Arepanrix, vaccin antigripal

Arepanrix, vaccin antigripal

Vaccin gripal pandemic (H1N1) (virion fragmentat, inactivat, cu adjuvant)

Substanta activa
Virus gripal fragmentat, inactivat, continand antigen echivalent cu: Tulpina similara virusului A/California/7/2009 (H1N1) (X-179A).
Acest vaccin contine un „adjuvant” AS03 pentru a stimula un raspuns imunitar mai bun. Acest adjuvant contine scualen (10,69 miligrame), DL-?-tocoferol (11,86 miligrame) si polisorbat 80 (4,86 miligrame).
Celelalte componente sunt: tiomersal, clorura de sodiu, hidrogenofosfat disodic, dihidrogenfosfat de potasiu, clorura de potasiu, apa pentru preparate injectabile.

Prezentare
Suspensie si emulsie pentru emulsie injectabila.
Suspensia este opalescenta, translucida pana la aproape alba si poate sedimenta usor.
Emulsia este un lichid albicios, omogen.
Inainte de administrare, cele doua componente trebuie amestecate. Vaccinul amestecat este o emulsie

Un ambalaj de Arepanrix contine:

o cutie continand 50 flacoane a cate 2,5 ml suspensie (cu antigen)
doua cutii continand 25 flacoane a cate 2,5 ml emulsie (adjuvant)


Nu trebuie sa vi se administreze Arepanrix:

Daca ati avut anterior o reactie alergica instalata brusc care v-a pus viata in pericol, la oricare dintre componentele continute in Arepanrix (acestea sunt prezentate la sfarsitul prospectului) sau la oricare dintre substantele care pot fi prezente in cantitati minine, cum sunt: proteine de ou si pui, ovalbumina, formaldehida sau deoxicolat de sodiu. Semnele unei reactii alergice pot include aparitia unei eruptii insotite de mancarime la nivelul pielii, dificultati la respiratie si umflare a fetei sau a limbii. Totusi, in cazul unei pandemii, administrarea vaccinului poate fi oportuna, cu conditia sa fie disponibil imediat un tratament medical corespunzator, in cazul aparitiei unei reactii alergice.

Daca nu sunteti sigur, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu asistenta medicala (asistentul medical), inainte de a vi se administra acest vaccin.

Aveti grija deosebita cand utilizati Arepanrix:

Daca ati avut orice reactie alergica, alta decat o reactie alergica instalata brusc, care poate pune viata in pericol, la oricare dintre componentele vaccinului, la tiomersal, la oua si la proteinele de pui, ovalbumina, formaldehida sau la deoxicolat de sodiu (vezi pct. 6 Informatii suplimentare). daca aveti o infectie severa insotita de febra mare (peste 38 gradeC). in acest caz, vaccinarea va fi amanata pana cand va simtiti mai bine. O infectie minora, ca de exemplu o raceala, nu ar trebui sa constituie o problema, dar medicul dumneavoastra sau asistenta medicala (asistentul medical) va vor spune daca ati putea fi vaccinat cu Arepanrix.

Daca aveti un raspuns imunitar slab (de exemplu ca urmare a terapiei imunosupresoare, si anume tratamente cu corticosteroizi sau chemoterapie pentru cancer). daca trebuie sa faceti un test de sange pentru a se cauta dovezi ale infectiei cu anumite virusuri.

In primele cateva saptamani dupa vaccinarea cu Arepanrix, rezultatele acestor teste ar putea sa nu fie corecte. Spuneti medicului care v-a recomandat efectuarea acestor teste ca vi s-a administrat recent Arepanrix. In oricare dintre aceste situatii, SPUNETI MEDICULUI DUMNEAVOASTRA SAU ASISTENTEI MEDICALE (ASISTENTULUI MEDICAL), deoarece vaccinarea ar putea fi nerecomandata sau ar putea fi necesar sa fie amanata.

In cazul in care copilului dumneavoastra i se administreaza vaccinul, trebuie sa fiti informat despre faptul ca reactiile adverse pot fi mai intense dupa administrarea celei de a doua doze, in special temperatura peste 38gradeC. Ca urmare, dupa administrarea fiecarei doze, se recomanda monitorizarea temperaturii si luarea de masuri de scadere a temperaturii (de exemplu, administrarea de paracetamol sau de alte medicamente care scad febra). Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau asistentei medicale (asistentului medical) daca aveti o problema legata de sangerare sau daca va invinetiti usor.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau asistentei medicale (asistentului medical) daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala, sau daca vi s-a administrat recent orice alt vaccin. Arepanrix poate fi administrat in acelasi timp cu vaccinurile gripale sezoniere care nu contin un adjuvant in compozitie.
La persoanele carora li s-a administrat un vaccin gripal sezonier care nu contine un adjuvant in compozitie, se poate administra Arepanrix dupa un interval de cel putin trei saptamani.
Nu exista informatii cu privire la administrarea Arepanrix cu alte vaccinuri si nu exista nicio informatie cu privire la administrarea vaccinului cu adjuvant AS03 care contine HA derivata din H1N1v, fabricat printr-un proces diferit, cu orice alte vaccinuri decat vaccinul gripal sezonier fara adjuvant in compozitie. Totusi, daca acest lucru nu poate fi evitat, vaccinurile trebuie injectate in membre diferite. in aceste cazuri, trebuie sa fiti avertizat ca reactiile adverse pot fi mai intense.

Sarcina si alaptarea

Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida, credeti ca sunteti gravida sau daca vreti sa ramaneti gravida. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra daca vi se poate administra Vaccinul poate fi utilizat pe perioada alaptarii.

Informatii importante privind unele componente ale Arepanrix

Acest vaccin contine tiomersal ca si conservant si este posibil sa aveti o reactie alergica la acesta. Acest medicament contine mai putin de 1 mmol de sodiu (23 mg) si mai putin de 1 mmol de potasiu (39 mg) intr-o doza, adica practic „nu contine sodiu si potasiu”.

Cum se administreaza Arepanrix

Medicul dumneavoastra sau asistenta medicala (asistentul medical) va vor administra vaccinul conform recomandarilor oficiale. Vaccinul va fi injectat intr-un muschi (de regula in partea superioara a bratului).

Adulti, incluzand varstnici, adolescenti si copii cu varsta peste 10 ani

Va fi administrata o doza (0,5 ml) de vaccin.
Datele clinice cu un vaccin cu adjuvant AS03 care contine HA derivata din H1N1v, fabricat printr-un proces diferit, sugereaza ca o singura doza poate fi suficienta. Daca se administreaza o a doua doza, intre admistrarea primei si celei de a doua doze trebuie sa existe un interval de cel putin trei saptamani.

Copii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 9 ani

Va fi administrata o doza (0,25 ml) de vaccin.
Daca se administreaza o a doua doza de 0,25 ml, aceasta va fi administrata dupa cel putin trei saptamani de la administrarea primei doze.

Copii cu varsta sub 6 luni

La acest moment, nu este recomandata vaccinarea la aceasta grupa de varsta.
Atunci cand Arepanrix este administrat ca prima doza in cadrul unei scheme de vaccinare, se recomanda sa fie administrat tot Arepanrix (si nu alt vaccin impotriva H1N1) pentru a se completa schema de vaccinare.

Reactii adverse posibile

Ca urmare a vaccinarii pot sa apara reactii alergice, care pot conduce in cazuri rare la soc. Medicii sunt avertizati cu privire la aceasta posibilitate si au disponibil tratamentul de urgenta, care trebuie utilizat in asemenea situatii.
Reactiile adverse prezentate mai jos au aparut la Arepanrix (H5N1) in timpul studiilor clinice efectuate la adulti, incluzand varstnici. in aceste studii clinice, majoritatea reactiilor adverse au fost usoare ca intensitate si de scurta durata. Reactiile adverse sunt, in general, similare celor asociate vaccinurilor.

De asemenea, aceste reactii adverse au fost observate cu frecvente similare si in studiile clinice efectuate cu un vaccin similar (H1N1) la adulti, incluzand varstnici si la copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 10 si 17 ani, cu exceptia inrosirii la locul de injectare (mai putin frecventa la adulti si frecventa la varstnici) si a febrei (mai putin frecventa la adulti si varstnici). Simptomele gastro-intestinale si frisoanele au avut o frecventa mai mare la copiii si adolescentii cu varsta cuprinsa intre 10 si 17 ani. La copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 9 ani la care s-a administrat o prima jumatate de doza din doza recomandata la adult dintr-un vaccin similar (H1N1), reactiile adverse au fost similare comparativ cu reactiile adverse raportate la adulti, cu exceptia frisoanelor, transpiratiei si a simptomelor gastro-intestinale, care au fost raportate cu o frecventa mai mare la copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 9 ani. in plus, la copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 5 ani, somnolenta, iritabilitatea si pierderea apetitului alimentar au fost raportate foarte frecvent.

