Betaloc zoc, comprimate

Betaloc zoc, comprimate

Compozitie
Fiecare comprimat contine 47,5 mg, 95 mg si respectiv 190 mg de metoprolol succinat, corespunzator la 50 mg, 100 mg si respectiv 200 mg metoprolol tartrat.
Excipienti: Etilceluloza, hidroxipropil celuloza, hidroxipropil metilceluloza, celuloza microcristalina, parafina, polietilen glicol, dioxid de silicon, stearil fumarat sodic si dioxid de titan (E171).

Indicatii

Hipertensiune: reduce tensiunea arteriala si reduce riscul de mortalitate cardiovasculara si coronariana (inclusiv moarte subita), precum si riscul de morbiditate.
Angina pectorala.
Aritmii cardiace, in mod special tahicardii supraventriculare.
Tratament de intretinere dupa infarct miocardic.
Afectiuni cardiace functionale insotite de palpitatii.
Profilaxia migrenei.

Mod de administrare

Betaloc ZOK se administreaza o data pe zi si este preferabil sa se administreze o data cu micul dejun. Comprimatul de Betaloc ZOK va fi inghitit cu lichid. Comprimatele si diviziunile lor (jumatati) nu trebuie mestecate sau sfaramate.
Hipertensiunea arteriala: Doza recomandata pacientilor cu hipertensiune arteriala usoara spre moderata este de 50 mg Betaloc ZOK o data pe zi. La pacientii care nu au raspuns terapeutic la doza de 50 mg se vor administra 100-200 mg o data pe zi sau se vor asocia alte preparate antihipertensive. S-a demonstrat ca tratamentul prelungit cu doze zilnice de 100-200 mg Betaloc ZOK reduce mortalitatea totala, inclusiv moartea subita de cauza cardiovasculara, accidentele vasculare cerebrale, si evenimentele coronariene la pacientii hipertensivi.
Angina pectorala: Doza recomandata este de 100-200 mg Betaloc ZOK zilnic in priza unica. La nevoie, se poate combina cu alte preparate antianginoase.
Aritmii cardiace: Doza recomandata este de 100-200 mg Betaloc ZOK zilnic in priza unica.
Tratament de intretinere dupa infarct miocardic: S-a demonstrat ca tratamentul oral prelungit cu doze zilnice de 200 mg Betaloc ZOK, reduce riscul de moarte (inclusiv moarte subita) si de reinfarctizare (inclusiv la pacientii cu diabete smellitus).
Afectiuni cardiace functionale insotite de palpitatii: Doza recomandata este de 100 mg zilnic in priza unica. Daca este necesar, doza poate fi crescuta la 200 mg.
Profilaxia migrenei: Doza recomandata este de 100-200 mg zilnic, in priza unica.
Functie renala afectata: La pacientii cu functie renala afectata nu sunt necesare reajustari dedoza.
Functie hepatica afectata: in mod normal, la pacientii cu ciroza hepatica nu sunt necesare reajustari de doza, deoarece legarea de proteine a metoprololului este redusa (5-10%). Reajustarile de doza vor fi luate in considerare in caz de semne severe de afectare hepatica (ex. pacienti cu operatie - shunt).
Varstnici: La varstnici nu sunt necesare reajustari de doza.
Copii: La copii, experienta referitoare la tratamentul cu Betaloc ZOK este limitata.

Contraindicatii
Bloc atrio-ventricular de gradul II sau III, insuficienta cardiaca decompensata, bradicardie sinusala clinic manifesta, boala de nod sinusal, soc cardiogenic, arteriopatii periferice severe. Metoprololul nu este indicat pacientilor cu suspiciune de infarct miocardic daca au un ritm cardiac < 45 batai/minut, un interval P-Q > 0,24 sec. sau o presiune sistolica < 100 mmHg. Betaloc ZOK este contraindicat la acei pacienti cu hipersensibilitate la vreunul din componente sau la alte beta-blocante.

Precautii
La pacientii tratati cu beta-blocante nu se vor administra pe cale intravenoasa antagonisti de calciu de tip verapamil. In general, la pacientii hipertensivi astmatici, vor fi administrate simultan 2-mimetice (tablete si/sau aerosoli). Dozajul 2-mimeticelor poate necesita ajustari (cresteri) la inceputul tratamentului cu Betaloc ZOK. Riscul ca Betaloc ZOK sa interfere cu receptorii 2 este, oricum, mai mic decat in cazul tabletelor conventionale de blocante 1-selective. In timpul tratamentului cu Betaloc ZOK, riscul interferarii cu metabolismul glucidic sau mascarii hipoglicemiei pare sa fie mai mic decat in cazul tratamentului cu tablete conventionale de blocante 1-selective si mult mai mic decat in cazul beta-blocantelor non-selective. In cazul pacientilor cu insuficienta cardiaca, trebuie sa se trateze decompensarea atat inainte de, cat si in timpul tratamentului cu Betaloc ZOK. Foarte rar, o afectiune preexistenta, de grad moderat a conducerii AV, poate fi agravata (putand duce la bloc AV). Betaloc ZOK poate agrava simptomele unor arteriopatii periferice, in principal datorita efectului sau hipotensor. Daca se prescrie Betaloc ZOK unui pacient cu feocromocitom, se va administra concomitent un alfa-blocant. Inainte de interventia chirurgicala, anestezistul va fi informat ca pacientul este tratat cu Betaloc ZOK. Nu se recomanda intreruperea administrarii de Betaloc ZOK la pacientii ce urmeaza o interventie chirurgicala. Se va evita intreruperea brusca a tratamentului. Aceasta se va efectua, pe cat posibil, gradat pe o perioada de 10 - 14 zile cu doze scazande pana la 25 mg pe zi in ultimele 6 zile. In aceasta perioada, pacientii cu boala coronariana vor fi tinuti sub stricta supraveghere. In timpul intreruperii beta-blocadei poate creste riscul producerii evenimentelor coronariene, inclusiv a mortii subite. Se presupune ca la bolnavii tratati cu beta-blocante socul anafilactic imbraca o forma mult mai severa.

