Hotemin, solutie injectabila

Hotemin, solutie injectabila
Compozitie
Ce contine Hotemin
- Substanta activa este piroxicamul 20 mg/ml.
- Celelalte componente sunt: povidona, glicincarbonat de sodiu, edetat disodic, apa pentru preparate injectabile.

Actiune terapeutica
Hotemin este un antiinflamator nesteroidian indicat în diferite afectiuni care necesita un tratament antiinflamator si/sau analgezic.
Înainte de a va prescrie piroxicam, medicul va evalua beneficiul pe care îl puteti obtine din utilizarea acestui medicament comparativ cu riscul de a avea reactii adverse. Deoarece luati piroxicam, poate fi nevoie ca medicul sa va faca controale periodice si va va spune de câte ori este necesar acest lucru.
Piroxicam este utilizat pentru a ameliora unele simptome determinate de osteoartrita (care pot sa apara în artroza, boala degenerativa a articulatiilor), poliartrita reumatoida si spondilita anchilozanta (reumatismul coloanei vertebrale), cum sunt inflamatia, întepenirea articulatiilor si durerea articulara. Acest medicament nu vindeca artrita si va va ajuta doar în perioada în care îl utilizati.
Medicul va va prescrie piroxicam doar daca ameliorarea simptomelor cu alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) a fost nesatisfacatoare.

Contraindicatii
Nu utilizati Hotemin
- daca ati avut ulcer, sângerare sau perforatie la nivelul stomacului sau intestinului;
- daca aveti ulcer, sângerare sau perforatie la nivelul stomacului sau intestinului;
- daca ati avut sau cineva din familia dumneavoastra a avut tulburari gastro-intestinale (inflamatia stomacului sau intestinului) care predispun la tulburari hemoragice, cum sunt: colita ulcerativa, boala Crohn, cancerul gastro-intestinal sau diverticulita (pungi inflamate sau infectate în colon);
- daca luati alte AINS, inclusiv AINS COX-2 selective si acid acetilsalicilic, o substanta prezenta în multe medicamente utilizate pentru a ameliora durerea si febra;
- daca luati medicamente anticoagulante, cum este warfarina, pentru a preveni coagularea sângelui;
- daca ati avut o reactie alergica anterioara la piroxicam, alte AINS sau alte medicamente, în special reactii cutanate grave (indiferent de severitate), cum sunt dermatita exfoliativa (înrosirea intensa a pielii, cu exfolierea în placi sau straturi), reactii veziculo-buloase (sindrom Stevens a  Johnson, o afectiune caracterizata prin cruste pe piele sau cu sângerari, eroziuni si vezicule ale pielii) si necroliza epidermica toxica, (o boala cu vezicule si descuamarea stratului extern al pielii) sau sunteti alergic la oricare dintre celelalte componente ale Piroxicam;
- daca aveti tulburari ale hemostazei;
- daca aveti insuficienta hepatica sau renala severa;
- daca aveti insuficienta cardiaca severa (o boala grava de inima);
- în cazul copiilor cu vârsta sub 15 ani;
- sunteti gravida (peste 5 luni).
Daca oricare dintre acestea este valabila în cazul dumneavoastra, nu trebuie sa vi se administreze piroxicam. Informati imediat medicul.

