Gemzar, pulverizator liofilizant

Gemzar, pulverizator liofilizant
Compozitie
Flacoane care contin gemcitabina clorhidrica sterila liofilizata pentru uz intravenos, echivalenta cu 200 mg gemcitabina. Flacoane care contin gemcitabina clorhidrica sterila liofilizata pentru uz intravenos, echivalenta cu 1 g gemcitabina. Pe langa ingredientul activ, gemcitabina contine urmatorii ingredienti inactivi: manitol, acetat desodiu. Pentru ajustarea pH-ului se pot adauga acid clorhidric si/sau hidroxid de sodiu.

Indicatii
Cancerul pulmonar fara celule mici. Gemcitabina, in monoterapie sau in asociere cu cisplatinul, este indicata ca tratament de prima linie al pacientilor cu neoplasm pulmonar local avansat sau metastatic, fara celule mici.
Cancer pancreatic: Gemcitabina este indicata in tratamentul pacientilor cu adenocarcinom local avansat sau metastatic al pancreasului. Gemcitabina este indicata, de asemenea, la bolnavii cu cancer de pancreas refractar la 5-FU.

Contraindicatii
Gemcitabina este contraindicata la pacientii cu sensibilitate cunoscuta la acest medicament.

Precautii
Teste de laborator: Bolnavii care primesc gemcitabina trebuie monitorizati inaintea fiecarei doze in privinta numarului de trombocite, leucocite si granulocite. Daca se constata depresiune medulara indusa de medicament, se va lua in considerare suspendarea sau modificarea tratamentului. Se vor efectua periodic evaluari de laborator ale functiei renale si hepatice.

Sarcina si alaptare
La femeile gravide folosirea gemcitabinei trebuie evitata din cauza potentialului pericol pentru fat. Evaluarea studiilor experimentale la animale a evidentiat toxicitate repro-ductiva, de ex., defecte la nastere sau alte efecte asupra dezvoltarii embrionului sau fetusului, asupra cursului gestatiei si asupra dezvoltarii postnatale. La femeile care alapteaza utilizarea gemcitabinei trebuie evitata, din cauza potentialului pericol pentru copil.

Reactii adverse
Sistemul hemic si limfatic: Din cauza faptului ca gemcitabina este un supresor al maduvei osoase, administrarea gemcitabinei poate duce la anemie, leucopenie si trombocitopenie.
Sistemul gastro-intestinal: Anormalitatile testelor functiei hepatice sunt foarte frecvente, dar ele sunt de regula usoare, neprogresive si numai rareori necesita oprirea tratamentului. Greturile si greturile insotite de varsaturi sunt foarte frecvente. Acest eveniment advers nu este decat rareori limitator de doza si este usor tratabil cu antiemetice standard. Diareea si stomatita sunt, de asemenea, raportate frecvent.
Sistemul genito-urinar: Sunt foarte frecvente proteinuria si hematuria usoara (vezi Date Postmarketing: Sistem genito-urinar).
Tegumente si fanere: Rashul este foarte frecvent si se asociaza frecvent cu prurit. De regula, rashul este usor. Alopecia (de obicei pierdere minima a parului) este de asemenea raportata frecvent.
Respiratorii: Dispneea este frecvent raportata. Bronho-spasmul dupa perfuzia cu gemcitabina este raportat rar. Gemcitabina nu trebuie administrata la bolnavii cu hipersensibilitate cunoscuta la acest medicament. Rar s-a raportat pneumonie interstitiala (Vezi Date Postmarketing: Respiratorii).
Intregul corp: Sunt foarte frecvente simptome asemanatoare unei raceli. Simptomele cele mai frecvent raportate sunt febra, cefalee, frisoane, mialgii, astenie si anorexie. Sunt, de asemenea, frecvent raportate tusea, rinita, starea de rau si transpiratiile. Febra si astenia sunt, de asemenea, raportate frecvent ca simptome izolate.
Hipersensibilitate: S-a raportat foarte rar reactie anafilactoida. S-a raportat toxicitate de iradiere (vezi "Interactiuni medicamentoase").
Cardio-vascular: Foarte frecvent se raporteaza edeme/edeme periferice. S-au raportat cateva cazuri de hipotensiune.

