Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Nubain, fiole

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Suspensie orala 40 mg/ml; cutie x 1 flacon x 105 ml

Indicatii:

Tratamentul infectiilor fungice la adulti: aspergiloza invaziva rezistenta la amfotericina B sau itraconazol sau la pacienti care nu tolereaza aceste medicamente; fusarioza rezistenta la amfotericina B sau la pacienti care nu tolereaza amfotericina B; cromoblastomicoza si micetom rezistente la itraconazol sau la pacienti care nu tolereaza itraconazolul; coccidioidomicoza rezistenta la amfotericina B, itraconazol sau fluconazol sau la pacienti care nu tolereaza aceste medicamente; candidoza oro-faringiana: ca terapie de prima intentie la pacienti cu forme severe sau la pacientii cu imunitate scazuta, la care

Doze:

Initial 0,5 mg. Daca pacientii sunt transferati de la un alt agentoral hipoglicemic, doza initiala este de 1 mg. Doza maxima recomandata este de 4 mg inainte de mesele principale. Doza maxima totala 16 mg/zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate, copii sub 18 ani.

Atentionari:

Precautii: IH grava, afectiuni proaritmogene; monitorizare electrolitica.

Reactii adverse:

Mai frecvente: neutropenie, dezechilibre electrolitice, anorexie, parestezii, ameteala, somnolenta, cefalee, varsaturi, greata, durere abdominala, diaree, dispepsie, uscaciunea gurii, flatulenta, cresterea testelor functionale hepatice (incluzand ALT, AST, bilirubina, fosfataza alcalina, GGT), eruptie cutanata, pirexie, astenie, oboseala.