Revista care te menține sănătos

Știri

Diabetul, prevenit prin transplantul de grasime?

7 februarie 2013
Share

In organism exista doua tipuri de grasimi: cea alba (grasimea „rea”) si cea maro (grasimea „buna”). Cercetatorii au descoperit ca tipul de grasime potrivit ar putea grabi arderea caloriilor si preveni afectiuni precum obezitatea si diabetul.

Atunci cand este activata, grasimea maro genereaza caldura si arde practic grasimea alba, producand de 300 de ori mai multa caldura fata de oricare alt organ din corp. Oamenii slabi au mai multa grasime maro fata de cei cu mai multe kilograme, de aceea unii se mentin, iar altii se lupta sa slabeasca.

Expertii de la Centrul de Diabet Joslin din Boston, Statele Unite, au facut un pas inainte in ceea ce priveste transplantul de grasime maro. S-a observat ca, in urma acestuia, nu numai ca greutatea scade, dar se imbunatateste si sensibilitatea la insulina, reducandu-se astfel riscul de diabet. In plus, grasimea maro transplantata secreta hormonii care controleaza metabolismul.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Diabetul, prevenit prin transplantul de grasime?»:1.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.