Mod de administrare
Dozarea standard. Cancer pulmonar fara celule mici.
Monoterapie- Adulti: Doza de gemcitabina recomandata este de 1 000 mg/m2, administrata in perfuzie intravenoasa cu durata de 30 de minute. Aceasta trebuie repetata o data pe saptamana timp de trei saptamani, urmata de o pauza de o saptamana. In continuare, se va repeta acest ciclu de patru saptamani. In functie de amplitudinea toxicitatii resimtite de bolnav, se pot aplica reduceri ale dozajului de la un ciclu la altul sau in cadrul aceluiasi ciclu.
In asociere- Adulti: S-a studiat asocierea gemcitabinei cu cisplatinul, folosind doua regimuri de dozaj. Unul din regimuri a folosit o schema de trei saptamani, iar celalalt de patru saptamani. In schema de trei saptamani s-a folosit gemcitabina 1 250 mg/m2, administrata in perfuzie intravenoasa cu durata de 30 de minute, in zilele 1 si 8 ale fiecarui ciclu de 21 de zile. In functie de amplitudinea toxicitatii resimtite de bolnav, se pot aplica reduceri ale dozajului de la un ciclu la altul sau in cadrul aceluiasi ciclu. In schema de patru saptamani s-a folosit gemcitabina 1 000 mg/m2, administrata in perfuzie intravenoasa cu durata de 30 de minute, in zilele 1, 8 si 15 ale fiecarui ciclu de 28 de zile. In functie de amplitudinea toxicitatii resimtite de bolnav, se pot aplica reduceri ale dozajului de la un ciclu la altul sau in cadrul aceluiasi ciclu.
Cancer de pancreas. Adulti: Doza de gemcitabina recomandata este de 1 000 mg/m2, administrata in perfuzie intravenoasa cu durata de 30 de minute. Aceasta trebuie repetata odata pe saptamana timp de pana la 7 saptamani, urmate de o pauza de o saptamana. Ciclurile urmatoare trebuie sa consiste din injectii saptamanale timp de 3 saptamani la rand din fiecare 4 saptamani. in functie de amplitudinea toxicitatii resimtite de bolnav, se pot aplica reduceri ale dozajului de la un ciclu la altul sau in cadrul aceluiasi ciclu.
Monitorizarea, ajustarea sau titrarea dozelor, metode de terminare a tratamentului: Pacientii care primesc gemcitabina trebuie monitorizati inaintea fiecarei doze in ceea ce priveste numarul de trombocite, leucocite si granulocite si, daca este necesar, in prezenta toxicitatii hematologice doza de gemcitabina poate fi ori redusa, ori nu va fi administrata, conform urmatoarei scale: Numar absolut de granulocite % din doza integrala (106/L) Numar de trombocite (106/L) >1000 si >100.000100 500-1000 sau 50.000-100.000 75 <500 sau <50.000 .Nu se administreaza pentru a depista toxicitatea nehematologica.Tebuie efectuate examinari somatice periodice si controale ale functiilor renala si hepatica. In functie de amplitudinea toxicitatii resimtite de bolnav, se pot aplica reduceri ale dozajului de la un ciclu la altul sau in cadrul aceluiasi ciclu. Dozele nu trebuie administrate pana la rezolvarea toxicitatii, in opinia medicului. Pacienti varstnici. Nu exista dovezi care sa sugereze ca la varstnici sunt necesare ajustari ale dozelor, altele decat cele deja recomandate pentru toti bolnavii, desi clearance-ul si timpul de injumatatire (semiviata plasmatica) ale gemcitabinei sunt afectate de varsta.
Pacienti cu afectari hepatice sau renale. La bolnavii cu insuficienta hepatica sau cu alterari ale functiei renale, gemcitabina trebuie folosita cu prudenta. Nu s-au efectuat studii la bolnavii cu modificari hepatice sau renale semnificative. Insuficienta renala usoara pana la moderata (GFR de la 30 mL/min la 80 mL/min) nu are un efect constant, semnificativ, asupra farmacokineticii gemcitabinei.
Copii. Gemcitabina nu a fost studiata la copii.
  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
CalmUrin Forte reduce disconfortul aparatului reno-urinar

Este un supliment alimentar superconcentrat, ce contine fructe de merisor canadian atent selectionate, ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere

Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere x 250 ml - CatenaSamponul anticadere Gerovital Tratament Expert contine elemente esentiale care contribuie la intarirea radacinii firului de par si ii stimuleaza cresterea sanatoasa, lasandu-i un aspect stralucitor.Citeste mai mult ...
Tipurile de anestezii

Dr.Lelia Iliescu , medic specialist ATI-Spitalul Clinic Colentina descrie care sunt tipurile de anestezii folosite in timpul interventiilor chirurgicale.Suspendarea intregului ansamblu de sensibilitati ale corpului nostru, anestezia generala, in fapt, este folosita pe scara larga in timpul operatiilor.Ea se foloseste ...
Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D

Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D, 20 comprimate efervescente - CatenaCiteste mai mult ...
Catena te trimite din nou la bai

Catena te trimite din nou la baiCiteste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link