Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Neurotop retard 300, 600, comprimate retard

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate 400 mg, 800 mg; cutie x 2 sau 4 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Deficite cognitive si neurosenzoriale cronice la varstnici (cu exceptia starilor de dementa); vertij; adjuvat in dislexie la copiii peste 9 ani; mioclonii corticale postanoxice. Propus ca tratament al urmarilor accident vascular cerebral ischemice.

Doze:

Inj. intravenos sau intramuscular in 2-3 doze egale zilnice; concentratia maxima masurata intre 30 minute si o ora de la adm., se estimeaza a fi intre 4 si 12 µg/ml; maxim 16 µg/ml. Durata uzuala a trat.: 7-14 zile. Adulti cu functie renala normala: infectii urinare sau infectii sistemice care nu prezinta risc letal 4-6 mg/ kg/zi, adm. in 2-3 doze egale, la 8-12 ore sau o data/zi. in infectii cu risc letal 7,5 mg/kg/zi, in 3 doze egale, la 8 ore. Prematuri sau nou-nascuti la termen, in varsta de pana la o sapt.: 6 mg/kg/zi (3,0 mg/kg, o data la 12 ore). Nou-nascuti mai mari de o sapt. si sugari: 7,5-9 mg/kg/zi (2,5-3 mg/kg, o data la 8 ore). Copii: 6-7,5 mg/kg/zi (2-2,5 mg/kg, o data la 8 ore). Pacienti cu functie renala alterata: fie marirea intervalului intre doze, fie micsorarea dozelor. Adm intravenos: in IC congestiva, boli hematologice, arsuri grave sau bolnavi cu masa musculara redusa. Se dilueaza in 50-200 ml de ser fiziologic sau intr-o sol. sterila de glucoza 5%, cu perfuzare pe o durata d jumatate de ora pana la doua ore sau inj. direct intravenos lent, in 3-5 minute Regimuri speciale de dozare: Gonoree, la barbati si femei: doza unica inj. intramuscular de 300 mg, cate o jumatate de doza in fiecare fesa. Infectii urinare necomplicate: doza unica zilnica intramuscular de 3 mg/kg, timp de 7-10 zile. Hemodializati: la sfaroitul fiecarei perioade de dializa 2 mg/kg. Adm. conjunctivala: se instileaza 1-2 picaturi de 3 ori/zi sau 0,5-1 cm ung. x 3-4/zi, in sacul conjunctival.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la piracetam sau la oricare din componentii produsului; insuficienta renala severa (Cl < 20 ml/min). Sarcina. Alaptare.

Atentionari:

IR usoara sau moderata. Soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Nervozitate, iritabilitate, insomnie, anxietate, tremor si agitatie; rareori oboseala si somnolenta. Rareori tulburari gastrointestinale, cefalee si vertij. Apar mai ales la varstnicii tratati cu doze mai mari de 2,4 g/zi.