Simvagamma 10 mg

Simvagamma 10 mg

Compozitie
Un comprimat filmat contine simvastatina 10 mg si excipienti pentru: nucleu: lactoza anhidra, celuloza microcristalina, amidon pregelatinizat, butilhidroxianisol, stearat de magneziu, talc; film: hidroxipropilceluloza, hipomeloza, talc, dioxid de titan (E 171).

Grupa farmacoterapeutica: sistem cardiovascular, hipolipemiante, hipocolesterolemiante si hipotrigliceridemiante, inhibitori de HMG CoA reductaza

Indicatii terapeutice
Hipercolesterolemie

Simvagamma este indicata pentru scaderea nivelurilor colesterolului total si LDL-colesterolului, la pacientii cu hipercolesterolemie primara inclusiv familiala (tip IIa) sau hiperlipidemie combinata (tip IIb) in asociere cu masuri dietetice in cazul in care nu se obtine un efect adecvat numai cu masurile dietetice si alte masuri non-farmacologice (de exemplu, exercitii fizice si scadere in greutate).
Boala cardiaca ischemica
Simvagamma reduce riscul mortalitatii si morbiditatii la pacientii cu boala cardiaca ischemica asociata cu afectiuni cardiovasculare aterosclerotice, cu niveluri crescute ale colesterolului (>5,5 mmol/l), in asociere cu dieta hipolipidica si alte masuri non-farmacologice (exercitiul fizic si scaderea ponderala).

Contraindicatii
- hipersensibilitate la simvastatina, la alte inhibitoare de HMG-CoA reductaza sau la oricare dintre excipientii medicamentului;
- afectiuni hepatice active sau cresteri persistente inexplicabile ale transaminazelor serice;
- porfirie;
- sarcina si alaptare; femei la varsta fertila, in absenta protectiei adecvate prin metode nehormonale;
- copii si adolescenti cu varste sub 18 ani;
- tratament concomitent cu itraconazol, ketoconazol, antiproteaze.
Va rugam sa intrebati medicul dumneavoastra daca sunteti sau ati fost in una din aceste situatii

Sarcina si alaptarea
Intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a utiliza orice medicament Simvastatina este contraindicata in timpul sarcinii. Desi studiile de teratogenicitate la animale nu au aratat efecte teratogene ale simvastatinei, nu se recomanda administrarea simvastatinei in timpul sarcinii. intre intreruperea tratamentului cu simvastatina si conceptie trebuie pastrat un interval de 1 luna. Simvastatina poate fi administrata femeilor de varsta fertila, doar daca sunt utilizate metode contraceptive nehormonale. In cazul in care, in timpul utilizarii medicamentului, la o femeie apare sarcina, este necesara intreruperea imediata a tratamentului si informarea pacientei asupra riscului potential asupra fatului. Nu se cunoaste daca simvastatina sau metabolitii sai se excreta in laptele matern. in lipsa datelor privind excretia in laptele matern, simvastatina este contraindicata femeilor care alapteaza.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Simvastatina nu influenteaza negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare
Inaintea inceperii terapiei cu simvastatina, precum si pe parcursul tratamentului cu acest medicament, pacientii trebuie sa urmeze o dieta conventionala, hipocolesterolemianta. Comprimatele filmate Simvagamma trebuie administrate cu apa. Se pot administra atat pe stomacul gol cat si dupa mese.

Hiperlipidemia
Doza initiala recomandata este de 10 mg simvastatina pe zi, administrata in priza unica, seara. Daca este necesar, se poate incepe tratamentul si cu o doza initiala de 5 mg. La nevoie, doza poate fi crescuta, la intervale de cel putin 4 saptamani, pana la maximum 80 mg simvastatina, administrata zilnic, in priza unica, seara. Ajustarea dozelor se bazeaza pe monitorizarea nivelelor plasmatice de colesterol, la intervale de minim 4 saptamani. Daca nivelele LDL-colesterolului scad sub 1,94 mmol/l (75 mg/dl) sau colesterolul plasmatic total scade sub 3,6 mmol/l (140 mg/dl), trebuie luata in considerare reducerea dozei de simvastatina.

Hipercolesterolemia familiala homozigota

Doza recomandata este de 40 mg simvastatina pe zi, administrata inaintea sau in timpul mesei de seara sau 80 mg simvastatina pe zi administrata in trei prize (20 mg la micul dejun, 20 mg la masa de pranz si 40 mg la masa de seara).

