca aveti impresia ca efectul medicamentului este prea puternic sau prea slab, informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.


Daca ati uitat sa luati Vasilip

Nu dublati dozele pentru a recupera o doza omisa.
Continuati cu o doza obisnuita, dupa orarul normal.
Efecte ce pot aparea fa intreruperea tratamentului cu Vasilip intreruperea tratamentului cu Vasilip nu reprezinta un pericol direct pe timp scurt, dar, dupa un timp mai lung,boala vasculara poate progresa, odata cu acumularea de grasimi in peretele vascular (ateroscleroza) si, consecutiv, reprezinta un risc de aparitie sau acutizare a bolii cardiovasculare.


Supradozaj
Daca ati luat o doza mai mare decat cea recomandata, informati de urgenta medicul.
Medicul va lua cele mai potrivite masuri de tratament si supraveghere a functiilor organelor care pot fi afectate (ficat, muschi, rinichi).


Reactii adverse
La fel ca alte medicamente, Vasilip poate prezenta reactii adverse.
Foarte rar pot aparea reactii adverse severe, ca afectarile musculare (miopatia) sau reactiile de hipersensibilitate.
Miopatia se manifesta prin dureri musculare, rigiditate sau slabiciune. Reactiile de hipersensibilitate se pot manifesta prin tumefierea gatului, eritem, dificultati respiratorii, hipotensiune arteriala severa cu sincopa, cresterea temperaturii corporale, inrosire sau dureri articulare. Daca apar astfel de simptome, intrerupeti imediat tratamentul cu Vasilip si informati medicul.
De obicei, reactiile adverse din timpul tratamentului cu Vasilip sunt usoare si trecatoare.
Cele mai frecvente reactii adverse sunt Cele gastro-intestinale (constipatie, greata, flatulenta, arsuri gastrice, dureri abdominale, diaree, varsaturi), cefaleea si tulburarile somnului. Reactii adverse mai rare includ ameteli, oboseala, crampe musculare, eruptii cutanate, mancarimi si pierderea excesiva a parului; reactii adverse foarte rare sunt depresia, afectarea nervilor periferici, pierderea apetitului sexual, anemie si cataracta. Nu exista o relatie cauzala complet elucidata intre medicament si multe din reactiile adverse.
Daca observati aparitia de reactii adverse sau orice modificari ce pot fi asociate medicamentului, va rugam sa informati medicul.


Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Ambalaj:Cutie cu 4 blistere continand cate 7 comprimate filmate.


Producator:KRKA, d. d., Novo mesto, Slovenia
Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata: KRKA, d.d., Novo mesto Smarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia
Data ultimei verificari a prospectului: Iunie, 2003

  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Unul din trei romani sufera de hemoroizi. Ai putea fi unul dintre ei

Daca ai intampinat unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome: sangerari in timpul scaunului, durere ...
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere

Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere x 250 ml - CatenaSamponul anticadere Gerovital Tratament Expert contine elemente esentiale care contribuie la intarirea radacinii firului de par si ii stimuleaza cresterea sanatoasa, lasandu-i un aspect stralucitor.Citeste mai mult ...
Tipurile de anestezii

Dr.Lelia Iliescu , medic specialist ATI-Spitalul Clinic Colentina descrie care sunt tipurile de anestezii folosite in timpul interventiilor chirurgicale.Suspendarea intregului ansamblu de sensibilitati ale corpului nostru, anestezia generala, in fapt, este folosita pe scara larga in timpul operatiilor.Ea se foloseste ...
Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D

Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D, 20 comprimate efervescente - CatenaCiteste mai mult ...
Catena te trimite din nou la bai

Catena te trimite din nou la baiCiteste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link