Reactii adverse
Aveti grija deosebita când utilizati Piroxicam si informati întotdeauna medicul înainte de a utiliza Hotemin. Similar tuturor medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene, Hotemin poate determina reactii grave la nivelul stomacului si intestinului, cum sunt durere, sângerare, ulceratie si perforatie.
Daca aveti dureri de stomac, sau orice alt semn de sângerare la nivelul stomacului sau intestinului, cum sunt scaune de culoare neagra sau cu sânge sau varsaturi cu sânge, trebuie sa opriti imediat administrarea piroxicam si sa va informati medicul.
Daca aveti orice reactie alergica, cum ar fi înrosirea pielii, umflarea fetei, respiratie suieratoare sau dificultate în respiratie, trebuie sa opriti imediat administrarea piroxicam si sa informati medicul.
Daca aveti mai mult de 70 de ani, medicul va poate reduce durata tratamentului si este posibil sa va examineze mai des în timp ce luati piroxicam.
Daca aveti mai mult de 70 de ani sau daca luati alte medicamente, cum sunt corticosteroizi sau anumite medicamente pentru depresie denumite inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (ISRS) sau acid acetilsalicilic pentru a preveni coagularea sângelui, medicul dumneavoastra poate alege sa va prescrie împreuna cu Piroxicam, un medicament pentru protejarea stomacului si intestinului.
Nu trebuie sa luati acest medicament daca aveti mai mult de 80 de ani.
La începutul tratamentului, este necesar controlul frecvent al diurezei si functiei renale la bolnavii cu insuficienta cardiaca, insuficienta hepatica sau renala cronica, la cei care urmeaza tratament cu medicamente diuretice, la cei care au pierdut sânge dupa interventii chirurgicale si la pacientii vârstnici.
Medicamente precum Hotemin se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord ("infarct miocardica  ) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari si în cazul tratamentului de lunga durata. Nu depasiti doza si durata recomandate pentru tratament.
Daca aveti probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau considerati ca ati putea fi în situatie de risc din cauza acestor afectiuni (de exemplu, daca aveti hipertensiune arteriala, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteti fumator) trebuie sa discutati despre tratament cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.
Daca ati avut sau aveti orice probleme medicale sau alergii sau nu sunteti sigur daca puteti utiliza piroxicam, informati medicul înainte de a utiliza acest medicament.
Eventualele tulburari vizuale trebuie evaluate de care un oftalmolog.

Interactiuni medicamentoase
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Medicamentele pot uneori sa interfere unul cu altul. Medicul va poate limita utilizarea piroxicam sau a altor medicamente, sau este posibil sa fie nevoie sa luati alt medicament. În special este important sa mentionati:
- daca luati acid acetilsalicilic sau alte medicamente nesteroidiene pentru ameliorarea durerii;
- daca luati corticosteroizi, care sunt medicamente utilizate pentru a trata o varietate de afectiuni, cum ar fi alergiile si dezechilibrele hormonale;
- daca luati anticoagulante, cum este warfarina, pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge;
- daca luati anumite medicamente pentru tratamentul depresiei cum ar fi inhibitorii selectivi ai recaptarii serotoninei (ISRS);
- daca luati litiu pentru tratamentul maniei sau ca stabilizator al dispozitiei;
- daca luati orice medicamente, cum sunt acidul acetilsalicilic, utilizate pentru prevenirea aglomerarii plachetelor sanguine;
Trebuie avut grija în cazul utilizarii concomitente cu:
- daca luati orice medicament cu afinitate mare de legare de proteinele plasmatice (piroxicamul poate inhiba prin competitie legarea de proteinele plasmatice);
- daca luati litiu pentru tratamentul maniei sau ca stabilizator al dispozitiei (creste concentratia plasmatica a litiului),
- daca luati medicamente continând potasiu sau diuretice care economisesc potasiul (risc de hiperkaliemie);
- daca luati diuretice si antihipertensive (piroxicamul determina retentie de sodiu si potasiu astfel încât eficacitatea acestora este redusa);
- daca luati metotrexat (piroxicamul inhiba excretia metotrexatului, astfel creste toxicitatea acestuia);
- daca luati cimetidina (absorbtia piroxicamului este crescuta, desi timpul de înjumatatire sau eliminarea nu este afectata).
Daca oricare dintre acestea este valabila în cazul dumneavoastra, informati imediat medicul.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua orice medicament în timpul sarcinii.
Utilizarea orala a piroxicamului nu a determinat efecte teratogene în studiile preclinice.
Similar celorlalte antiinflamatoare nesteroidiene, utilizarea orala a piroxicamului a dus la un travaliu dificil, daca tratamentul a fost discontinuu si în perioada terminala a sarcinii. Se cunoaste faptul ca antiinflamatoarele nesteroidiene determina închiderea prematura a canalului arterial.
Dupa utilizarea orala, piroxicamul se excreta în laptele matern în concentratie de 1-3% din concentratia plasmatica.
Totusi, siguranta utilizarii piroxicamului în timpul sarcinii sau a perioadei de alaptare nu a fost foarte bine studiata; de aceea, nu se recomanda administrarea lui în aceste perioade; utilizarea în ultimele patru luni de sarcina este contraindicata.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu sunt date clinice care sa indice o afectare a capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje determinata de piroxicam.

