Finlepsin retard, comprimate retard

Finlepsin retard, comprimate retard
Compozitie
1 comprimat retard contine ca substanta farmaceutic activa 200 mg carbamazepina. Excipienti: metacrilat-copolimer, triacetin, talc, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu inalt dispersat, stearat de magneziu, crospovidon.

Indicatii
Epilepsie: accese partiale cu simptomatologie elementara (accese focale); accese partiale cu simptomatologie complexa (accese psihomotorii); grand mal, in special cu geneza focala (grand mal in timpul somnului, grand mal difuz); forme mixte de epilepsie. Algii la nivelul fetei survenite ca accese (nevralgie trigeminala). Accese algice de etiologie neprecizata pe traiectul esofagului (nevralgie glosofaringiana). Stari algice in cadrul neuropatiei diabetice. Accese neepileptice din scleroza multipla, ca de exemplu nevralgia trigeminala, crize tonice, tulburari de vorbire si miscare, tulburari de sensibilitate (disartrii paroxistice si ataxie, parestezii paroxistice) si accese dureroase. Profilaxia acceselor din sindromul de abstinenta alcoolica.

Mod de administrare
Tratamentul cu Finlepsin 200 Retard se instituie treptat cu doze initiale reduse, in functie de tipul si severitatea afectiunii, adaptate individual. Apoi doza se creste lent pana la atingerea dozei de intretinere la care se observa maximum de eficienta. Stabilirea dozei optime se va realiza, in special in cazul terapiilor asociate, prin determinarea concentratiei plasmatice. Concentratia plasmatica terapeutica a carbamazepinei s-a stabilit, pe baza experientei, intre 4-12 g /ml. In cazul in care se trece de la un tratament cu antiepileptice la Finlepsin 200 Retard, trebuie redusa treptat doza antiepilepticului care urmeaza a fi inlocuit. Se recomanda utilizarea cu precadere a monoterapiei in tratamentul epilepsiilor. Tratamentul trebuie supravegheat de medicul specialist. In general se administreaza intre 400 si 1 200 mg carbamazepina pe zi, repartizata in 1-2 prize zilnice. Depasirea dozei zilnice totale de 1 200 mg nu este in general necesara. Doza zilnica maxima nu trebuie sa depaseasca 1 600 mg , deoarece doze mai mari pot duce la reactii adverse mai numeroase. Intr-un singur caz poate exista o diferenta intre doza necesara si cea initiala (de exemplu din cauza accelerarii metabolismului prin inductie enzimatica sau datorita interactiunilor cu alte medicamente in cazul medicatiei asociate).
Daca nu se prescrie altfel sunt valabile urmatoarele recomandari de dozare:
Terapie anticonvulsiva- in general la adulti doza initiala zilnica este de 1-2 comprimate retard (corespunzator la 200-400 mg carbamazepina), crescandu-se treptat la doza de intretinere de 4-6 comprimate retard (corespunzator la 800-1 200 mg carbamazepin).in general doza de intretinere pentru copii este in medie de 10-20 mg carbamazepin/kg greutate corporala/ zi.
Se recomanda urmatoarea schema de dozare:

 

Doza initiala zilnica

Doza de intretinere zilnica

 

Seara

Dimineata

Seara

Adulti

200 - 300 mg

200 - 600 mg

400 - 600 mg

Copii (*Vezi recomandarile intre 6 - 10 ani)

