Infanrix hib, liofilizant si suspensie

Infanrix hib, liofilizant si suspensie
Compozitie
Infanrix-Hib contine toxoid difteric, toxoid tetanic si trei antigene pertussis purificate [toxoidul pertussis (TP), hemaglutinina filamentoasa (HAF) si pertactina (proteina de membrana externa de 69 kilodaltoni)], absorbite pe saruri de aluminiu. El mai contine polizaharidul poliribozil-ribitol-fosfat capsular purificat (PRP) al Hib, legat covalent de toxoidul tetanic. Toxinele difterica si tetanica obtinute din culturi de Corynebacterium diphtheriae si Clostridium tetani sunt detoxifiate si purificate. Componentele pertussis acelulare (TP, HAF si pertactina) sunt preparate pornind de la Bordetella pertussis aflata in faza I de crestere, din care TP, HAF si pertactina sunt extrase, purificate si detoxifiate ireversibil. Componentele vaccinale (toxoidul difteric, toxoidul tetanic si pertussis acelulare) sunt absorbite pe saruri de aluminiu. Vaccinul finit se prezinta in solutie salina si contine 2-fenoxietanol ca prezervant. Polizaharidul Hib este preparat pornind de la tulpina Hib 20,752 si este cuplat cu toxoid tetanic. Dupa purificare, conjugatul este liofilizat in prezenta lactozei ca stabilizator. Infanrix-Hibindeplin este conditiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii in ceea ce priveste producerea substantelor biologice, vaccinurile Hib conjugate si vaccinurile difteric, tetanic, pertussis si cele combinate. O doza de vaccin de 0,5 ml contine nu mai putin de 30 unitati internationale (UI) de toxoid difteric, 40 UI de toxoid tetanic absorbit, 25 g de TP,25 g de HAF, 8 g de pertactina si 10 g de polizaharid capsular al Hib purificat si cuplat covalent cu aproximativ 30 g toxoid tetanic.

Actiune terapeutica
Vaccin combinat diftero-tetano-pertussis acelular si Haemophilus influenzae tip b (Hib).

Indicatii
Infanrix-Hib este indicat pentru imunizarea activa a tuturor copiilor incepand cu varsta de 2 luni, fata de difterie, tetanos, tuse convulsiva (DTP) si Hib. Infanrix-Hib nu protejeaza impotriva bolilor datorate altor tipuri de H. influenzae si nici impotriva meningitelor produse de alte microorganisme.

Mod de administrare
Schema de vaccinare primara consta in trei doze administrate in primele 6 luni de viata si poate debuta de la varsta de 2 luni. Deoarece schemele de vaccinare pot diferi de la o tara la alta, schema fiecarei tari poate fi folosita in concordanta cu diferitele recomandari nationale. Pentru a asigura o protectie pe termen lung, se recomanda o doza de rapel pentru DTP si Hib in al doilea an de viata. Vaccinul reconstituit (vezi) este destinat injectarii intramusculare profunde, preferabil in locuri alternative pentru fiecare inoculare. Totusi, conform regulilor corecte de practica clinica, se recomanda ca, la pacientii cu tulburari hemoragipare,vaccinul sa se administreze subcutanat.

Contraindicatii
Infanrix-Hib nu trebuie administrat subiectilor cu hipersensibilitate cunoscuta la orice component al vaccinului sau celor care au prezentat semne de hipersensibilitate dupa o administrare anterioara de vaccin difteric, tetanic, pertussis sau Hib. Ca si in cazul altor vaccinuri, administrarea de Infanrix-Hib trebuie amanata la subiectii cu afectiuni febrile acute severe. Prezenta unei infectii minore, totusi, nu constituie o contraindicatie.

