Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Magnerot

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Cpr. cu 200 mg levodopa + 50 mg benserazida; ct. x 1 fl. x 30 cpr.

Indicatii:

Parkinson, cu exceptia celui iatrogen. Cps. cu eliberare prelungita sunt indicate la pacientii cu fluctuatii de orice tip privind raspunsul la trat., in special la cei cu fluctuatii ale nivelurilor plasmatice si pentru un mai bun control al simptomelor nocturne.

Doze:

Oral, in vaginite 4 dj./zi timp de 10 zile (se recomanda si trat. partenerului); in infectiile urinare 6 dj./zi, timp de 10 zile, la nevoie 8 dj./zi, 20 de zile; doza zilnica se administreaza  in 3-4 prize, la mese.

Contraindicatii:

Asocierea cu IMAO (exceptie selegilina). Pacienti cu decompensari grave, endocrine, renale, hepatice sau cardiace, cei cu psihoze sau nevroze psihice severe. Pacienti sub 25 de ani. Asocierea cu neuroleptice, vit. B6. Sarcina si alaptare.

Atentionari:

Masurarea presiunii intraoculare la pacientii cu glaucom. Controale periodice cardio-vasculare (inclusiv ECG) la pacientii care au in antecedente IMA, insuficienta coronariana sau aritmie cardiaca. Antecedente de ulcer gastric sau osteomalacie. Trat. va fi oprit cu cel putin 12-14 ore inaintea unei anestezii generale. In cazurile de urgenta, in care terapia nu a fost oprita, se evita anestezia cu ciclopropan sau halotan.

Reactii adverse:

Anorexie, greata, voma; in stadiile tardive ale trat. miscari involuntare de tip coreiform sau atetozic; insomnie, agitatie, rareori psihoze si/sau reactii psihotice – in special la varstnici; afectare hepatica sau renala.