Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Daleron cold3, comprimate filmate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Pulbere pentru solutie inj. 500 mg; ct. x 1 fl.

Indicatii:

Ameliorarea simptomelor din raceala si gripa: dureri usoare si moderate (cefalee, dureri musculare si articulare, dureri in gat), febra, hipersecretie si congestie nazala, tuse uscata si iritativa.

Doze:

Sistemic: Inductie: 5 mg/kg in p.intravenos de 1 ora, repetat la 12 ore, timp de 14-21 zile. intretinere: 5 mg/kg p.intravenos de 1 ora, repetat la 24 ore, 7 zile/saptamana, sau 6 mg/kg si zi, timp de 5 zile/saptamana; ajustarea dozei la cei cu IR. Local: 1 pic. x 5/zi, pana la reepitelizarea corneana completa, apoi 1 pic. x 3/zi, 7 zile. Durata maxima a tratament: 21 zile.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la paracetamol, pseudoefedrina, dextrometorfan sau oricare dintre excipienti, insuficienta hepatica sau renala severa, hipertensiune arteriala severa sau boala coronariana severa (angina pectorala), deficienta congenitala de G-6-PDH, asociere cu medicamente IMAO.

Atentionari:

Medicamentul nu este recomandat pacientilor cu afectiuni cardiace, hipertensiune arteriala, afectiuni tirsidiene, diabet zaharat si pacientilor cu tulburari de mictiune datorate hiperplaziei de prostata, decat la recomandarea medicului. Nu trebuie utilizat mai mult de 5 zile fara consult medical. Nu se recomanda utilizarea in timpul sarcinii si alaptarii, decat daca este absolut necesar, dupa evaluarea raportului beneficiu matern/risc potential fetal. Pseudoefedrina se excreta in lapte si poate determina la sugari agitatie si insomnie.

Reactii adverse:

In dozele recomandate, reactiile adverse ale medicamentului sunt rare si usoare. Ocazional, pot sa apara greata, reactii cutanate de hipersensibilizare (eruptii cutanate, urticarie, prurit), uscaciunea mucoasei bucale, agitatie, somnolenta, ameteli si dureri de cap; rar poate sa apara creoterea tensiunii arteriale.