Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Tarivid, comprimate filmate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Liofilizant pentru solutie injectabila 200 mg, 400 mg; cutie 1 fl. Liofilizant + 1 f. solvent

Indicatii:

Infectii potential severe cu germeni gram-pozitivi; in cazurile in care penicilinele si cefalosporinele nu sunt eficiente.

Doze:

Adm. intramuscular sau intravenos in bolus 30 minute. Se recomanda 1-2 administrari pe zi, in functie de gravitate. in endocardite si osteomielite se recomanda ca tratamentul sa dureze minim 3 saptamani. Profilactic 400 mg in doza unica, inaintea interventiei chirurgicale. Copii peste 12 ani: 10 mg/kg corp la 12 ore (primele 3 doze) apoi 10 mg/kg corp pe zi intravenos sau intramuscular in doza unica. Nou-nascuti: doza de atac 16 mg/kg corp in prima zi, apoi doza de intretinere 8 mg/kg corp o data pe zi. Insuficienta renala: nu este necesara ajustarea dozelor in primele 4 zile de tratament. La un clearance al creatininei de 40-60 ml/minim, doza se va reduce la jumatate.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate. Sarcina si alaptare.

Atentionari:

Teicoplaninul nu se elimina prin dializa. Hipersensibilitate incrucioata cu vancomicina. Testarea functiei renale si hepatice in cursul tratamentului.

Reactii adverse:

Locale (eritem, durere, tromboflebita, abces); hipersensibilitate (rash, prurit, febra, bronhospasm, reactii anafilactice, soc anafilactic, contractura, urticarie, angioedem); digestive (greata, varsaturi, diaree); sange (eozinofilie, leucopenie, trombocitopenie, trombocitoza, neutropenie); sistem nervos (ameteli, cefalee).