Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Phenydan, sol.inj.

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Cpr. filmate 30 mg; ct. x 3 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Starile de epuizare (de exemplu provocate de stres), oboseala, slabiciune, scaderea capacitatii de concentrare, precum si pentru cresterea tonusului psihic; profilaxia si tratamentul simptomelor determinate de nutritia neechilibrata calitativ si cantitativ; convalescenta.

Doze:

Oral: in inflamatie acuta se adm. cu suficient lichid cate 2 cp. de 250 mg sau cate 1 cp. de 500 mg, dimineata, la pranz si seara, cu o ora inaintea meselor. in formele severe ale bolii doza poate fi dublata. Terapie de intretinere: se administreaza 250 mg dimineata, la pranz si seara. Rectal: cate 2 sup. de 250 mg dimineata, la pranz si seara, sau cate 1 sup. de 500 mg dimineata si la pranz. in momentul remisiei simptomelor acute doza trebuie redusa la 1 supozitor de 250 mg de trei ori pe zi pentru a preveni recidivele.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate (alergie) la oricare dintre componentii produsului; tulburari ale metabolismului calciului, cum sunt: nivel crescut al calciului in sange (hipercalcemie) sau excretie crescuta a calciului prin urina (hipercalciurie); insuficienta renala; aport prea mare de vitamine A si D (hipervitaminoza preexistenta a vitaminelor A sau D); administrare concomitenta a altor medicamente care contin vitamina D; tratament cu retinoizi (de exemplu, anumite medicamente pentru acnee).

Atentionari:

Ingestia zilnica a unor doze mari de vitamina A in timpul sarcinii creste riscul anumitor malformatii la nou-nascuti. Se evita utilizarea produsului atunci cand se consuma cantitati mari de vitamina a din alimente. Nu se utilizeaza atunci cand se mananca ficat.

Reactii adverse:

Rareori, s-au observat reactii adverse gastrointestinale.