Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Saruri rehidratare orala, pulbere

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate 5 mg, 10 mg; cutie x 2 blist. x 10 cpr. (5 mg), cutie x 1 sau 2 blist. x 10 cpr. (10 mg)

Indicatii:

Tratamentul de scurta durata a insomniei, in situatii in care insomnia este invalidanta sau determina un disconfort important pentru pacient.

Doze:

Acromegalie: Initial 0,05-0,1 mg, sc la 8-12 ore. Dozarea va fi in functie de nivelului GH si de simptomele clinice si toleranta. Doza zilnica optima: 0,2-0,3 mg; doza max. 1,5 mg/zi. Daca in decurs de 3 luni nu se obtin scaderi semnificative ale GH si nici o ameliorare a simptomelor, se intrerupe trat.amentul. Tumori endocrine gastroenteropancreatice: Initial 0,05 mg 1-2 ori pe zi sc; doza poate fi crescuta treptat pana la 0,1-0,2 mg de trei ori pe zi. Dozele de intretinere trebuie ajustate individual.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la zolpidem, apnee obstructiva de somn, miastenia gravis, insuficienta hepatica severa, insuficienta respiratorie acuta si/sau severa, copii.

Atentionari:

Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 4 saptamani; trebuie identificata cauza insomniei; prudenta la varstnici, insuficienta respiratorie, tulburari psihice, insuficienta hepatica, risc de amnezie, reactii pshice si paradoxale, toleranta, dependenta, tratamentul nu se intrerupe brusc; interactiuni medicamentoase cu alcool, deprimante ale SNC, inhibitori enzimatici, inductori enzimatici; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Somnolenta diurna, reducerea atentiei, stare de confuzie, oboseala, cefalee, ameteala, slabiciune musculara, tulburari de vorbire, diplopie, tulburari gastro-intestinale, modificari de libido, reactii cutanate, amnezie anterograda, neliniste, agravarea insomniei, agitatie, iritabilitate, agresivitate, delir, furie, cosmaruri, halucinatii, comportament neadecvat, somnambulism, depresie preexistenta.