Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Tredaptive, comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate cu eliberare modificata cu 1000 mg acid nicotinic si 20 mg laropiprant; cutie x 1 blist. x 14 sau 28 comprimate

Indicatii:

Tratamentul dislipidemiei, in special la pacientii cu dislipidemie mixta combinata (caracterizata prin concentratii crescute de LDL-colesterol si trigliceride si concentratii scazute de HDL-colesterol) si la pacientii cu hipercolesterolemie primara (familiala heterozigota si nonfamiliala), singur sau in asociere cu statine.

Doze:

1 picatura in sacul conjunctival, o data pe zi. Recomandabil a se administra seara.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate. Disfunctie hepatica semnificativa sau inexplicabila. Ulcer peptic activ. Hemoragie arteriala.

Atentionari:

Precautii la pacientii care consuma cantitati mari de alcool etilic si/sau au antecedente de boala hepatica; la pacienti cu factori predispozanti pentru rabdomioliza; pacienti cu disfunctie renala; pacienti cu angina instabila sau in faza acuta a IM; pacienti cu guta.  Pacientii diabetici sau potential diabetici trebuie monitorizati cu atentie. Poate fi necesara ajustarea dietei si/sau tratamentului hipoglicemiant. Nu trebuie utilizat in timpul sarcinii, cu exceptia cazurilor in care este absolut necesar.

Reactii adverse:

Hiperemie cutanata tranzitorie; ameteli, cefalee, parestezii; diaree, dispepsie, greata, varsaturi; eritem, prurit, eruptii cutanate tranzitorii, urticarie; cresteri ale valorilor ALT si/sau AST, glicemiei in conditii de repaus alimentar, acidului uric; cresteri ale valorilor CK, bilirubinei totale, scaderi ale valorilor fosforului si ale numarului de trombocite.