Precautii
Trecerea in revista a antecedentelor medicale (in special a celor privitoare la vaccinari anterioare cu posibila aparitie a unor reactii adverse), precum si examenul clinic prealabil inaintea vaccinarii, constituie reguli de buna practica clinica. in cazul efectelor adverse aflate in relatie temporala cu administrarea vaccinurilor continand DTP, decizia readministrarii de vaccin continand componente pertussis trebuie cantarita cu atentie. Exista situatii, cum ar fi incidenta crescuta a tusei convulsive, cand potentialele beneficii primeaza fata de posibilele riscuri, mai ales cand astfel de fenomene nu se asociaza cu sechele permanente. Urmatoarele fenomene au fost anterior considerate ca si contraindicatii pentru DTP celular, in prezent constituind precautii generale. Temperatura corporala de 40,5C in primele 48 de ore de la vaccinare si fara alta cauza decelabila. Starea de colaps sau soc (episod hipotonic-hiporeactiv) in primele 48 de ore de la vaccinare. Plansul persistent 3 zile si care debuteaza in primele 48 de ore de la vaccinare. Convulsii cu sau fara febra, produse in cursul primelor 3 zile de la vaccinare. Ca si in cazul celorlalte vaccinuri injectabile, un tratament medical adecvat trebuie sa fie la indemana pentru rarele cazuri de reactii anafilactice survenite in urma administrarii vaccinului. De aceea, persoana vaccinata trebuie sa ramana sub supraveghere medicala timp de 30 de minute de la vaccinare. Infanrix-Hib trebuie administrat cu prudenta subiectilor cu trombocitopenie sau cu tulburari de sangerare, deoarece in urma administrarii intramusculare se pot produce hemoragii la acesti subiecti. Ca si in cazul vaccinurilor difteric, tetanic si pertussis, vaccinul trebuie administrat prin injectare intramusculara profunda, preferabil in locuri diferite pentru fiecare inoculare. Deoarece a fost descrisa excretia antigenului polizaharidic capsular in urina dupa administrarea de vaccinuri Hib, detectarea antigenului nu poate avea valoare diagnostica in suspiciune de infectie cu Hib, timp de 1-2 saptamani de la vaccinare. Infanrix-Hib nu trebuie in nici un caz administrat intravascular. Un istoric de convulsii febrile, antecedente familiale de crize convulsive, de sindrom de moarte subita a sugarului si antecedente familiale de reactii adverse in urma administrarii de Infanrix-Hib nu constituie contraindicatii. Infectia cu virusul imunodeficientei umane (HIV) nu constituie, de asemenea, o contraindicatie.

Sarcina si alaptare

Vaccinul Infanrix-Hib nefiind destinat adultilor, nu exista informatii privind siguranta administrarii acestuia in sarcina si alaptare.

Reactii adverse
In cursul studiilor clinice controlate, semnele si simptomele aparute dupa administrarea vaccinului au fost monitorizate activ si inregistrate cu ajutorul unor fise zilnice. Urmatorul tabel sintetizeaza simptomele locale si generale de interes, raportate in cursul primelor 48 de ore de la vaccinare, sub forma de procente din totalul dozelor administrate. Simptome locale si generale de interes Infanrix-Hib
Doze primare si de rapel (%) (2336 de doze administrate)
Simptome locale:- durere (severa)- roseata (> cm)- induratie (> cm) 0,10,50,6
Simptome generale:- febra > 38C (intrarectal)- febra >39,5C (intrarectal)- inapetenta- stare de agitatie- plans nejustificat- varsaturi- diaree 7,70,211,317,615,77,49,0 Urmatoarele simptome nesolicitate au fost raportate cu o frecventa de > 1% (dintr-un total de 2336 de doze luate in studiu); ele nu par sa fie in corelatie cu vaccinul. Sistemul gastro-intestinal (1,1% sau mai putin): gastroenterite, enterite. Mecanismul de rezistenta impotriva infectiilor (2,5% sau mai putin): infectii virale, otite medii. Aparatul respirator (5,7% sau mai putin): faringite, tuse, rinite, tulburari de respiratie, bronsite, infectii ale tractului respirator superior. Aparatul vizual (1,3% sau mai putin): conjunctivite.
  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
CalmUrin Forte reduce disconfortul aparatului reno-urinar

Este un supliment alimentar superconcentrat, ce contine fructe de merisor canadian atent selectionate, ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Catena te trimite din nou la bai

Catena te trimite din nou la baiCiteste mai mult ...
Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere

Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere x 250 ml - CatenaSamponul anticadere Gerovital Tratament Expert contine elemente esentiale care contribuie la intarirea radacinii firului de par si ii stimuleaza cresterea sanatoasa, lasandu-i un aspect stralucitor.Citeste mai mult ...
Tipurile de anestezii

Dr.Lelia Iliescu , medic specialist ATI-Spitalul Clinic Colentina descrie care sunt tipurile de anestezii folosite in timpul interventiilor chirurgicale.Suspendarea intregului ansamblu de sensibilitati ale corpului nostru, anestezia generala, in fapt, este folosita pe scara larga in timpul operatiilor.Ea se foloseste ...
Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D

Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D, 20 comprimate efervescente - CatenaCiteste mai mult ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link