Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Elidel, crema

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Crema 1%; cutie x 1 tub x 15, 30 sau 100 g

Indicatii:

Preventia si tratarea deficientelor de vitamine, minerale si oligoelemente din perioada de sarcina si alaptare, la femeile cu un regim alimentar carentat sau dezechilibrat. Profilaxia defectelor tubului neural embrionar. Profilaxia anemiei datorate deficientelor de fier sau acid folic.

Doze:

Depresie moderata: 75-225 mg/zi; depresie severe: 75-375 mg/zi; anxietate, fobii si tulburare de panica: 75-225 mg/zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului. Hipervitaminoze cu vitaminele din compozitia produsului sau prezenta unor conditii favorizante pentru producerea acestor hipervitaminoze. Hipercalcemie, hipercalciurie, litiaza calcica, calcificari tisulare, tulburari insotite de cresterea in organism a cantitatii unora dintre oligoelementele si mineralele care se re- gasesc in acest produs. Hiperparatiroidism primar. Insuficienta renala severa (clearance-ul creatininei > 30 ml/min).

Atentionari:

A nu se administra odata cu alte preparate care contin vitaminele, mineralele sau oligoelementele din compozitia produsului decat dupa stabilirea dozelor recomandate, pentru fiecare dintre acestea.

Reactii adverse:

Nu sunt cunoscute in cazul administrarii, conform recomandarilor. in cazuri rare pot sa apara tulburari gastrointestinale (de exemplu constipatie), dar acestea nu necesita de obicei intreruperea tratamentului. In cazuri izolate au fost raportate reactii de hipersensibilitate inclusiv exantem, astm, angioedem sau urticarie. Produsul contine fier, ceea ce poate duce la o colorare in negru a fecalelor, fara implicatii clinice. Orice reactie adversa aparuta in timpul tratamentului, trebuie sa ridice suspiciunea unui supradozaj si este necesara intreruperea administrarii acestuia.