Rapilysin 10u, substanta liofilizata

Rapilysin 10u, substanta liofilizata

Compozitie
Substanta activa: reteplase. Compusi farmacologici activi: 1 flacon contine 10 U reteplase, sub forma de substanta liofilizata. Excipienti: Arginina, acid fosforic, polisorbat 20. 1 seringa preumpluta contine 10 ml apa, pentru injectare. Potentialul reteplase este exprimat in unitati (u), folosind un standard de referinta care este specific pentru reteplase si nu este comparabil cu unitatile utilizate pentru alti agenti trombolitici.

Actiune terapeutica
Reteplase este un activator al plasminogenului recombinat care catalizeaza clivarea plasminogenului endogen in scopul generarii de plasmina. La randul sau, plasmina degradeaza matricea de fibrina a trombului, exercitandu-si astfel actiunea trombolitica.

Indicatii
Terapia trombolitica a infarctului miocardic acut (IMA); (in rastimp de 12 ore dupa instalarea simptomelor IMA).

Doze si mod de administrare
Rapilysin 10 U este distribuit ca substanta liofilizata in flacoane. Liofilizatul este reconstituit prin injectarea continutului seringii anexate. Solutia reconstituita trebuie utilizata imediat. Tratamentul cu Rapilysin 10 U trebuie initiat imediat ce se instaleaza simptomele de IMA. Rapilysin 10 U este administrat ca doza dubla de injectii de 10 10 U in bolus. Fiecare doza este administrata ca injectie intravenoasa lenta in rastimp de mai putin de 2 minute. A doua doza se administreaza la 30 minute dupa inceperea injectarii primei doze. Doza injectabila se administreaza pe cale intravenoasa. Asigurati-va ca injectarea nu se efectueaza accidental pe cale paravenoasa. Se vor folosi numai solutiile limpezi, incolore. Nu se va adauga alt medicament la solutia de injectare. Heparina si acidul acetilsalicilic se vor administra concomitent si urmand administrarea de reteplase, pentru a reduce riscul de tromboza. Doza recomandata de heparina este de 5 000 U.I. administrata ca injectie in bolus si urmata de o perfuzie de 1 000 U.I. pe ora, incepand de la terminarea celei de-a doua doze de reteplase. Heparina se va administra cel putin 24 ore, urmarindu-se mentinerea valorilor Timpului Partial de Tromboplastina de 1,5-2 ori mai mari fata de normal. Acidul acetilsalicilic ar trebui administrat intr-o doza de 75-350 mg pe zi de la inceputul terapiei trombolitice si cel putin pana la externare.

Contraindicatii
Deoarece terapia trombolitica mareste riscul de sangerare, Rapilysin 10 U este contraindicat in urmatoarele situatii: in decurs de 3 luni de la hemoragii sau traumatisme severe, de la interventie chirurgicala majora ca de exemplu: bypass coronarian, nastere, biopsie de organe interne, punctie anterioara a unor vase necompresibile; antecedente de accidente cerebrovasculare, traumatisme sau interventii chirurgicale intracraniene sau intraspinale recente (in decurs de 3 luni); neoplasm intracranian, malformatii arteriovenoase sau anevrism; diateza hemoragica cunoscuta; hipertensiune severa necontrolata; ulceratie peptica activa; hipertensiune portala (varice esofagiene); alte contraindicatii cunoscute pentru terapia fibrinolitica. De exemplu: pancreatita acuta, pericardita acuta, endocardita bacteriana, retinopatie diabetica hemoragica sau alte hemoragii oftalmice, sau la pacienti aflati sub tratament cu anticoagulante orale (de exemplu: warfarina sodica).

