Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Anavenol, drajeuri

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutie injectabila 300 µg/0,3 ml ct. x 1 dispozitiv automat pt. autoinjectare continand 1 seringa

Indicatii:

soc anafilactic, alte reactii anafilactice acute sistemice, angioedem laringean; stop cardiac, hemoragii capilare de suprafata (in aplicatie locala), se asociaza anestezicelor locale vasodilatatoare pentru a le prelungi actiunea si a le diminua toxicitatea generala; criza de astm bronsic.

Doze:

Doza initiala este de 1 mg o data, zilnic; doza poate fi crescuta treptat, la intervale de 1-2 saptamana, la 2 mg, 3 mg sau 4 mg pe zi, in functie de situatia metabolica.

Contraindicatii:

HTA, boli miocardice, cardiopatie ischemica, tahicardie si aritmii ectopice, IMA, ateroscleroza avansata, cord pulmonar, hemoragii interne, hipertirdism, feocromocitom, glaucom cu unghi ingust, adenom de prostata cu retentie de urina, IR severa, parkinsonism. Contraindicatii sunt relative in situatii de urgenta, care pun viata in pericol.

Atentionari:

Prudenta in diabet zaharat, Basedow, tineri, batrani, femei la menopauza, in stari de hipercalcemie si hipokaliemie; interactiuni medicamentoase cu ciclopropan si halotan, sarcina; injectia intravenoasa sunt periculoase (multa prudenta).

Reactii adverse:

Palpitatii, tahicardie, aritmii ectopice, dureri anginoase, anxietate, neliniote, slabiciune, ameteli, cefalee, parestezie in extremitati, cresterea glicemiei.