Sarcina si alaptare
Ca majoritatea medicamentelor, Betaloc ZOK va fi administrat in perioada sarcinii si a alaptarii numai in cazurile in care utilizarea sa este absolut necesara. Ca toti agentii antihipertensivi, beta-blocantele pot determina reactii adverse, de ex. bradicardie la fat, nou-nascut si sugar. Totusi cantitatea de metoprolol preluata prin laptele matern este neglijabila, iar efectele beta-blocadei asupra fatului sunt minime daca mama este tratata cu doze de metoprolol aflate in limitele terapeutice normale.

Efecte asupra capacitatii de a conduce si de a manevra utilaje
inainte de a conduce si de a manevra masini, pacientii trebuie sa-si cunoasca propriile reactii la Betaloc ZOK, deoarece pot aparea ocazional ameteala sau oboseala.

Reactii adverse
Betaloc ZOK este bine tolerat, iar reactiile adverse aparute sunt in general moderate si reversibile. S-au raportat urmatoarele evenimente in cadrul studiilor clinice sau a utilizarilor de rutina de Betaloc - comprimate conventionale (metoprolol tartrat). In majoritatea cazurilor nu s-a stabilit o conexiune intre aparitia reactiilor adverse si tratamentul cu Betaloc.
S-au utilizat urmatoarele definitii ale frecventei acestora: foarte des ( 10%), des (1-9,9%), izolat (0,1-0,9%), rar (0,01-0,09%) si foarte rar (<0,01%).
Sistemul cardiovascular:
Des: bradicardie, tulburari posturale (foarte rar cu sincopa), extremitati reci, palpitatii.
Izolat: deteriorari pasagere ale simptomelor insuficientei cardiace, bloc AV grad I, edem, dureri precordiale.
Rar: tulburari de conducere cardiaca, aritmii cardiace.
Foarte rar: gangrena la pacientii cu tulburari severe, preexistente ale circulatiei periferice.
Sistemul nervos central:
Foarte des: oboseala.
Des: ameteala, cefalee.
Izolat: parestezii, crampe musculare.
Sistemul gastrointestinal:
Des: greturi, dureri abdominale, diaree, constipatie.
Izolat: varsaturi.
Rar: uscaciunea gurii.
Hematologic:
Foarte rar: trombocitopenie.
Ficat: Rar: tulburari ale testelor functiei hepatice.
Metabolism:
Izolat: crestere ponderala.
Psihic:
Izolat: depresii, tulburari de concentrare, somnolenta sau insomnie, cosmaruri.
Rar: nervozitate, anxietate, impotenta/ disfunctii sexuale.
Foarte rar: amnezie/ tulburari de memorie, confuzie, halucinatii.
Aparatul respirator:
Des: dispnee de efort.
Izolat: bronhospasm.
Rar: rinita.
Organe senzitive:
Rar: tulburari de vedere, absenta secretiei lacrimale si/sau ochi iritati, conjunctivita.
Foarte rar: tinitus, tulburari gustative.
Piele:
Izolat: rash ( sub forma de urticarie psoriasiforma si leziuni cutanate distrofice), transpiratii.
Rar: caderea parului.
Foarte rar: reactii de fotosensibilitate, psoriazis agravat.

  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
CalmUrin Forte reduce disconfortul aparatului reno-urinar

Este un supliment alimentar superconcentrat, ce contine fructe de merisor canadian atent selectionate, ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere

Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere x 250 ml - CatenaSamponul anticadere Gerovital Tratament Expert contine elemente esentiale care contribuie la intarirea radacinii firului de par si ii stimuleaza cresterea sanatoasa, lasandu-i un aspect stralucitor.Citeste mai mult ...
Tipurile de anestezii

Dr.Lelia Iliescu , medic specialist ATI-Spitalul Clinic Colentina descrie care sunt tipurile de anestezii folosite in timpul interventiilor chirurgicale.Suspendarea intregului ansamblu de sensibilitati ale corpului nostru, anestezia generala, in fapt, este folosita pe scara larga in timpul operatiilor.Ea se foloseste ...
Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D

Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D, 20 comprimate efervescente - CatenaCiteste mai mult ...
Catena te trimite din nou la bai

Catena te trimite din nou la baiCiteste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link