Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Pharmataz, comprimate filmate

22 septembrie 2017
Share

Prezentare:

Cpr. filmate 30 mg; ct. x 3 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Depresie.

 

Doze:

Oral: in inflamatie acuta se adm. cu suficient lichid cate 2 cp. de 250 mg sau cate 1 cp. de 500 mg, dimineata, la pranz si seara, cu o ora inaintea meselor. in formele severe ale bolii doza poate fi dublata. Terapie de intretinere: se administreaza 250 mg dimineata, la pranz si seara. Rectal: cate 2 sup. de 250 mg dimineata, la pranz si seara, sau cate 1 sup. de 500 mg dimineata si la pranz. in momentul remisiei simptomelor acute doza trebuie redusa la 1 supozitor de 250 mg de trei ori pe zi pentru a preveni recidivele.

 

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la mirtazapina.

 

Atentionari:

Prudenta in epilepsie, afectiuni hepatice, afectiuni renale, afectiuni cardiace, hipertensiune arteriala, schizofrenie, depresie, diabet zaharat, glaucom, adenom de prostata; interactiuni medicamentoase cu alcool; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.

 

Reactii adverse:

Leucopenie, somnolenta, cresterea apetitului; crestere ponderala; vertij, convulsii, criza maniacala, edeme la nivelul membrelor inferioare, coloratie icterica a tegumentelor si mucoaselor, eruptii cutanate.