Dermestril, plasturi cu matrice

Dermestril, plasturi cu matrice

Compozitie
Dermestril este un sistem de eliberare transdermica, format dintr-o folie transparenta, usor opaca si un substrat autoadeziv care contine estradiol, acoperita de o captuseala de protectie care se scoate inaintea utilizarii.
Sunt disponibile 3 tipuri de Dermestril:

Dermestril  

25        50          100

Continutul de estradiol

2 mg   4 mg       8 mg

Dimensiuni (Suprafata de eliberare)

9 cm2  18 cm2 36cm2

Estradiol eliberat zilnic (in vivo)

25 mg  50 mg  100mg


Dermestril este conceput sa elibereze substanta activa, estradiolul, in mod constant, pe o perioada de 4 zile.

Actiune terapeutica
Estradiolul este un hormon estrogenic fiziologic, produs de foliculii ovarieni, de la menarha pana la menopauza. La menopauza, functia ovariana se intrerupe, estradiolul producandu-se in continuare dar in cantitati mai mici, la nivel hepatic si la nivelul tesutului adipos. Pierderea secretiei ovariene de estradiol determina, la multe femei, tulburari vasomotorii, de termoreglare (valuri de caldura), tulburari ale somnului, instabilitate psihica si, in mod progresiv, atrofie urogenitala. Pierderea secretiei de estradiol conduce, de asemenea, si la o afectare a tesutului osos, numeroase femei, la menopauza, suferind de osteoporoza din aceasta cauza. Aceste tulburari ar putea sa fie eliminate sau atenuate, prin terapia de substituire a estradiolului. Tratamentul de substitutie hormonala cu estradiol s-a dovedit a fi capabil sa previna pierderea de continut mineral la nivelul tesutului osos si, deci, sa previna osteoporoza. Estrogenii au, de asemenea, efecte pozitive asupra metabolismului lipidic si in prevenireaa fectiunilor coronariene. Dermestril este un produs medicinal nou conceput sa elibereze transdermic cantitati mici de estradiol direct insistemul circulator. Aceasta administrare transdermica a estradiolului evita metabolizarea hepatica, evitand astfel aparitia unor niveluri crescute, nefiziologice, de metaboliti estrogenici care s-a constatat ca apar la administrarea pe cale orala. In consecinta, doza totala necesara de estradiol este mai mica, fiind doar o parte din cea necesara la administrarea pe cale orala. Dermestril produce niveluri fiziologice plasmatice de estradiol la aproximativ 4 ore dupa aplicarea sistemului, iar concentratia estradiolului ramane in limite terapeutice  timp de 3-4 zile. Doza de estradiol necesara este in functie de raspunsul individual si se adapteaza alegand una dintre cele 3 forme disponibile de Dermestril.

Indicatii

Pentru tratamentul simptomatologiei specifice deficientei estrogenice care apare la menopauza, indiferent de cauze, naturala sau indusa chirurgical (bufeuri, tulburari ale somnului, atrofie urogenitala, instabilitate psihica, stare generala de indispozitie).

