Revista care te mentine sanatos

Stiri

Diabetul, prevenit prin transplantul de grasime?

7 februarie 2013
Share

In organism exista doua tipuri de grasimi: cea alba (grasimea „rea”) si cea maro (grasimea „buna”). Cercetatorii au descoperit ca tipul de grasime potrivit ar putea grabi arderea caloriilor si preveni afectiuni precum obezitatea si diabetul.

Atunci cand este activata, grasimea maro genereaza caldura si arde practic grasimea alba, producand de 300 de ori mai multa caldura fata de oricare alt organ din corp. Oamenii slabi au mai multa grasime maro fata de cei cu mai multe kilograme, de aceea unii se mentin, iar altii se lupta sa slabeasca.

Expertii de la Centrul de Diabet Joslin din Boston, Statele Unite, au facut un pas inainte in ceea ce priveste transplantul de grasime maro. S-a observat ca, in urma acestuia, nu numai ca greutatea scade, dar se imbunatateste si sensibilitatea la insulina, reducandu-se astfel riscul de diabet. In plus, grasimea maro transplantata secreta hormonii care controleaza metabolismul.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Diabetul, prevenit prin transplantul de grasime?»:1.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate