Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Ascofer, comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate 40 mg; cutie x 1 fl. x 20 comprimate

Indicatii:

Anemii feriprive (microcitare) posthemoragice, prin aclorhidrie, de sarcina, secundare infectiilor, infestarii parazitare sau cancerului; anemii macrocitare tratate cu cianocobalamina; stari de sideropenie la copii in crestere, in caz de hemoragii cronice; pentru profilaxia carentelor de fier in sarcina, la copii, la donatori de sange.

Doze:

Administrare orala: Ulcer duodenal si ulcer gastric benign: 150 mg de 2 ori pe zi sau 300 mg seara, 4-8 sapt.. Ulcere induse de AINS: 150 mg de 2 ori pe zi sau 300 mg seara, 8-12 sapt. Profilaxie: 150 mg de 2 ori pe zi, administrare concomitenta cu AINS. Ulcer postoperator: 150 mg de doua ori pe zi, timp de 4 saptamani. Sindrom Zollinger-Ellison: initial 150 mg de 3 ori pe zi. Dispepsie cronica episodica: 150 mg de 2 ori pe zi, cel putin 6 saptamani. Profilaxia hemoragiilor datorate ulcerelor de stres: 150 mg de 2 ori pe zi. insuficienta renala severa 150 mg. Adm. injectabil: intravenos lent (peste 2 minute), 50 mg/20 ml, la 6-8 ore; perfuzie 25 mg/ora timp de 2 ore, perfuzia repetandu-se la 6-8 ore;50 mg, la 6-8 ore.

Contraindicatii:

Hemocromatoza, hemoliza cronica, anemie sideroacrestica, anemia din intoxicatia cu plumb, talasemie, boli hepatice grave, alergie sau intoleranta la fier; gastrite severe, ulceratii gastrice, varice esofagiene, diaree, colita ulceroasa, sindrom de malabsorbtie intestinala (se recomanda fier injectabil).

Atentionari:

Hiposideremia asociata cu sindroame inflamatorii nu raspunde la trat. cu fier; este necesar trat. etiologic al anemiei; control al eficacitatii trat. la 3 luni; interactiuni medicamentoase cu tetracicline, bifosfonati, penicilamina, tiroxina, fluorochinolone, antiacide.

Reactii adverse:

Rareori greata, dureri epigastrice, constipatie sau diaree (scaunul este colorat in negru), senzatie de vertij, bufeuri de caldura.