Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Nexium, granule gastrorezistente pentru suspensie orala

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Granule gastrorezistente pentru suspensie orala 10 mg; ct. x 28 plicuri

Indicatii:

Boala de reflux gastroesofagian, vindecarea eroziunilor si profilaxia recaderilor. Eradicarea Helicobacter pylori in cadrul schemelor terapeutice, vindecarea UP si prevenirea recaderilor aparute in tratamentul cu AINS, tratamentul Zollinger-Ellison. Suspensia orala este destinata pentru tratamentul BRGE la copiii cu varste cuprinse intre 1 si 11 ani sau la pacientii cu dificultati de deglutitie.

Doze:

Adulti: oral 0,5-1 g de 1-2 ori/zi sau inj. i.m. 2-5 ml de 1-2 ori/zi sau i.rect. 1-3 g/zi. Copii: oral 0,125-0,75 mg/zi, dupa varsta sau i.rect. 0,3-0,9 mg/zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la esomeprazol, derivati de benzimidazol sau la oricare dintre excipienti. Intoleranta ereditara la fructoza, malabsorbtie de glucoza-galactoza sau insuficienta de sucraza-izomaltaza.

Atentionari:

Pacientii tratati timp indelungat, mai mult de un an trebuie supravegheati regulat. Cand se prescrie esomeprazol pentru eradicarea Helicobacter pylori, trebuie luate in considerare posibilele interactiuni intre componentele schemei terapeutice triple. Atentie in prezenta oricarui simptom de alarma (pierdere in greutate semnificativa neintentionata, varsaturi recurente, disfagie, hematemeza sau melena) sau atunci cand ulcerul gastric este suspectat sau diagnosticat; trebuie exclus un proces malign, deoarece esomeprazolul poate ameliora simptomatologia, mascand diagnosticul. Prudenta in IR severa. Sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Mai frecvente: cefalee, durere abdominala, diaree, flatulenta, greata/varsaturi, constipatie; dermatita, prurit, urticarie, ameteala, uscaciunea gurii.