Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Tachystin, solutie orala

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutie orala 0,1%; cutie 1 fl. 20 ml

Indicatii:

Hipoparatirsidie idiopatica sau postoperatorie; pseudohipoparatirsidie.

Doze:

Adulti: in tbc intramuscular 1 g de 2 ori/saptamani. (la nevoie 1 g/zi), in alte infectii; 1-2 g/zi (fractionat la 4-12 ore); copii: 20-30 mg/kg/zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la oricare din componentii produsului; hipercalcemie; hipervitaminoza D. Nu se recomanda asocierea cu: analogi sau metaboliti ai vit. D sau cu antiacide care contin magneziu.

Atentionari:

Prudenta in cazul antecedentelor de litiaza renala, arterioscleroza, IC, hiperfosfatemie, IR. inainte de inceperea tratamentului si in timpul acestuia se controleaza calcemia. Prudenta in cazul asocierii cu: diuretice tiazidice, doze mari de preparate continand calciu, tiroxina. Prudenta in timpul sarcinii si alaptarii.

Reactii adverse:

Hipercalcemie manifestata prin pierderea poftei de mancare, gust metalic, greata, varsaturi, diaree sau constipatie, paloare faciala, cefalee, palpitatii, oboseala si senzatie de slabiciune, uscaciunea mucoasei bucale, sete. Afectari renale, calcificari la nivelul cordului, plamanilor sau rinichilor. Dureri osoase si musculare, HTA, aritmii, urina tulbure, fotofobie, prurit, scadere in greutate. Suferinta biliara.