Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Deslanozid, fiole

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Liofilizant pentru solutie injectabila/perfuzabila 500 mg; cutie x 10 fl.

Indicatii:

Tratamentul supraincarcarii cronice cu fer din: hemosideroza posttransfuzionala; hemocromatoza idiopatica; supraincarcare cu fer asociata cu porfirie cutanata tarda. Tratamentul intoxicatiei acute cu fier. Tratamentul supraincarcarii cronice cu aluminiu. Pentru diagnosticul supraincarcarii cu fier sau aluminiu.

Doze:

Oral: Neoplazii: 100-1000 mg/zi. Inj.: 150 mg im, repetat la 3 luni.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa, cu exceptia cazurilor in care desensibilizarea se dovedeste a fi posibila.

Atentionari:

Daca pacientii acuza febra insotita de enterite/enterocolite acute, durere abdominala difuza sau faringite, se intrerupe temporar trat. si se recomanda efectuarea de teste bacteriologice si antibioterapie. Trebuie efectuate examene oftalmologice si ORL inaintea inceperii trat., precum si la intervale de aproximativ 3 luni, pe durata trat. Atentie sporita la pacientii cu IR severa. La pacientii cu encefalopatie determinata de incarcarea cu aluminiu poate sa exacerbeze disfunctia neurologica (crize comitiale). Trebuie administrat numai in perfuzie intravenos lenta, caci injectarea intravenos rapida poate duce la colaps. Asocierea cu proclorperazina poate duce la tulburari temporare ale starii de constienta. Asocierea cu vitamina C (100-150 mg/zi) poate intensifica excretia chelatilor. Se recomanda monitorizarea functiei cardiace pe perioada acestui tratament combinat. Prudenta pe perioada sarcinii (in primele 3 luni).

Reactii adverse:

Reactii alergice ale pielii, manifestari anafilactice, iritatie locala la locul adm., tulburari ale vederii si auzului, opacifieri ale cristalinului, tulburari ale functiei renale si hepatice; trombocitopenie; tulburari cardiovasculare (HTA, aritmii cardiace), tulburari neurologice (convulsii, confuzie mintala), crampe ale gambelor.