Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Pevaryl, crema

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Sirop 50 mg/ml; ct. x 1 fl. x 250 ml

Indicatii:

Epilepsie petit mal.

Doze:

Oral: in inflamatie acuta se adm. cu suficient lichid cate 2 cp. de 250 mg sau cate 1 cp. de 500 mg, dimineata, la pranz si seara, cu o ora inaintea meselor. in formele severe ale bolii doza poate fi dublata. Terapie de intretinere: se administreaza 250 mg dimineata, la pranz si seara. Rectal: cate 2 sup. de 250 mg dimineata, la pranz si seara, sau cate 1 sup. de 500 mg dimineata si la pranz. in momentul remisiei simptomelor acute doza trebuie redusa la 1 supozitor de 250 mg de trei ori pe zi pentru a preveni recidivele.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate.

Atentionari:

Prudenta in tulburari hepatice sau renale; efectuarea regulata a hemogramei si a testelor de urina; controlul periodic al functiilor hepatice; trat. cu ethosuximida nu trebuie intrerupt brusc; sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Greata, varsaturi, anorexie, dureri gastrice, scadere in greutate, diaree, oboseala, dureri de cap, ameteli, ataxie si fotofobie. Rareori se pot manifesta tulburari de somn, scaderea puterii de concentrare, sughit, albuminurie, urticarie, eruptii, sindrom Stevens-Johnson, lupus eritematos sistemic, sclerodermie, hirsutism, reactii de tip parkinsonian, iritabilitate, agresivitate, excitatie, inertie, miopie, hemoragii vaginale, inflamarea limbii si a valului palatin, cresterea valorilor AST si a urobilinogenului, leucopenie, agranulocitoza, trombocitopenie, eozinofilie, anemie aplastica si pancitopenie.