Ser antidifteric purificat si concentrat

Ser antidifteric purificat si concentrat

Compozitie
Serul antidifteric purificat si concentrat (prin metoda hidrolizei fermentative “Termoferm I”) este un ser antitoxic ce se obtine din sangele cailor imunizati cu anatoxina difterica.
Se livreaza in fiole a 20 000 unitati antitoxice internationale pe fiola.
Prezervant: Fenol 0,25%.

Doze si mod de administrare
Doze curative: se recomanda o doza unica si masiva.
In forme usoare:
- copii: 20 000-50 000 U.A.I.;
- adulti: 40 000-100 000 U.A.I.
In forme grave (maligne, crup difteric):
- copii: 100000 U.A.I.;
- adulti: 200.000 U.A.I.
Daca medicul apreciaza, se poate repeta doza a doua si a treia zi.
Seroanatoxiterapie:
-  I zi: ser antidifteric 50 000-100 000 U.A.I., la care se adauga, in alta parte a corpului, administrarea pe cale intramusculara de vaccin difteric adsorbit pentru adulti (V.D.A.A.) 0,2 ml;
- a VI-a zi: vaccin difteric adsorbit pentru adulti (V.D.A.A.) 0,2 ml (intramuscular); a XII-a zi: vaccin difteric adsorbit pentru adulti (V.D.A.A.) 0,2 ml (intramuscular).
Seroanatoxiterapia intareste si completeaza actiunea serului la inceputul bolii si, in acelasi timp, contribuie la evitarea manifestarilor tardive, grave, ale difteriei.
Doza preventiva: 2 000-5 000 U.A.I., dupa varsta.
Inocularile preventive de ser confera o imunitate de scurta durata, ce nu depaseste 15 zile. Inocularile preventive se fac numai in cazuri speciale (copil bolnav de rujeola venit in contact cu difterie etc.).
Calea de administrare:
- actiune curativa: 1/2 doza pe cale intramusculara; 1/2 doza pe cale subcutanata. Se recomanda inocularea unei jumatati din doza de ser pe cale intramusculara si a celeilalte jumatati pe cale subcutanata, pentru a obtine o resorbtie rapida si una mai lenta, care asigura continuitatea de actiune a antitoxinei inoculate.
- exceptional: pe cale intravenoasa (difterie maligna). Accidentele de soc pe care le poate provoca, precautiile ce trebuie luate fac ca aceasta cale sa fie greu de aplicat in afara de spital.
Actiune preventiva:
- pe cale subcutanata. Inainte de inocularea serului, bolnavul trebuie desensibilizat conform instructiunilor pentru utilizarea serurilor terapeutice. Precocitatea aplicarii serului este extrem de importanta pentru rezultatul tratamentului. Seroterapia trebuie aplicata pe baza diagnosticului clinic, fara sa se astepte confirmarea laboratorului.

Contraindicatii
Nu sunt. 

 Masuri de precautie
Inainte de inocularea serului se va cerceta sensibilitatea bolnavului fata de serul de cal
Cercetarea sensibilitatii bolnavului  fata de serul de cal:
- a) Prin anamneza: trebuie banuita o hipersensibilitate la toate persoanele cu manifestari alergice: astm bronhial, rinit spasmodica, eczeme, urticarii, alergii alimentare si cutanate si mai ales la persoanele care au mai primit cu saptamani sau chiar ani in urma ser de cal (antidifteric, antitetanic, etc.).
- b) Teste de sensibilitate. Se utilizeaza de obicei urmatoarele 3 teste: testul conjunctival, testul cutanat sau testul intradermic. Ele vor fi practicate dupa cum urmeaza:
Daca se banuieste o hipersensibilitate, testele se practica cu o dilutie de ser 1/10. In cazul in care, din datele anamnestice, se banuieste o hipersensibilitate insemnata, testele vor fi practicate cu o dilutie de ser de 1/100 in solutie clorurata izotonica sterila sau chiar 1/1000 - 1/10 000.
1. - Testul conjunctival: (nu se practica la copiii care plang sau se freaca la ochi, sau la bolnavii cu afectiuni oculare): se aplica pe conjunctiva o picatura din dilutia de ser terapeutic (vezi mai jos). Reactia se citeste dupa o jumatate de ora, cand apare în caz de hipersensibilitate o congestie conjunctiva, uneori însotita de lacrimare abundenta si  chemozis.
2. - Testul cutanat: se aplica pe piele în prealabil dezinfectata cu eter sau alcool (dupa evaporarea completa) o picatura din dilutia de ser terapeutic (vezi mai jos) si se fac cu varful unui ac steril, 2 - 3 scarificatii superficiale prin picatura de ser. Reactia se citeste dupa o jumatate de ora; in caz de hipersensibilitate, apare o congestie locala mai mult sau mai putin intinsa (2-5 mm) în jurul  liniilor de scarificare.
 3. - Testul intradermic: (ceva mai sensibil): se injecteaza strict intradermic 0,1 ml din dilutia de ser terapeutic (vezi mai jos). Reactia se citeste dupa o jumatate de ora; in caz de hipersensibilitate, apare o congestie locala de 2-5-10 mm, eventual cu edem. In reactiile foarte intense, zona eritemopapulara se poate intinde la cativa cm; conturul prezinta prelungiri in diferite sensuri si pot aparea si fenomene generale: congestie, hipotensiune, lipotimie.
Din aceste motive medicul va avea la indemana adrenalina pentru a interveni la nevoie.