Foarte frecvent

Durere la locul injectarii
Durere de cap
Dureri musculare sau articulare
Inrosire si umflare la locul injectarii
Diaree, stare de rau

Mai putin frecvente

Reactii la locul injectarii, de exemplu vanatai, noduli tari, mancarime, caldura
Umflare a ganglionilor de la nivelul axilei
Stare generala de rau
Slabiciune neobisnuita
Stare de rau, dureri de stomac, arsuri la nivelul stomacului
Furnicaturi sau amorteli la nivelul mainilor sau picioarelor
Dificultati in respiratie
Durere in piept
Mancarime, eruptie trecatoare pe piele
Durere la nivelul spatelui sau gatului, rigiditate musculara, spasme musculare, durere la nivelul extremitatilor (de exemplu la nivelul picioarelor sau mainilor)

La copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 35 de luni, carora li s-a administrat o jumatate din doza recomandata la adult (0,25 ml) dintr-un vaccin similar (H1N1), febra si iritabilitatea au aparut mai frecvent, comparativ cu copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 9 ani, carora li s-a administrat o jumatate din doza recomandata la adult (0,25 ml) dintr-un vaccin similar (H5N1). La copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 35 de luni, la care s-au administrat doua doze de 0,25 ml (jumatate din doza recomandata la adult), reactiile adverse dupa administrarea celei de a doua doze au fost mai intense, in special febra (38gradeC), care a aparut foarte frecvent.

Reactiile adverse prezentate mai jos au aparut in timpul experientei dupa punerea pe piata a unui vaccin similar (H1N1). Aceste reactii adverse pot sa apara si in cazul administrarii Arepanrix.
- Reactii alergice care determina o scadere periculoasa a tensiunii arteriale, care, daca nu sunt tratate, pot duce la soc. Medicii sunt avertizati de aceasta posibilitate si au disponibil tratament medical de urgenta, pentru utilizare in aceste cazuri.
- Reactii generalizate pe piele, incluzand umflare a fetei si urticarie (eruptii)
- Convulsii determinate de febra

Reactiile adverse prezentate mai jos au aparut in zilele sau saptamanile de dupa vaccinarea cu vaccinuri administrate in fiecare an pentru a preveni gripa. Aceste reactii adverse pot sa apara si in cazul administrarii Arepanrix.
Rare
Durere severa ascutita sau pulsatila de-a lungul unuia sau mai multor nervi
Scadere a numarului de trombocite din sange, care poate duce la sangerari sau vanatai
Foarte rare
Vasculita (inflamatie a vaselor de sange care poate determina eruptii trecatoare pe piele, dureri de articulatii si probleme ale rinichilor)
Tulburari neurologice cum este encefalomielita (inflamatie a sistemului nervos central), nevrita (inflamatie a nervilor) si un tip de paralizie denumit Sindrom Guillain-Barre

Daca apare oricare dintre aceste reactii adverse, va rugam sa-i spuneti imediat medicului dumneavoastra sau asistentei medicale (asistentului medical).
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra.

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Inainte de amestecarea vaccinului:

Nu utilizati suspensia si emulsia dupa data de expirare inscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la frigider (2 grade C – 8 grade C).
A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina.
Dupa amestecarea vaccinului:
Dupa amestecare, vaccinul trebuie utilizat in decurs de 24 de ore si nu trebuie pastrat la temperaturi
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul
GlaxoSmithKline Biologicals s.a.

  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
CalmUrin Forte reduce disconfortul aparatului reno-urinar

Este un supliment alimentar superconcentrat, ce contine fructe de merisor canadian atent selectionate, ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere

Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere x 250 ml - CatenaSamponul anticadere Gerovital Tratament Expert contine elemente esentiale care contribuie la intarirea radacinii firului de par si ii stimuleaza cresterea sanatoasa, lasandu-i un aspect stralucitor.Citeste mai mult ...
Tipurile de anestezii

Dr.Lelia Iliescu , medic specialist ATI-Spitalul Clinic Colentina descrie care sunt tipurile de anestezii folosite in timpul interventiilor chirurgicale.Suspendarea intregului ansamblu de sensibilitati ale corpului nostru, anestezia generala, in fapt, este folosita pe scara larga in timpul operatiilor.Ea se foloseste ...
Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D

Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D, 20 comprimate efervescente - CatenaCiteste mai mult ...
Catena te trimite din nou la bai

Catena te trimite din nou la baiCiteste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link