Boala cardiaca ischemica

La pacientii cu boala cardiaca ischemica se recomanda administrarea unei doze initiale de 20 mg simvastatina pe zi, in priza unica, seara. La nevoie, doza poate fi crescuta, la intervale de cel putin 4 saptamani, pana la maximum 80 mg simvastatina, administrata zilnic, in priza unica, seara. Daca concentratia plasmatica a LDL-colesterolului scade sub 75 mg/100 ml (1,94 mmol/l) sau cea a colesterolului total scade sub 140 mg/100 ml (3,6 mmol/l), trebuie luata in considerare scaderea dozei de simvastatina.

Terapie concomitenta
Simvastatina este eficace singura sau in asociere cu chelatori de acizi biliari (colestiramina, colestipol). In cazul utilizarii concomitente de agenti hipocolesterolemianti de tipul colestipolului si colestiraminei, simvastatina trebuie administrata cu 1 ora inainte sau la cel putin 4 ore dupa administrarea rezinei pentru a evita reducerea absorbtiei simvastatinei. La pacientii in tratament concomitent cu ciclosporina, fibrati (sau niacina) si simvastatina, doza maxima recomandata este de 10 mg simvastatina pe zi.

Dozajul in caz de insuficienta renala

La pacientii cu insuficienta renala usoara-moderata, nu este necesara modificarea dozelor, deoarece simvastatina nu are o excretie renala semnificativa. La pacientii cu insuficienta renala severa (clearance-ul creatininei sub 30 ml/min) dozele mai mari de 10 mg simvastatina pe zi trebuie ajustate si, daca este necesar, trebuie administrate cu prudenta.

Reactii adverse
Simvagamma este in general bine tolerata, majoritatea reactiilor adverse fiind de obicei usoare si tranzitorii. Frecvent pot sa apara: dureri abdominale, greata, diaree sau constipatie, pirozis, flatulenta, astenie si cefalee. Au mai fost raportate: eruptii cutanate, prurit, alopecie, ameteala, crampe musculare, mialgii, pancreatita, parestezii, neuropatie periferica, anemie. Rareori pot sa apara: miopatie, rabdomioliza sau hepatita si/sau icter. Foarte rar poate sa apara un sindrom de hipersensibilitate, care se poate manifesta prin: angioedem, sindrom lupoid, polimialgie reumatica, dermatomiozita, vasculita, trombocitopenie, eozinofilie, VSH crescut, artrite, artralgii, urticarie, fotosensibilitate, febra, hiperemie, dispnee si stare de rau.

Daca ati utilizat mai mult Simvagamma decat trebuie, anuntati imediat medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Supradozaj
Au fost raportate cateva cazuri de supradozaj cu simvastatina. Manifestarile supradozajului au fost nespecifice si pacientii s-au vindecat fara sechele. Doza maxima ingerata a fost de 450 mg simvastatina. Tratamentul supradozajului consta in masuri generale de sustinere. Concentratia plasmatica maxima se atinge la 1,3-2,4 ore de la ingestie.
Daca ati utilizat mai mult Simvagamma decat trebuie, anuntati imediat medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
Nu sunt necesare conditii speciale pentru pastrare.
A nu se lasa la indemana copiilor.


Ambalaj
Cutie cu 3 blistere din folie Al/Al a cate 10 comprimate filmate
Cutie cu 5 blistere din folie Al/Al a cate 10 comprimate filmate
Cutie cu 10 blistere din folie Al/Al a cate 10 comprimate filmate
Cutie cu 50 blistere din folie Al/Al a cate 10 comprimate filmate

Producator
MEDINSA S.A.
(Laboratories Medicamentos Internationales)
Solana 26, 28850 Torrejon de Ardoz,
Madrid, Spania
ARTESAN PHARMA GmbH & Co. KG
Wendlandstrabe 1
29439 Luchow, Germania

Detinatorul Autorizatiei de punere de piata

WORWAG PHARMA GmbH&Co.KG
Calwer Strabe 7, D-71034 Boblingen, Germania

  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Unul din trei romani sufera de hemoroizi. Ai putea fi unul dintre ei

Daca ai intampinat unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome: sangerari in timpul scaunului, durere ...
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere

Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere x 250 ml - CatenaSamponul anticadere Gerovital Tratament Expert contine elemente esentiale care contribuie la intarirea radacinii firului de par si ii stimuleaza cresterea sanatoasa, lasandu-i un aspect stralucitor.Citeste mai mult ...
Tipurile de anestezii

Dr.Lelia Iliescu , medic specialist ATI-Spitalul Clinic Colentina descrie care sunt tipurile de anestezii folosite in timpul interventiilor chirurgicale.Suspendarea intregului ansamblu de sensibilitati ale corpului nostru, anestezia generala, in fapt, este folosita pe scara larga in timpul operatiilor.Ea se foloseste ...
Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D

Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D, 20 comprimate efervescente - CatenaCiteste mai mult ...
Catena te trimite din nou la bai

Catena te trimite din nou la baiCiteste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link