Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Pregnyl, liofilizant pentru solutie injectabila

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Liofilizant pentru solutie injectabila 500 U.I./ml; ct. x 3 sau 6 f. cu pulb. + 3 sau 6 f. solv. x 1 ml

Indicatii:

La femei: infertilitate anovulatorie, avort habitual, amenintare de avort. La barbati: hipogonadism hipogonadotrofic. Criptorhidism. Oligo-astenospermie si azoospermie.

Doze:

Femei: infertilitate anovulatorie: inj. i.m. 10000 UI la mijlocul ciclului. Superovulatie: inj. i.m. 10000 UI, in priza unica. Insuficienta de corpus luteum: inj. i.m. 5000 UI in a 5-a zi de ovulatie, repetat in a 9-a zi. Avort habitual, amenintare de avort: inj. i.m. 10000 UI, apoi cate 5000 UI de doua ori/saptamana Barbati: hipogonadism hipogonadotrofic: inj. i.m./s.c. 2000 UI de 2 ori/saptamana Criptorhidism: inj. i.m./s.c. 500 UI sau 1000 UI la 5 zile.

Contraindicatii:

Tumori hipofizare sau ovariene, carcinom de prostata sau neoplasm androgen – dependent. Disgenezie ovariana, absenta uterului, menopauza precoce, ocluzie tubara cu exceptia cazului in care pacienta se afla in terapie de superovulatie pentru fertilizare in vitro. Tromboflebita activa; hipersensibilitate la gonadotrofina; in reducerea surplusului ponderal; alaptare.

Atentionari:

Nu este eficace la barbati cu FSH crescut; prudenta in hipotiroidism, deficit adreno-cortical sau hiperprolactinemie, afectiuni cardiace sau renale, epilepsie, migrena sau astm bronsic; poate produce sindrom de hiperstimulare ovariana; risc de sarcini multiple; poate produce precocitate sexuala.

Reactii adverse:

Reactie locala/durere la locul de injectie. Cefalee, astenie, depresie, iritabilitate, agitatie. Reactii alergice. Sindrom de hiperstimulare ovariana la femei. La barbati: retentie lichidiana, edeme, senzatie de tensiune la nivelul mameloanelor, ginecomastie, precocitate sexuala.