Mod de administrare

Adulti si varstnici- tratamentul este inceput de obicei cu Dermestril 50, aplicat pe tegument de 2 ori pe saptamana, cu scopul de a asigura in mod constant aportul hormonal necesar pentru organism, fiecare plasture fiind schimbat la interval de 3-4 zile, cu unul nou. Doza trebuie ajustata individual in timpul tratamentului, in functie de eficienta sau de simptomele de supradozare (tensiune a sanilor si/sau sangerari vaginale). Nu trebuie depasita o doza zilnica mai mare de 100 mg. Dermestril este folosit, in general, in cicluri terapeutice de 3 saptamani (6 aplicari), urmate de 1 saptamana pauza. In timpul saptamanii de pauza pot sa apara sangerari vaginale. Tratamentul continuu este recomandat la pacientele histerectomizate sau la cele la care in perioada de intrerupere a tratamentului ciclic reapare o simptomatologie severa, specifica deficientei estrogenice. In cazul femeilor cu uter intact Dermestril trebuie asociat cu un progestativ conform indicatiilor medicului si conform schemei de mai jos. Administrarea ciclica de Dermestril: Progestativul (10 mg medroxiprogesteron acetat sau 5 mg norethisteron acetat sau 20 mg dydrogesteron - zilnic) trebuie administrat pe cale orala, in ultimele 10-12 zile ale fiecarui ciclu de 3 saptamani de administrare a Dermestril. Deci, 3 aplicari vor fi facute fara administrarea zilnica de progestativ, iar urmatoarele 3 cu administrare zilnica de progestativ pe cale orala. Urmatoarea saptamana nu se administreaza nici un fel de tratament hormonal.
Administrarea continua de Dermestril: Progestativul se va administra pe cale orala in ultimele 10-12 zile ale fiecarei luni de tratament. In ambele cazuri, ar putea sa apara sangerari vaginale la sfarsitul tratamentului cu progesteron. La intervale de timp (de ex. la fiecare 6 luni) ar trebui evaluata posibilitatea unei reduceri a dozei sau a unei intreruperi a tratamentului.
Copii: Dermestril nu este indicat la copii. Fiecare cutie contine 8 sisteme terapeutice transdermice (plasturi), ambalate separat in pliculete. Deschideti pliculetul desprinzand latura mai mica de cea mare prin intermediul taieturii aflate in partea superioara a pliculetului. Nu folositi foarfece, evitand astfel riscul deteriorarii plasturelui. Fiecare plasture de Dermestril este format din 2 parti: sistemul transdermic propriu-zis (continand principiul activ) si o folie protectoare transparenta cu un cerc reliefat prin mai multe puncte succesive. Tineti plasturele intre degetul mare si aratator de partea mai mica a foliei protectoare delimitata de o taietura. Desprindeti partea mai mare a foliei protectoare cu cealalta mana si indepartati-o. Ar trebui evitata atingerea partii adezive a plasturelui. Aplicati plasturele pe piele, la nivelul soldului, in regiunea lombara, sau pe abdomen, tinandu-l de partea inca acoperita de folia protectoare, intre degetul mare si aratator. Desprindeti folia protectoare care inca acopera plasturele si apasati-l bine pe toata suprafata timp de circa 10 secunde. Apasati inca o data circular pe marginea plasturelui pentru o si mai buna aderare. Pielea unde urmeaza sa fie aplicat plasturele trebuie sa fie curata, uscata, degresata,fara iritatii. Pentru aplicare evitati zonele corpului care formeaza pliuri mari in timpul miscarilor. Dermestril nu trebuie aplicat pe san. Plasturii nu trebuie aplicati de 2 ori consecutiv pe acelasi loc. Plasturele trebuie inlocuit de 2 ori pe saptamana, pentru a asigura o administrare continua de estradiol. De exemplu: daca tratamentul a inceput luni sau joi, plasturele trebuie inlocuit joia sau lunea urmatoare. Urmand riguros instructiunile de mai sus, plasturele trebuie sa adere pe piele fara probleme, timp de 4 zile. Daca plasturele se desprinde, este necesara inlocuirea cu unul nou. Schimbarea regulata a plasturelui trebuie efectuata in acord cu schema initiala de tratament. Daca plasturele nu a fost schimbat in ziua specificata, el trebuie inlocuit cat mai repede posibil si schimbat din nou in zona specificata anterior. Daca plasturele este aplicat corect, baia sau dusul pot fif acute fara riscul de a se dezlipi. Totusi, plasturele se poate desprinde dupa o sauna sau o baie fierbinte. Daca se intampla aceasta, plasturele trebuie inlocuit cu altul nou. Dupa caz, sauna poate fi programata in ziua stabilita pentru schimbarea plasturelui. Dupa indepartare, plasturele trebuie indoit cu partea adeziva inauntru si aruncat.

Contraindicatii

Diagnosticul sau suspiciunea de cancer mamar, sau alte neoplazii estrogeno-dependente; endometrioza; sangerari vaginale de etiologie neprecizata; afectiuni grave cardiace, hepatice sau renale; tromboflebite acute sau afectiuni tromboembolice sau antecedente ale acestora; sarcina sau suspiciune de sarcina.

