Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Petinimid, capsule

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutie perfuzabila 10 mg/ml; cutie x 12 flacon x 50 sau 100 ml

Indicatii:

Durere usoara si medie. Febra.

Doze:

Oral: in inflamatie acuta se adm. cu suficient lichid cate 2 cp. de 250 mg sau cate 1 cp. de 500 mg, dimineata, la pranz si seara, cu o ora inaintea meselor. in formele severe ale bolii doza poate fi dublata. Terapie de intretinere: se administreaza 250 mg dimineata, la pranz si seara. Rectal: cate 2 sup. de 250 mg dimineata, la pranz si seara, sau cate 1 sup. de 500 mg dimineata si la pranz. in momentul remisiei simptomelor acute doza trebuie redusa la 1 supozitor de 250 mg de trei ori pe zi pentru a preveni recidivele.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate; IH; deficit de G-6-PDH.

Atentionari:

Alcoolism si afectiuni hepatice, incluzand hepatita virala. insuficienta renala grava (numai in trat. de lunga durata cu doze mari). Monitorizarea functiilor hepatice in cazul tratamentului de lunga durata si cu doze mari la pacientii cu leziuni hepatice preexistente. Asocierea cu AINS.

Reactii adverse:

Rar reactii alergice (rash cutanat, parestezii sau prurit), trombocitopenie (asimptomatica, rar sangerari sau hematoame, sange in urina si fecale, pete rosii pe tegumente), agranulocitoza, dermatita, hepatita, colica renala, insuficienta renala. La doze mari si tratament prelungit afectarea functiei renale pana la IRC.