Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Flutan, comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Capsule 20 mg; ct. x 2 blist. x 10 cps.

Indicatii:

Depresie: ca tratament simptomatic al bolii depresive, insotita sau nu de anxietate, in special atunci cand nu este necesara sedarea. Tulburari obsesiv-compulsive. Bulimie nervoasa. Tulburare disforica premenstruala (TDPM).

Doze:

Depresie, insotita sau nu de anxietate: 20 mg/zi. Tulburare obsesiv-compulsiva: 20-60 mg/zi. Bulimie nervoasa: 60 mg/zi. TDPM: 20 mg/zi. tratamentul se administreaza 6 luni, dupa care se evalueaza necesitatea continuarii terapiei. Toate indicatiile: Doza recomandata poate sa fie crescuta sau scazuta. Dozele mai mari de 80 mg/zi nu au fost evaluate sistematic.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate.

Atentionari:

Prudenta la copii; reactii alergice; convulsii in antecedente; antecedente de manie sau hipomanie; afectare hepatica; boli cardiace acute; diabet; tentative de suicid; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Mai frecvente: reactii de hipersensibilitate, frisoane, sindrom serotoninic, fotosensibilitate, diaree, greata, varsaturi, dispepsie, disfagie, modificarea gustului, uscaciunea gurii, teste anormale ale functiei hepatice.