Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Nilogrin, drajeuri

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate 10 mg, 30 mg; cutie x 1 blist. x30 cpr., respectiv cutie x 1 fl. x 30 cpr.

Indicatii:

Tulburari cerebrale vasculare sau metabolice acute si cronice (ATS cerebrala, tromboza si embolia cerebrala, ischemia cerebrala tranzitorie). Tulburari vasculare periferice acute si cronice (arteriopatie obliteranta a membrelor, sindrom Raynaud, alte sindroame de insuficienta circulatorie periferica). Cefalee. Adjuvant in trat. hipertensiune arteriala, iar pe cale parenterala si in crizele hipertensive.

Doze:

Oral: Doza initiala uzuala: 30-60 mg/zi, in 1-3 prize. Doza de intretinere: 30 mg/zi. Inj. intramuscular: 2-4 mg de 2 ori/zi. Perf. intravenos lenta: 4-8 mg/doza in 100 ml ser fiziologic sau glucoza. Injectarea i.a.: 4 mg/doza in 10 ml ser fiziologic, adm. timp de 2 minute Se poate incepe tratamentul. pe cale parenterala si continua pe cale orala.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate. Hemoragii acute, infarct miocardic recent, hipertensiune arteriala severa. Sarcina, alaptare.

Atentionari:

Nicergolina poate sa potenteze efectul medicamentelor antihipertensive. Dupa administrarea parenterala este indicat ca pacientul sa ramana in repaus cateva minute, mai ales la debutul tratamentului, soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Hipotensiune si vertij (dupa adm. parenterala), usoare tulburari gastrice, senzatie de caldura si roseata cutanata, somnolenta, insomnie.