Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Rheumavek, comprimate filmate

22 august 2017
Share

Prezentare:

Solutie injectabila cu Ig anti-D 625 U/ml; cutie x 1 f. x 1 sau 2 ml

Indicatii:

Prevenirea imunizarii Rh la femei cu Rh-negativ sau Rh-partial, in urmatoarele situatii: sarcina sau nastere a unui copil Rh-pozitiv; avort sau iminenta de avort, sarcina ectopica sau mola hidatiforma; dupa orice amniocenteza sau biopsie corionica. Tratamentul persoanelor cu Rh-negativ sau Rh-partial dupa transfuzii incompatibile in sistem Rh.

Doze:

Oral, la adulti: 50 mg cu o ora inainte de activitatea sexuala, maxim 100 mg si minim 25 mg, maxim 1 data/zi. Varstnici: doza initiala 25 mg, maxim 50-100 mg. Insuficienta renala: usoara sau moderata (Cl creatinina 30-80 ml/min) aceleasi doze ca la adulti; severa (Cl creatinina < 30 ml/min) doza initiala 25 mg, maxim 50-100 mg. Insuficienta hepatica: Doza initiala 25 mg, maxim 50-100 mg. in hipertensiunea arteriala pulmonara, doza recomandata este de 20 mg, de trei ori pe zi.

Contraindicatii:

In cazul pacientilor cu deficienta plachetara severa sau cu alte tulburari de coagulare, la care injectiile intramusculare sunt contraindicate, poate fi adm. subcutanat, ca o alternativa. Hipersensibilitate la medicamente care contin Ig omologe, in special la pacientii cu deficienta in IgA si prezenta concomitenta de anticorpi anti IgA.

Atentionari:

Dupa nastere, se administreaza mamei, si nu nou-nascutului. Se adm. la temperatura corpului, intragluteal (in muschiul fesier), pacientul fiind in pozitie culcat. Nu se utilizeaza solutii neclare sau care contin particule nedizolvate. Nu trebuie injectate in amestec cu alte produse. Dupa utilizarea Ig trebuie respectat un interval de cel putin 3 luni inainte de administrarea parenterala a unor vaccinuri cu virus viu atenuat (ex. virus urlian, rujeolic, rubeolic, combinatii ale acestora si virusul varicella-zoster). Vaccinul contra rubeolei poate fi totusi adm. in timpul perioadei mai sus mentionate, in asemenea cazuri eficienta vaccinarii ar trebui verificata prin masurarea nivelului seric de anticorpi la 8-10 saptamani dupa vaccinare. Nu este necesara respectarea unui interval de timp pentru adm. vaccinurilor orale (anti-poliomielitic si anti-febra tifoida), vaccinuri continand agenti patogeni inactivati (gripa, TBC, rabie, tuse convulsiva, hepatita virala de tip B) sau vaccinuri continand toxine bacteriene (ex. anti-difteric, tetanic si combinatiile acestora).

Reactii adverse:

La locul inj. poate surveni o inflamatie sau edem. in unele cazuri apar febra, reactii cutanate si frisoane. Rareori au fost observate reactii de greata, voma, dureri de cap si dificultati respiratorii, precum si reactii cardiovasculare sau de tip alergic/anafilactic. In rare cazuri poate aparea colaps cardio-vascular in special daca preparatul este administrata prin injectare intravenoasa. La administrarea preparatelor din sange sau plasma nu poate fi exclus complet riscul transmiterii agentilor infectiosi.