Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Estrofem, comprimate filmate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate 1 mg; ct. x 1 disc calendar x 28 cpr.

Indicatii:

Terapia de substitutie hormonala cu estrogen fiziologic pt. menopauza: tulburari vasomotorii – transpiratie, bufeuri si alte simptome ale deficitului estrogenic – atrofie urogenitala, tulburari de mictiune, tulburari de somn si dispozitie afectiva oscilanta. Prevenirea osteoporozei. Injectabil in tratamentul amenoreei primare sau secundare, dismenoreei functionale, pentru trat. endometritei post-partum si post-abortum si in tratarea cancerului la prostata (inoperabil, metastazat sau recidivant). In administrarea vaginala este indicat in tratamentul vaginitei atrofice datorata unei deficiente estrogenice.

Doze:

Adulti: de la 80 mg pana la 240 mg pe zi, maxim 320 mg pe zi.

Contraindicatii:

Sarcina cunoscuta sau suspectata, perioada de alaptare; cancere de san sau uter; tumori hipofizare; sangerari genitale anormale, nediagnosticate; forme severe de endometrioza; lupus eritematos sistemic si alte colagenoze; afectiuni hepatice acute sau cronice severe, antecedente de afectiuni hepatice; sindrom Rotor sau sindrom Dubin-Johnson; tromboza venoasa profunda, boala tromboembolica; afectiuni renale severe; porfirie; otoscleroza; hipersensibilitate la estradiol sau la celelalte componente ale produsului.

Atentionari:

Masurarea TA, examenul sanilor, examen ginecologic si o anamneza atenta; prudenta in hiperplazia endometrului cu sangerari uterine si risc crescut de carcinom endometrial; crestere modesta a riscului de cancer mamar pentru tratamentul prelungit (mai mult de 5 ani) cu doze mari de estrogeni; prudenta in epilepsie, diabet zaharat, HTA, afectiuni hepatice sau renale usoare sau moderate, tumori benigne ale sanului, antecedente familiale de cancer de san, fibrom uterin; dispozitivele transdermice cu estradiol nu sunt indicate la copii.

Reactii adverse:

Mai frecvente: Reactii cutanate tranzitorii la nivelul zonei de aplicare a sistemului transdermic, sangerari uterine neregulate, tensiunea sanilor, cefalee.