Indicatii si precautii
Dermestril se utilizeaza sub control strict medical. Inainte de a prescrie Dermestril, se va face un control medical general si ginecologic, acordand o atentie speciala organelor pelvine si sanilor. In timpul tratamentului prelungit, examinarea trebuie repetata la intervale regulate pe o perioada de cel putin 1 an. Se va acorda o atentie deosebita prescrierii estradiolului la femeile care prezinta antecedente familiale de cancer mamar sau mastopatie fibrochistica. Deoarece la femeile aflate la menopauza, care au uterul intact, o monoterapie prelungita cu estrogeni poate creste riscul aparitiei hiperplaziei endometrului si a carcinomului, este necesara asocierea unei terapii secventiale cu progestative, cu scopul de a proteja endometrul. Este necesara monitorizarea cu atentie a tratamentului la pacientele cu insuficienta cardiaca, renala sau cu disfunctii hepatice, hipertensiune severa, epilepsie, edeme, astm sau diabet. Terapia trebuie intrerupta imediat la aparitia simptomelor tromboembolice (tromboflebite, tromboze retiniene, embolii cerebrale sau pulmonare), chiar daca o relatie directa intre aceste afectiuni si administrarea de estrogeni nu a fost demonstrata. Administrarea de Dermestril trebuie realizata cu atentie la pacientii senili sau la cei cu hipogonadism. In cazul sangerarilor vaginale excesive sau neregulate, se recomanda o examinare ginecologica prealabila, cu scopul de a depista posibile cauze organice. Intrucat rezultatele testelor hepatice si endocrine pot fi modificate de terapia estrogenica, ele vor trebui efectuate dupa intreruperea administrarii estrogenilor cel putin pe timp de 1 ciclu. Terapia trebuie intrerupta imediat in caz de migrena sau dureri de cap care au crescut in frecventa dupa inceperea tratamentului, precum si in cazul aparitiei unor tulburari de vedere. Dermestril nu are proprietati anticonceptionale.

Precautii
In cazul administrarii orale a estrogenilor, sunt cunoscute unele interferente cu alte medicamente. Aceste efecte nu apar la administrarea transdermica. Medicul trebuie informat despre orice tratament aflat in derulare.

Reactii adverse
In timpul administrarii de Dermestril pot sa apara tensiune la nivelul sanilor si sangerari vaginale. Alte efecte adverse care erau raportate in cursul terapiei estrogenice orale, precum retentia de apa si sodiu, edeme, crampe abdominale, meteorism, greata, cefalee, sunt mult mai rare in cazul tratamentului cu Dermestril. La administrarea transdermica au fost foarte rar observate cresterea tensiunii arteriale, alterari ale coagularii sangelui, alterari ale functiei hepatice sau scaderea tolerantei la glucoza. De asemenea, nu exista nici o dovada pentru a sustine o crestere a incidentei litiazei biliare, la administrarea transdermica, ceea ce s-a observat insa la administrarea orala. Ocazional, in cadrul studiilor clinice efectuate cu Dermestril, au fost mentionate urmatoarele reactii adverse: eritem local usor si pasager, prurit la locul de aplicare.

 

  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Tag
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
CalmUrin Forte reduce disconfortul aparatului reno-urinar

Este un supliment alimentar superconcentrat, ce contine fructe de merisor canadian atent selectionate, ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Catena te trimite din nou la bai

Catena te trimite din nou la baiCiteste mai mult ...
Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere

Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere x 250 ml - CatenaSamponul anticadere Gerovital Tratament Expert contine elemente esentiale care contribuie la intarirea radacinii firului de par si ii stimuleaza cresterea sanatoasa, lasandu-i un aspect stralucitor.Citeste mai mult ...
Tipurile de anestezii

Dr.Lelia Iliescu , medic specialist ATI-Spitalul Clinic Colentina descrie care sunt tipurile de anestezii folosite in timpul interventiilor chirurgicale.Suspendarea intregului ansamblu de sensibilitati ale corpului nostru, anestezia generala, in fapt, este folosita pe scara larga in timpul operatiilor.Ea se foloseste ...
Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D

Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D, 20 comprimate efervescente - CatenaCiteste mai mult ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link