Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Minipress, comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Cpr. 1 mg, 2 mg; cutie 3 blist. 10 cpr.

Indicatii:

Hipertensiune arteriala, monoterapie sau in combinatie cu un diuretic sau alte antihipertensive. Poate fi folosit la pacientii cu functie renala compromisa. Trat. insuficientei ventriculare stangi. Fenomenul si maladia Raynaud. Hiperplazia benigna de prostata; tratamentului simptomatic al obstructiei urinare cauzate de hipertrofia benigna de prostata.

Doze:

Oral: Adulti: 7,5-15 mg. Pacienti in varsta, debilitati, cu IR si/sau IH 7,5 mg. Inj.: Adulti: 0,07-0,1 mg/kg; Copii: 0,15-0,20 mg/kg; Varstnici si tarati: 0,025-0,05 mg/kg.

Contraindicatii:

Sensibilitate cunoscuta la chinazoline. Tratamentul insuficientei ventriculare stangi datorate obstructiei mecanice (stenoza aortica, stenoza mitrala, embolismul pulmonar si pericardita constrictiva). Copii sub 12 ani.

Atentionari:

Hipertensiune arteriala: hipertensiune arteriala posturala sau pierderi de conotienta in special la inceputul tratamentului se da o doza initiala scazuta, cu o crestere usoara in prima si a doua saptamana de tratament. Insuficienta ventriculara stanga: in caz de administrarii la pacienti care au primit trat. diuretic energic sau tratament vasodilatator, poate aparea scaderea presiunii de umplere a ventriculului stang si o scadere semnificativa a debitului cardiac si a tensiunii arteriale. Fenomenul si maladia Raynaud, hiperplazia benigna de prostata: monitorizarea tensiunii arteriale.

Reactii adverse:

Ameteli, cefalee, somnolenta, slabiciune, palpitatii si greata, care au disparut frecvent in cazul continuarii trat. Rar varsaturi, diaree sau constipatie, disconfort abdominal, alterari ale functiei hepatice, pancreatita, edeme, hipertensiune arteriala ortostatica, dispnee, leoin, tahicardie, nervozitate, vertij, halucinatii, depresie, parestezii, rash, prurit, alopecie, lichen plan, polachiurie, impotenta, incontinenta, priapism, tulburari de vedere, epistaxis, tinitus, uscaciune a gurii, congestie nazala, transpiratii, febra, artralgii. in asociere cu glicozide cardiace si diuretice: somnolenta, ameteala, hipertensiune arteriala posturala, tulburari de vedere, edeme, uscaciunea gurii, palpitatii, greata, diaree, impotenta, cefalee si congestie nazala. In tratamentul maladiei si fenomenului Raynaud frecvent somnolenta.