Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Santapirin, comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutie nazala 0,05%, 0,1%; ct. x 1 fl. x 10 ml

Indicatii:

Conjunctivite acute si cronice nebacteriene, in special alergice, conjunctivite vechi, inflamatii ale marginilor pleoapelor si in rinite.

Doze:

Acromegalie: Initial 0,05-0,1 mg, sc la 8-12 ore. Dozarea va fi in functie de nivelului GH si de simptomele clinice si toleranta. Doza zilnica optima: 0,2-0,3 mg; doza max. 1,5 mg/zi. Daca in decurs de 3 luni nu se obtin scaderi semnificative ale GH si nici o ameliorare a simptomelor, se intrerupe trat.amentul. Tumori endocrine gastroenteropancreatice: Initial 0,05 mg 1-2 ori pe zi sc; doza poate fi crescuta treptat pana la 0,1-0,2 mg de trei ori pe zi. Dozele de intretinere trebuie ajustate individual.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la substantele din compozitia produsului.

Atentionari:

In timpul tratamentului cu aceste picaturi de ochi nu se poarta lentile de contact moi.

Reactii adverse:

Reactiile locale: durere, senzatie de intepatura, usturime si arsura la locul injectarii, cu hiperemie si edem. Efectele secundare gastrointestinale: disconfort abdominal, anorexie, greata, voma, crampe abdominale, balonare abdominala,flatulenta, scaune moi, diaree si steatoree. Adm. prelungita poate duce la formarea de calculi biliari. Rar, la adm. cronica, poate aparea hiperglicemie persistenta. Administrata intravenos prea rapida poate determina flush si bradicardie.