Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Avelox, comprimate filmate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Cpr. filmate 400 mg; ct. x 1 blist. x 5 cpr.

Indicatii:

Tratamentul infectiilor determinate de germeni sensibili: infectii ale tractului respirator: acutizarea bronsitelor cronice, pneumonia nosocomiala, sinuzitele acute; infectii necomplicate ale tegumentelor si anexelor.

Doze:

Pentru copiii mai mari de 12 ani si adulti, 1 cpr. de 2 ori/zi, maxim 400 mg/zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la moxifloxacina, la alte chinolone sau la oricare dintre excipienti; sarcina si alaptare; copii si adolescenti. Moxifloxacina nu este recomandata la pacientii cu insuficienta hepatica severa.

Atentionari:

S-a demonstrat ca moxifloxacina poate prelungi, la unii pacienti, intervalul QT. De aceea, acest medicament trebuie evitat la pacientii cu intervalul QT prelungit, cu hipokaliemie necorectata si la pacientii tratati cu antiaritmice din clasa IA (de ex. chinidina, procainamida) sau clasa III (de ex. miodarona, sotalol), datorita lipsei de experienta. Nu trebuie exclus insa un efect aditiv al moxifloxacinei cu medicamentele ce prelungesc intervalul QT cum ar fi: cisaprida, eritromicina, antipsihotice si antidepresive triciclice. In timpul terapiei cu chinolone pot sa apara convulsii, inflamatii si rupturi ale tendoanelor, in special la varstnici si la pacientii tratati cu glucocorticoizi. Pacientii trebuie sfatuiti sa evite expunerea excesiva la radiatiile ultraviolete si la soare. Administrarea moxifloxacinei la gravide si femei care alapteaza este contraindicata.Pacientii trebuie avertizati ca, inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, trebuie sa-si testeze reactivitatea.

Reactii adverse:

Dureri abdominale, cefalee, greata, diaree, varsaturi, dispepsie, tulburari ale gustului, ameteala.