Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Klacid i.v., substanta solida pentru pregatirea solutiei

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Cpr. 200 mg; ct. x 1 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Terapia antiretrovirala combinata pentru tratamentul infectiei cu virusul imunodeficientei umane (HIV) la adulti si adolescenti peste 12 ani.

Doze:

Oral si intrarectal: La adulti si adolescenti peste 14 ani: 50 mg, eventual se repeta la 30-60 min; maxim 400 mg/zi. Injectabil: intravenos lent, perfuzabil intravenos, intramuscular sau subcutanat, initial 100 mg; dupa o ora 50 mg la intervale de 10-20 de minute, maxim 250 mg. La varstnici: cresterea intervalului dintre doze. in insuficienta hepatica si insuficienta renala reducerea dozei sau marirea intervalului dintre doze.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate. IH severa.

Atentionari:

Reactiile de hipersensibilitate pot sa apara oricand pe parcursul tratamentului. De aceea se impune o monitorizare atenta a pacientilor, mai ales in primele doua luni de tratament, prin examen clinic la intervale de doua saptamani.

Reactii adverse:

Hipersensibilitate, cu frecventa de aprox. 5%. Se manifesta prin simptome ce pot pune in pericol viata. Anorexie, cefalee, tuse, greata, varsaturi, dureri abdominale, diaree, alopecie, artralgii, dureri musculare, fatigabilitate, febra.