Inhibace, comprimate

Inhibace, comprimate
Compozitie
Substanta activa: Cilazapril. Comprimate a 0,5, 1, 2,5 si 5 mg.

Actiune terapeutica
Dupa administrarea orala, Inhibace (cilazapril) este transformat in cilazaprilat, un inhibitor specific al enzimei de conversie a angiotensinei (ACE), care suprima sistemul renina-angiotensina-angiotensinogen producand in felul acesta o reducere a tensiunii sistolice si diastolice atat in clino cat si in ortostatism. Inhibace este eficient in toate gradele de hipertensiune arteriala esentiala precum si in hipertensiunea de cauza renala. Desi de obicei este administrat in monoterapie, Inhibace poate fi administrat in combinatie cu alti agenti antihipertensivi, precum diuretice, b-blocanti si blocanti de canale de calciu, atunci cand efectul in monoterapie este insuficient. Efectul antihipertensiv al Inhibace se instaleaza de obicei dupa prima ora dupa administrare, efectul maxim fiind observat intre 3 si 7 ore dupa dozare. In general, frecventa cardiaca ramane neschimbata. Tahicardia reflexa nu este indusa. La dozele recomandate efectul antihipertensiv al Inhibace este mentinut pana la 24 de ore. La unii pacienti efectul de reducere al presiunii arteriale diminueaza catre sfarsitul intervalului de dozare. Efectul antihipertensiv al Inhibace se mentine in cursul terapiei pe termen lung. Nu s-a observat o crestere rapida a tensiunii arteriale la retragerea abrupta a Inhibace din terapie.

Indicatii
Tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale si renale.

Mod de administrare
Inhibace trebuie administrat o data pe zi. Administrarea de mancare nu modifica influenta medicamentului, deci Inhibace poate fi luat inainte sau cursul unei mese. Doza trebuie luata cam la aceeasi ora in fiecare zi. Dupa patru saptamani de tratament, tensiunea arteriala trebuie masurata si dozajul trebuie ajustat daca este nevoie.
Hipertensiunea esentiala: Limitele uzuale ale dozajului Inhibace sunt intre 2,5-5 mg, o data pe zi, iar doza recomandata pentru primele doua zile este de jumatate de tableta de 2,5 mg. Doza trebuie ajustata individual in functie de raspunsul tensiunii arteriale. Daca tensiunea arteriala nu este controlata adecvat cu 5 mg Inhibace o data pe zi, se poate administra concomitent o doza redusa de diuretic non-economizator de potasiu, pentru cresterea efectului antihipertensiv. Ca regula generala, efectul antihipertensiv maximal nu este atins mai devreme de doua pana la 4 saptamani de la inceperea terapiei.
Hipertensiunea renovasculara: Tratamentul cu Inhibace trebuie initiat cu o doza de 0,5 mg sau mai putin deoarece la acesti pacienti se inregistreaza o scadere mai pronuntata a tensiunii arteriale decat la pacientii cu hipertensiune arteriala.

Contraindicatii
Inhibace este contraindicat la pacientii care sunt sensibili la cilazapril sau la alti inbitori ACE si la pacientii cu ascita.
Sarcina: Ca si in cazul altor inhibitori ACE, studiile pe animale au demonstrat aparitia de efecte nedorite asupra fetusului dupa administrarea de cilazapril, desi nu s-au semnalat malformatii propriu-zise. Deoarece nu s-au efectuat studii controlate la oameni, administarea de Inhibace este contraindicata in cursul sarcinii din motive de siguranta, cu exceptia situatiilor care pericliteaza viata si atunci cand nu exista alternative care sa nu implice riscuri.
Femei care alapteaza: Nu se stie daca Inhibace trece in laptele de mama, dar deoarece studiile indica prezenta lui in laptele de sobolan, femeile care alapteaza nu trebuie sa il utilizeze.