Mod de administrare
Utilizati întotdeauna Hotemin exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Medicul va va examina în mod regulat pentru a se asigura ca luati doza optima de piroxicam. Medicul va va ajusta tratamentul pentru a lua cea mai mica doza care va controleaza cel mai bine simptomele. În niciun caz nu trebuie sa modificati doza înainte sa discutati cu medicul dumneavoastra.
Se foloseste exclusiv pentru utilizare injectabila intramusculara. Dozele recomandate pentru forma injectabila sunt identice cu cele recomandate în cazul capsulelor sau supozitoarelor, în cadrul acelorasi indicatii terapeutice. Durata tratamentului este stabilita individual de la caz la caz. În general durata este de 1-3 zile. Daca este posibil si necesar, tratamentul trebuie continuat pe o perioada mai lunga cu capsule sau supozitoare.
Adulti si vârstnici:
Doza zilnica maxima este de 20 mg piroxicam administrata ca doza zilnica unica.
Daca sunteti mai în vârsta de 70 de ani medicul va poate prescrie o doza mai mica si va poate reduce durata tratamentului.
Medicul va poate prescrie piroxicam în asociere cu un alt medicament pentru a va proteja stomacul si intestinul de potentialele reactii adverse.
Nu cresteti doza administrata
Daca vi se pare ca medicamentul nu este foarte eficace, informati întotdeauna medicul.
Pacienti vârstnici
Pentru aceasta categorie de pacienti, în special în cazul prezentei insuficientei renale sau hepatice, afectiunilor cardiace, este necesara o precautie speciala asemanatoare tuturor antiinflamatoarele nesteroidiene.
Dozele nu trebuie ajustate în cazul insuficientei renale usoare sau moderate.
Nu sunt date din punct de vedere farmacocinetic privind utilizarea medicamentului la pacientii cu insuficienta renala severa (GFR < 10ml/min) sau la cei hemodializati.
Este necesara reducerea dozei la pacientii cu afectiuni hepatice, deoarece substanta activa este metabolizata pe cale hepatica.
Copii
Nu este recomandata utilizarea Hotemin solutie injectabila la copii cu vârsta sub 15 ani.