Desensibilizarea:
Se va face cu dilutia care, în doza de 0,1 ml injectata intradermic, nu a produs decat o usoara reactie locala si se va injecta pe cale subcutanat din jumatate in jumatate de ora, sub control medical strict, câte 0,2 - 0,4 - 0,6 ml, dupa care se va trece la o concentratie mai mare (vezi exemplele mai jos).
In caz de accidente anafilactice, se va întrerupe injectarea si se va aplica tratamentul potrivit: efedrina, adrenalina sau noradrenalina, atropina, antihistaminice, cortizon, etc.
Exemple de desensibilizare prin injectii subcutanate:
               
                                           Dilutii                          Cantitate                           Interval  între  injectii
               
                                           1/100                               0,2                             1/2 ora
                                           1/100                               0,4                             1/2 ora
                                           1/100                               0,6                             1/2 ora
                                           1/10                                 0,2                             1/2 ora
                                           1/10                                 0,4                             1/2 ora
                                           1/10                                 0,6                             1/2 ora
                                           Ser nediluat                                   0,2                                         1/2 ora
                                           Ser nediluat                                   0,4                                         1/2 ora
                                           Ser nediluat                                   0,6                                         1/2 ora

                                           Ser nediluat                        1 ml                                                                    1/2 ora


                                                                                                                Total  5  ore
Este la latitudinea clinicienilor de a modifica aceasta schema, fie scurtând-o, fie prelungind-o, în functie de modul de reactie al bolnavului. 

Reactii adverse 
Imediate pot fi de doua feluri:
- a) Socul nespecific (de tip peptona sau proteina straina) cu frison, febra, congestia fetei, inversarea formulei leucocitare si incoagulabilitatea trecatoare a sangelui si care, desi alarmant, nu pericliteaza viata bolnavului.
- b) Socul anafilactic specific de hipersensibilitate (asemanator unei injectii cu histamina) cu prabusirea tensiunii, colaps, varsaturi, emisiuni spontane de urina si fecale, crize astmatiforme si moarte.
Tratamentul va consta din administrarea de vasoconstrictoare simpaticomimetice, adrenalina, efedrina, noradrenalina, desoxicorticosteron (DOCA), parasimpaticolitice (ex. atropina), antihistaminice si eventual plasma sau inlocuitoare de plasma si oxigenoterapie.
Tardive locale (fenomenul Arthus) si generale (boala serului), cu febra, erupa, adenopatii, artralgii, albuminurii, etc., apar  de  obicei  dupa  câteva  zile:
-dupa 12 - 14 zile daca  bolnavul  nu  a  primit ser. Dupa o incubatie scurta de cateva zile, in functie de sensibilizarea anterioara a bolnavului.
Aceste accidente, uneori foarte dramatice si suparatoare, de obicei nu pun prin ele însele viata bolnavului în pericol, dar pot agrava o boala preexistenta.
Boala serului este în special îngrijoratoare în caz de astm, obstructie laringiana, tetanos ai la bolnavii care au suferinte organice grave: tuberculoza, insuficienta hepatica sau renala.
Conditii de pastrare: Serul antidifteric se va pastra la intuneric, la o temperatura de +4C - +15C

  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
CalmUrin Forte reduce disconfortul aparatului reno-urinar

Este un supliment alimentar superconcentrat, ce contine fructe de merisor canadian atent selectionate, ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere

Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere x 250 ml - CatenaSamponul anticadere Gerovital Tratament Expert contine elemente esentiale care contribuie la intarirea radacinii firului de par si ii stimuleaza cresterea sanatoasa, lasandu-i un aspect stralucitor.Citeste mai mult ...
Tipurile de anestezii

Dr.Lelia Iliescu , medic specialist ATI-Spitalul Clinic Colentina descrie care sunt tipurile de anestezii folosite in timpul interventiilor chirurgicale.Suspendarea intregului ansamblu de sensibilitati ale corpului nostru, anestezia generala, in fapt, este folosita pe scara larga in timpul operatiilor.Ea se foloseste ...
Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D

Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D, 20 comprimate efervescente - CatenaCiteste mai mult ...
Catena te trimite din nou la bai

Catena te trimite din nou la baiCiteste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link