Precautii
Hipotensiunea simptomatica: in mod ocazional s-au semnalat cazuri de hipotensiune ortostatica dupa administrarea de inhibitori ACE, in special la pacientii cu depletie sodica sau volumica dupa stari cum ar fi diarei, varsaturi, diete sarace in sodiu, sau dupa dializa. Pacientii care sufera de insuficienta cardiaca congestiva, in special cei carora li se administreaza doze mari de diuretice de ansa, pot suferi scaderi pronuntate ale tensiunii arteriale ca urmare a administrarii de inhibitori de ACE. Aceste scaderi trebuie tratate prin mentinerea pacientului in clinostatism si pot necesita administrarea de solutii normotone. Cu toate acestea, daca simptomele persista, doza trebuie scazuta sau medicamentul trebuie oprit.
Ciroza hepatica: in cazul putin probabil ca un pacient cu ciroza hepatica sa necesite Inhibace, terapia trebuie initiata cu precautie, cu doze de 0,5 mg sau mai putin, putand sa apara hipotensiune severa.
Insuficienta renala: Este necesara reducerea dozei la pacientii cu insuficienta renala in functie de clearance-ul lor creatininic (vezi Instructiuni posologice speciale). Ca si in cazul altor inhibitori ACE, se pot inregistra cresteri ale ureei sanguine si/sau ale cretininei serice la pacientii hipertensivi cu stenoza uni- sau bilaterala de artera renala. Aceste cresteri sunt de obicei reversible dupa oprirea Inhibace si/sau a terapiei diuretice. La unii pacienti care sunt tratati cu inhibitori ACE se pot inregistra cresteri ale potasiului seric; ca urmare, nivelele potasiului trebuie monitorizate frecvent la intervale regulate, in raport cu functia renala. La pacientii cu functie renala normala nivelele potasiului seric raman in limite obisnuite in cursul terapiei cu Inhibace. La pacientii care iau concomitent diuretice economizatoare de potasiu, nivelele potasiului pot creste. La pacientii hipertensivi cu disfunctie renala moderata pana la severa, rata filtrarii glomerulare si fluxul sanguin renal raman nemodificate dupa terapia cu Inhibace, in ciuda unei scaderi clinic semnificative a tensiunii arteriale. Chirurgie, anestezie: Utilizarea de Inhibace in combinatie cu anestezice care au proprietatea de a reduce tensiunea arteriala poate duce la hipotensiune arteriala severa. La aparitia acesteia trebuie crescut volumul circulant prin administrarea de perfuzii intravenoase sau daca aceasta masura este insuficenta - trebuie aplicate perfuzii cu angiotensina II.
Utilizarea in pediatrie: Tolerabilitatea si eficienta Inhibace in pediatrie nu au fost stabilite.

Reactii adverse
Inhibace este in general bine tolerat. in majoritatea cazurilor efectele nedorite care au aparut au fost trecatoare, usoare sau moderate si nu au necesitat intreruperea terapiei. Cefaleea si ameteala au fost efectele secundare cel mai frecvent raportate la pacientii carora li se administra Inhibace. Alte efecte secundare care au aparut la mai putin de 2% din pacienti au inclus oboseala, hipotensiune, dispepsie, greata, rash si tuse. Aceste efecte se observa in rate variabile si la pacientii care sunt sub tratament cu alti inhibitori ACE.
Edemul angioneurotic: Ca si in cazul altor inhibitori ACE, au fost raportate cazuri rare de edem angioneurotic. Deoarece acest sindrom este asociat cu edem laringeal, trebuie oprita administrarea de Inhibace si instituita de urgenta terapia adecvata cand sunt implicate fata, buzele, limba, glota si/sau laringele. Alterari ale parametrilor de laborator: Au fost observate rareori modificari cu relevanta clinica ale unor parametri de laborator posibil sau probabil relationate cu administrarea de Inhibace. Cresteri minore si de obicei reversibile ale creatininei serice si ureei au fost observate la pacientii tratati cu Inhibace. Aceste cresteri au potential de aparitie la pacientii cu stenoza arteriala renala sau cu insuficenta renala (vezi Precautii), dar au fost observate ocazional si la pacientii cu functii renale normale, in particular la cei care primeau concomitent diuretice. La anumiti pacienti s-au raportat modificari ale hemoglobinei, hematocritului si/sau ale elementelor figurate sanguine, dar in nici unul dintre cazuri nu s-a putut face o relationare directa cu Inhibace. Potasiul seric: (vezi Interactiuni medicamentoase).
  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Unul din trei romani sufera de hemoroizi. Ai putea fi unul dintre ei

Daca ai intampinat unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome: sangerari in timpul scaunului, durere ...
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Catena te trimite din nou la bai si-a desemnat castigatorii

Tragerea la sorti a tichetelor norocoase la concursul Catena te trimite din nou la bai care a avut loc simultan in farmaciile Catena din toata tara, si-a desemnat castigatorii.   Farmacistii Catena au extras simultan, in aceeași zi si la aceeași oră taloanele norocoase din cadrul campaniei nationale ...
Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Inimioare Sante pentru dieta si regimul diabeticilor

Catena aduce un nou produs delicios creat pentru sanatatea ta - Inimioarele Sante. Acesta este un produs 100% romanesc, unic in Europa, cu indice glicemic foarte scazut – de numai 2! Citeste mai mult ...
Naturalis FibroProtect

Dieta dezechilibrata si stresul sunt inamicii de zi cu zi. Organismul sufera. Si se vede!Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Secom MSM

Secom MSM 90cps reprezinta o asociere de extracte naturale care contribuie la ameliorarea durerilor osteoarticulare si musculare, dar si la refacerea tesuturilor.Citeste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link