Supradozare
În cazul unei utilizari corecte, nu s-au semnalat simptome de supradozaj.
În cazul în care voit sau accidental se bea continutul mai multor fiole, atunci este posibil sa apara simptome de supradozaj.
Simptomele sunt comune tuturor antiinflamatoarelor nesteroidiene: letargie, somnolenta, greata, varsaturi, dureri epigastrice, simptome care pot fi tratate simptomatic. Pot sa apara de asemenea hemoragii gastrice. Foarte rar, pot sa apara: hipertensiune arteriala, insuficienta renala acuta, deprimare respiratorie, coma. În cazul supradozei pot sa apara si reactii anafilactice.
Tratament: nu se cunoaste un antidot specific. În cazul supradozei se va aplica un tratament simptomatic. În cazul în care continutul fiolei este înghitit se recomanda evacuarea continutului gastric si/sau administrarea de carbune activat si/ sau laxative osmotice care sa reduca absorbtia piroxicamului. În cazul supradozei, la aplicarea tratamentului trebuie sa se tina seama de timpul lung de înjumatatire al piroxicamului. Se recomanda diureza fortata; hemodializa sau hemoperfuzia nu sunt recomandate tinând cont de legarea puternica de proteinele plasmatice a piroxicamului.
Daca uitati sa luati Hotemin
Luati doza recomandata imediat ce va amintiti. Daca se apropie momentul stabilit pentru administrarea celei de-a doua doze, nu luati doza pe care ati uitat-o, luati doar urmatoarea doza la momentul corect.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Reactii adverse
Tulburari generale si la nivelul locului de administrare: disconfort
Tulburari gastro-intestinale: stomatite, anorexie, epigastralgii, greata, constipatie, disconfort abdominal, flatulenta, diaree si tulburari de digestie.
De asemenea, pot sa apara ulceratii, hemoragii si perforatii gastro-intestinale, care necesita întreruperea imediata a tratamentului. Rar, pot sa apara pancreatite.
Tulburari hepatobiliare: tulburari usoare ale functiei hepatice (modificari ale valorilor standard ale parametrilor functiei hepatice, cresterea valorilor serice ale transaminazelor). Insuficienta hepatica severa, icterul sau hepatite urmate de deces au fost rar întâlnite. Tratamentul trebuie imediat întrerupt daca apar asemenea reactii.
Tulburari cardiovasculare: palpitatii, dispnee.
Reactiile adverse raportate în asociere cu tratamentul cu AINS au fost edemul (în special la pacientii cu afectiuni cardiace, la nivelul membrelor inferioare), hipertensiunea arteriala si insuficienta cardiaca.
Medicamente precum Hotemin se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord ("infarct miocardica  ) sau a accidentului vascular cerebral.
Tulburari ale sistemului nervos: ameteli, somnolenta, cefalee, confuzie, parestezii.
Tulburari psihice: insomnie, depresie, instabilitate psihica, nervozitate, halucinatii, cosmaruri.
Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat: eruptii cutanate, prurit, fotosensibilizare, rar onicoliza, alopecie. Similar altor antiinflamatoare nesteroidiene pot sa apara în cazuri izolate necroliza epidermica toxica (sindrom Lyell), sindrom Stevens-Johnson si eruptii veziculo-buloase.
Tulburari ale sistemului imunitar: anafilaxie, bronhospasm, eruptii cutanate, edem angioneurotic, vasculite, boala serului.
Tulburari renale si ale cailor urinare: cresterea reversibila a uremiei si creatininemiei, nefrite interstitiale, sindrom nefrotic, insuficienta renala, necroza papilara renala.
Alte reactii adverse: tulburari ale vederii (vedere încetosata), tinitus.
Tulburari hematologice si limfatice: scaderea hemoglobinei si hematocritului (chiar si în absenta hemoragiilor digestive), scaderea agregarii plachetare, anemie, trombocitopenie, purpura Henoch- Schonlein, leucopenie, eozinofilie. Rar poate sa apara anemie aplastica sau hemolitica sau epistaxis.
Tulburari metabolice si de nutritie: hipoglicemie, hiperglicemie, modificari ale greutatii corporale.
Rar, reactie de pozitivare a ANA si surditate.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata în acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pastrare
A se pastra la temperaturi sub 25 gr C, în ambalajul original.
A nu se lasa la îndemâna si vederea copiilor.
Nu utilizati Hotemin dupa data de expirare înscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Unul din trei romani sufera de hemoroizi. Ai putea fi unul dintre ei

Daca ai intampinat unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome: sangerari in timpul scaunului, durere ...
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere

Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere x 250 ml - CatenaSamponul anticadere Gerovital Tratament Expert contine elemente esentiale care contribuie la intarirea radacinii firului de par si ii stimuleaza cresterea sanatoasa, lasandu-i un aspect stralucitor.Citeste mai mult ...
Tipurile de anestezii

Dr.Lelia Iliescu , medic specialist ATI-Spitalul Clinic Colentina descrie care sunt tipurile de anestezii folosite in timpul interventiilor chirurgicale.Suspendarea intregului ansamblu de sensibilitati ale corpului nostru, anestezia generala, in fapt, este folosita pe scara larga in timpul operatiilor.Ea se foloseste ...
Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D

Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D, 20 comprimate efervescente - CatenaCiteste mai mult ...
Catena te trimite din nou la bai

Catena te trimite din nou la baiCiteste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link