intre 11 - 15 ani

200 mg200 mg

200 mg200 - 400 mg

200 -400 mg


400 -600 mg


*Recomandari: La copii sub 6 ani tratamentul initial si de intretinere nu se va efectua cu comprimate retard, deoarece nu exista suficienta experienta cu aceasta forma de prezentare.
Profilaxia crizelor din sindromul de abstinenta in cursul tratamentului intraspitalicesc pentru dezintoxicare alcoolica:
Doza medie zilnica este de 1 comprimat retard dimineata, seara 2 comprimate retard (corespunzator la 600 mg carbamazepina). In cazuri grave doza din primele zile poate fi crescuta pana la de 2 ori pe zi cate 3 comprimate retard (corespunzator la 1 200 mg carbamazepina). Nu se recomanda asocierea de Finlepsin 200 Retard cu medicatie sedativ-hipnotica in cazurile de delirium tremens. Totusi, pe baza cerintelor clinice, Finlepsin 200 Retard poate fi asociat in caz de necesitate cu alte substante utilizate in tratamentul sindromului de abstinenta alcoolica. Trebuie efectuate examene periodice ale concentratiei plasmatice. Se recomanda o supraveghere clinica atenta din cauza reactiilor adverse (vezi sindromul de abstinenta la reactii adverse).
Nevralgia trigeminala, nevralgia glosofaringiana: Doza initiala comporta 1-2 comprimate retard (corespunzator la 200 - 400 mg carbamazepina) si poate fi crescuta pana la calmarea durerilor in jurul unei medii de 2-4 comprimate retard (corespunzator la 400 - 800 mg carbamazepina), fractionata in 1-2 prize. In final este posibil ca la o parte din cazuri tratamentul sa se continue cu doze zilnice de intretinere mai mici, de 1 comprimat retard de 2 ori pe zi (corespunzator la 400 mg carbamazepina). La pacientii varstnici si la cei sensibili este suficienta o doza initiala de 1 comprimat retard o data pe zi (corespunzator la 200 mg carbamazepina).
Stari algice in cadrul neuropatiei diabetice: doza medie zilnica comporta dimineata 1 comprimat retard, seara 2 comprimate retard (corespunzator la 600 mg carbamaze-pina), in cazuri exceptionale se pot administra pana la 3 comprimate retard de 2 ori pe zi (corespunzator la 1 200 mg carbamazepin).
Accese neepileptice in cadrul sclerozei multiple: doza medie zilnica la adulti este 1 - 2 comprimat retard de 2 ori (corespunzator la 400-800 mg carbamazepin).
Profilaxia fazelor maniaco-depresive: doza initiala, care de regula este suficienta si ca doza de intretinere, comporta 1-2 comprimate retard (corespunzator la 200 - 400 mg) pe zi. Aceasta doza poate fi crescuta pana la 2 comprimate retard de 2 ori pe zi (corespunzator la 800 mg).
Recomandare: la pacientii cu afectiuni cardio-circulatorii severe, afectiuni hepatice si renale ca si la pacientii varstnici se recomanda o doza mai mica. Comprimatele retard sunt secabile. Comprimatele retard se administreaza dupa ce se dizolva in apa (suspensie). Actiunea retard se mentine si dupa suspendarea in apa. In unele cazuri s-a obsevat ca fractionarea dozei zilnice in 4 - 5 prize are o deosebita eficienta. La acest lucru se preteaza in special formele neretard. Durata tratamentului se orienteaza dupa felul afectiunii si reactia individuala a pacientului. Terapia antiepileptica este o terapie de durata. Initierea, durata si intreruperea tratamentului cu Finlepsin 200 Retard sunt stabilite in fiecare caz de catre medicul specialist. In general se estimeaza o reducere a dozei si o intrerupere a tratamentului cel mai devreme dupa 2- 3 ani fara crize. Intreruperea tratamentului se face prin reducerea treptata a dozei, timp de 1- 2 ani. La copii trebuie luata in consideratie cresterea greutatii corporale. Rezultatul EEG nu trebuie sa se inrautateasca.
In terapia nevralgiilor s-a dovedit benefic tratamentul pentru calmarea durerilor cu o doza de intretinere minima, timp de cateva saptamani. Reducerea precauta a dozei trebuie sa stabileasca daca intre timp simptomele au revenit brusc. La reaparitia atacurilor dureroase, tratamentul trebuie sa revina la doza initiala de intretinere. Durata tratamentului starilor algice in cadrul neuropatiei diabetice si a acceselor neepileptice in cadrul sclerozei multiple, este aceeasi ca la nevralgii. 
  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
CalmUrin Forte reduce disconfortul aparatului reno-urinar

Este un supliment alimentar superconcentrat, ce contine fructe de merisor canadian atent selectionate, ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere

Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere x 250 ml - CatenaSamponul anticadere Gerovital Tratament Expert contine elemente esentiale care contribuie la intarirea radacinii firului de par si ii stimuleaza cresterea sanatoasa, lasandu-i un aspect stralucitor.Citeste mai mult ...
Tipurile de anestezii

Dr.Lelia Iliescu , medic specialist ATI-Spitalul Clinic Colentina descrie care sunt tipurile de anestezii folosite in timpul interventiilor chirurgicale.Suspendarea intregului ansamblu de sensibilitati ale corpului nostru, anestezia generala, in fapt, este folosita pe scara larga in timpul operatiilor.Ea se foloseste ...
Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D

Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D, 20 comprimate efervescente - CatenaCiteste mai mult ...
Catena te trimite din nou la bai

Catena te trimite din nou la baiCiteste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link