Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Roksolit, comprimate filmate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate 150 mg; cutie 1 blist. 10 cpr.

Indicatii:

Infectiile provocate de germeni sensibili: angina (cand tratamentul de electie cu penicilina nu se poate adm.); sinuzita acuta, atunci cand nu se pot adm. antibiotice beta-lactamice; suprainfectari ale bronsitei acute; acutizari ale bronsitei cronice; pneumopatii, fara semne severe de infectie si in absenta simptomelor care sa sugereze o etiologie pneumococica; infectii cutanate benigne: dermatoze de tip impetigo, ectima, erizipel, eritrasma; infectii genitale non-gonococice.

Doze:

Adulti: 150 mg, la 12 ore (dimineata si seara), inainte de masa.

Contraindicatii:

Alergie la roxitromicina sau la alte macrolide; hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului. Asocierea cu alcaloizi ergotaminici vasoconstrictori: ergotamina, dihidroergotamina; cisaprida.

Atentionari:

In insuficienta hepatica administrarea se va face numai daca este absolut necesar; in acest caz se monitorizeaza functia hepatica cu ajustarea dozei. Atentie la asocierea cu benzodiazepine, ciclosporina, teofilina. Perioada de sarcina sau alaptare. Soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Varsaturi, epigastralgii, diaree rar sanguinolenta; vertij, cefalee, parestezii; cresteri tranzitorii ale transaminazelor, foarte rar hepatita colestatica sau citoliza hepatica; reactii de hipersensibilitate: rash, urticarie, purpura, foarte rar edem Quincke, bronhospasm, reactii anafilactoide.