Masuri de precautie
Hemoragii: cea mai uzuala complicatie intalnita in timpul terapiei cu Rapilysin 10 U este hemoragia. Utilizarea concomitenta a anticoagulantilor heparinici poate contribui la sangerare. Dat fiind ca fibrina este lizata in timpul terapiei cu Rapilysin 10 U, pot surveni hemoragii la situsurile recente de punctii. In consecinta, terapia trombolitica necesita urmarirea atenta a tuturor situsurilor cu risc de hemoragie (incluzand situsurile de inserare a cateterelor, situsurile de punctie arteriala sau venoasa, taieturile si situsurile de punctie in general). In timpul tratamentelor cu Rapilysin 10 U se vor evita: utilizarea cateterelor rigide, injectiile intramusculare ca si manipularile care nu sunt strict necesare. In cazul in care survine o hemoragie severa (necontrolabila prin presiune locala) trebuie intrerupta imediat orice administrare concomitenta de heparina. Insasi administrarea celei de-a doua doze de Rapilysin 10 U se va intrerupe in cazul in care survine o sangerare severa inainte de administrarea acesteia. Este necesara evaluarea atenta a fiecarui pacient destinat cu Rapilysin 10 U. Urmatoarele situatii patologice pot prezenta riscuri crescute la terapia cu Rapilysin si acestea ar trebui evaluate comparativ cu potentialele beneficii: maladii cerebrovasculare, hemoragii recente gastrointestinale sau genitourinare (in ultimele 10 zile), masaj cardiac prelungit sau viguros. Hipertensiune: tensiune arteriala sistolica >180 mmHg si/sau tensiune arteriala diastolica >110 mmHg, risc inalt de tromboza cardiaca stanga, de exemplu: stenoza mitrala cu fibrilatie atriala, deficiente hemostatice datorate maladiilor hepatice sau renale severe. Neoplasme cu risc crescut de sangerare, graviditate, tromboflebita septica sau canula arteriovenoasa ocluzionata la situsuri cu infectie puternica, varsta inaintata, peste 75 ani, orice conditie in care sangerarea reprezinta un risc serios sau este deosebit de dificila datorita localizarii sale. Aritmii: Poate surveni tromboliza coronara in cazul aritmiilor asociate cu reperfuzie. Aceste aritmii nu sunt diferite de cele observate in mod curent in evolutia obisnuita a infarctului miocardic acut care sunt tratate prin masuri antiaritmice standard. Se recomanda ca metodele de terapie antiaritmica pentru bradicardie si/sau iritabilitatea ventriculara sa se afle la indemana in momentul administrarii de Rapilysin 10 U. Readministrare: Nu exista experienta in readministrarea de Rapilysin 10 U. Nu s-au observat reactii anafilactice dupa tratamentul cu Rapilysin 10 U. Aceasta este in concordanta cu faptul ca Rapilysin 10 U nu induce formare de anticorpi. Daca survine reactie anafilactoida, trebuie intrerupta imediat injectarea si trebuie initiata terapia specifica.
Sarcina si alaptare: nu exista experienta adecvata cu Rapilysin 10 U la femei gravide. Rapilysin 10 U ar trebui administrat la femeile gravide doar in situatii acute, in care viata le este amenintata, daca beneficiile anticipate sunt mai mari decat riscurile potentiale. Nu se stie daca Rapilysin 10 U este excretat in laptele uman. Utilizare in insuficienta hepatica sau renala: nu exista experienta clinica in utilizarea de reteplase la pacienti cu disfunctii severe hepatice sau renale. Utilizarea la copii: nu s-au stabilit siguranta si eficienta Rapilysin 10 U la copii.
Efecte asupra conducatorilor auto: nu este cazul.
Interactiuni medicamentoase si alte forme de interactiune: Heparina, antagonistii vitaminei K precum si medicamentele care modifica functiile plachetare (ca acidul acetilsalicilic, dipiridamolul) pot duce la cresterea riscului de hemoragie, daca se administreaza simultan anterior, simultan sau dupa terapia cu Rapilysin 10 U.
Supradozare: in caz de supradozare, este de asteptat scaderea sub valorile normale ale fibrinogenului si altor componenti sanguini de coagulare (de exemplu: factorul V de coagulare) cu risc subsecvent de hemoragie. Orice tratament concomitent de anticoagulare cu heparina ar trebui incetat. Daca survin complicatii hemoragice severe, trebuie administrate plasma proaspata congelata sau sange total proaspat. Daca este necesar, se pot administra agenti antifibrinolitici (de exemplu: acid tranexamic, aprotinina).

Reactii adverse
Hemoragii: reactia adversa cea mai frecvent asociata cu tratamentul cu Rapilysin 10 U este hemoragia, predominant la situsul de injectare si numai ocazional sub forma de hemoragie gastrointestinala, gingivala sau genitourinara; sangerarea retroperitoneala, hemoragia cerebrala si epistaxis-ul sunt rare. Numai exceptional sunt necesare transfuzii. Cardiovascular: ca si in cazul altor agenti trombolitici utilizati in IMA, pot aparea aritmii cardiace (de exemplu: tahicardie ventriculara, extrasistole) si hipotensiune. Hipersensibilizare: rareori, s-au raportat reactii alergice. Nu s-a detectat formarea de anticorpi. Orice relatie cauzala intre medicament si astfel de reactie, a fost considerata improbabila. Pacientii sunt rugati sa informeze medicul curant sau farmacistul asupra efectelor adverse ce apar, mai ales daca ele nu sunt mentionate aici.

  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
CalmUrin Forte reduce disconfortul aparatului reno-urinar

Este un supliment alimentar superconcentrat, ce contine fructe de merisor canadian atent selectionate, ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere

Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere x 250 ml - CatenaSamponul anticadere Gerovital Tratament Expert contine elemente esentiale care contribuie la intarirea radacinii firului de par si ii stimuleaza cresterea sanatoasa, lasandu-i un aspect stralucitor.Citeste mai mult ...
Tipurile de anestezii

Dr.Lelia Iliescu , medic specialist ATI-Spitalul Clinic Colentina descrie care sunt tipurile de anestezii folosite in timpul interventiilor chirurgicale.Suspendarea intregului ansamblu de sensibilitati ale corpului nostru, anestezia generala, in fapt, este folosita pe scara larga in timpul operatiilor.Ea se foloseste ...
Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D

Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D, 20 comprimate efervescente - CatenaCiteste mai mult ...
Catena te trimite din nou la bai

Catena te trimite din nou la baiCiteste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link