Hycamtin, pulbere

Hycamtin, pulbere
Compozitie
Fiecare flacon contine clorhidrat de topotecan echivalent a 4 mg topotecan.

Indicatii
Topotecanul este indicat pentru tratamentul pacientilor cu: carcinom pulmonar cu celule mici; carcinom ovarian metastatic dupa esecul terapiei de debut sau al celei ulterioare.

Mod de administrare
Topotecanul trebuie administrat incadrul unitatilor medicale specializate in administrarea chemoterapiei citotoxice si doar sub supravegherea unui medic cu experienta in folosirea chimioterapicelor. Administrarea intravenoasa peste 30 de minute pe zi timp de 5 zile consecutiv, cu 3 saptamani interval intre debutul fiecarui ciclu. Se recomanda minimum 4 cicluri numai daca pacientul raspunde, deoarece durata medie pentru raspuns in studiile clinice a fost de 8-11,7 saptamani in cancerul ovarian si 6,1 saptamani in cancerul pulmonar cu celule mici. Doza initiala. Doza de topotecan recomandata este de 1,5 mg/m2/zi, timp de 5 zile consecutiv. Inaintea primului ciclu, pacientii trebuie sa aiba o valoare bazala a numarului de neutrofile de 1,5 X 109/l si a numarului de trombocite de 100 X109/l. In cazul topotecanului, nu este necesara premedicatia de rutina pentru efecte adverse nehematologice. Topotecanul trebuie reconstituit si apoi diluat inainte de folosire.
Doza de intretinere: Topotecanul nu se readministreaza decat daca numarul de neutrofile este 1 X 109/l, al celui de trombocite 100 X 109/l, iar valoarea hemoglobinei 9 g/dl (daca este necesar, dupa transfuzie). Pacientii care au suferit de neutropenie severa (numar de neutrofile < 0,5 X 109/l) timp de 7 zile sau mai mult, sau de neutropenie asociata cu febra sau infectie, sau la care tratamentul a fost amanat datorita neutropeniei, trebuie tratati dupa cum urmeaza: fie sa se administreze o doza redusa, si anume 1,25 mg/m2/zi (sau ulterior coborata la 1 mg/m2/zi daca este necesar), fie sa se administreze G-CSF profilactic cu ocazia ciclurilor ulterioare pentru a mentine intensitatea dozelor, incepand cu ziua a 6-a a ciclului (ziua ulterioara finalizarii administrarii topotecanului). Daca neutropenia nu este rezolvata corespunzator cu ajutorul G-CSF, doza trebuie redusa. Dozele trebuie de asemenea reduse daca numarul de trombocite scade sub 25 X 109/l. In studiile clinice,topotecanul a fost intrerupt daca doza a fost redusa la 1 mg/m2 si a mai fost necesara reducerea dozei pentru a rezolva reactiile adverse.
Administrarea la pacientii cu afectiuni renale: Nu exista date suficiente pentru a face recomandari pacientilor cu clearance la creatinina < 20 ml/min. exista putine date care sa arate ca doza trebuie redusa la pacientii cu afectiuni renale moderate. Doza recomandata pacientilor cu clearance la creatinina intre 20-39 ml/min este de 0,75 mg/m2/zi.
Administrarea in combinatie: Nu exista date suficiente pentru a face recomandari de utilizare a topotecanului in combinatie cu alte citotoxice ca tratament de prima linie.

Contraindicatii
Topotecanul este contraindicat pacientilor care: prezinta antecedente de reactii de hipersensibilitate severa la topotecan si/sau excipientii preparatului; prezinta sarcina sau alapteaza; prezinta deja depresie medulara severa inaintea inceperii primei cure, demonstrata prin numar bazal de neutrofile < 11,5 x 109/l si/sau numar de trombocite de < 100 x 109/l.

Precautii
Toxicitatea hematologica este dependenta de doza, numaratoarea elementelor sangvine trebuind monitorizata regulat. Dupa cum este de asteptat, pacientii cu o stare generala alterata au un raspuns slab si o incidenta crescuta a complicatiilor, cum sunt febra si infectiile. Se recomanda ca topotecanul sa nu fie folosit ca unic agent in tratamentul de prima linie. Nu exista experienta in ceea ce priveste folosirea topotecanului la pacientii cu functie renala afectata sever (clearance creatinina < 20 ml/min) sau functie hepatica sever afectata (bilirubina serica > 10 mg/dl) datorita cirozei. Topotecanul nu este recomandat la acesti pacienti. Un numar mic de pacienti cu afectiuni hepatice (bilirubina serica > 1,5-10 mg/dl) a tolerat doza de 1,5 mg/m2 timp de 5 zile la fiecare 3 saptamani, desi s-a observat reducerea clearance-ului la topotecan. Nu exista suficiente date disponibile pentru a face recomandari acestui grup de pacienti.

Sarcina si alaptare
Topotecanul este contraindicat in cursul sarcinii. in studiile preclinice, s-a demonstrat ca topotecanul produce letalitate embriofetala si malformatii. Topotecanul este contra-indicat in cursul alaptarii. Desi nu se stie daca topotecanul este excretat in laptele uman, alaptarea trebuie intrerupta odata cu inceperea terapiei.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a manipula utilaje
Trebuie manifestata prudenta la conducerea de vehicule sau manipularea de utilaje daca oboseala si astenia persista.

Reactii adverse
Hematologice: in studiile de tatonare a dozei, s-a demonstrat ca toxicitatea care limiteaza doza este de natura hematologica. Toxicitatea a fost previzibila si reversibila. Nu a fost observat fenomenul de toxicitate cumulata. La pacientii cu carcinom pulmonar cu celule mici sau ovarian, debutul neutropeniei si trombocitopeniei a avut loc in general in decurs de 2 saptamani de tratament si in majoritatea cazurilor a persistat peste 7 zile. Cele mai frecvente fenomene de toxicitate hematologica in cadrul studiilor clinice ce au implicat carcinomul combinat ovarian si pulmonar cu celule mici sunt prezentate in Tabelul 1.
Tabelul 1
Incidenta efectelor adverse hematologice la pacientii cu carcinom pulmonar cu celule mici si ovarian (N=879), tratati cu topotecan.

  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
CalmUrin Forte reduce disconfortul aparatului reno-urinar

Este un supliment alimentar superconcentrat, ce contine fructe de merisor canadian atent selectionate, ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere

Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere x 250 ml - CatenaSamponul anticadere Gerovital Tratament Expert contine elemente esentiale care contribuie la intarirea radacinii firului de par si ii stimuleaza cresterea sanatoasa, lasandu-i un aspect stralucitor.Citeste mai mult ...
Tipurile de anestezii

Dr.Lelia Iliescu , medic specialist ATI-Spitalul Clinic Colentina descrie care sunt tipurile de anestezii folosite in timpul interventiilor chirurgicale.Suspendarea intregului ansamblu de sensibilitati ale corpului nostru, anestezia generala, in fapt, este folosita pe scara larga in timpul operatiilor.Ea se foloseste ...
Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D

Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D, 20 comprimate efervescente - CatenaCiteste mai mult ...
Catena te trimite din nou la bai

Catena te trimite din nou la baiCiteste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link