Revista care te menține sănătos

Îngrijire

8 moduri surprinzatoare prin care puteti reduce ridurile

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
14 august 2017
Share
8 moduri surprinzatoare prin care puteti reduce ridurile

Ridurile reprezinta un semn al inaintarii in varsta. Cu cat o persoana are mai multe riduri, cu atat mai in varsta va parea. Nimanui nu-i plac ridurile. Din acest motiv, exista mai multe metode si produse pentru a le reduce.

Puteti achizitiona creme de fata, seruri sau chiar sa apelati la interventii estetice chirurgicale sau nu. Va propunem cateva metode, de altfel destul de simple, prin care puteti reduce ridurile.

Soia

Genisteina, un hormon natural ce se intalneste in soia, accelereaza producerea de colagen. Colagenul este proteina din piele ce confera elasticitate si face pielea mai puternica. Din nefericire, colagenul scade odata cu varsta. Genisteina actioneaza prin inhibarea actiunii enzimelor ce reduc si degradeaza producerea si calitatea colagenului pielii. Blocarea acestor enzime au si proprietatea de a stimula producerea de colagen nou, reducand, astfel, ridurile.

Pestele

Pestele gras, precum somonul si sardinele, reprezinta o sursa excelenta de proteine necesare pentru a mentine si repara pielea la nivelul celulelor. In plus, este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali Omega-3. Acizii grasi esentiali ajuta la mentinerea sanatatii si tineretii pielii.

Acizii grasi Omega-3: cele mai bune surse alimentare

Nu va spalati pe fata prea mult

Spalarea excesiva a fetei indeparteaza uleiurile naturale ale pielii. Cel mai bun lucru este sa va spalati pe fata cu o solutie de curatare in fiecare seara, iar dimineata doar cu apa. Nu uitati sa aplicati o crema hidratanta dupa.

Dormiti pe spate

Acest simplu truc tine ridurile de pe fata la distanta. Atunci cand dormiti pe o parte sau pe burta, asupra fetei se pune multa presiune. Astfel, apar pe fata linii fine din cauza contactului cu perna.

Evitati sedentarismul

Exercitiile fizice incurajeaza circulatia sangelui catre piele, ce ajuta la regenerarea celulara si la producerea de uleiuri naturale. Daca faceti exercitii fizice in mod regulat, se produce o legatura stransa intre muschii de sub piele si aceasta, ceea ce reduce adancimea ridurilor.

8 moduri surprinzatoare prin care puteti reduce ridurile

Purtati ochelari de soare

Daca nu purtati ochelari de soare atunci cand este cazul, aveti obiceiul de a inchide ochii pe jumatate. Acest obicei duce la formarea ridurilor din jurul ochilor si de la nivelul fruntii. Ochelarii de soare ajuta ochii sa se mentina relaxati, reducand ridurile de la acest nivel, plus ca protejeaza ochii de razele UV.

Evitati sa fortati pielea

Pielea din jurul ochilor este foarte delicata. Mai multe obiceiuri zilnice forteaza pielea din jurul ochilor si pot cauza aparitia ridurilor. Aplicarea fondului de ten, corectorului de cearcane si a machiajului pot forta pielea atunci cand le aplicati. Exista mai multi pasi pe care ii puteti face pentru a reduce deteriorarea pielii. De exemplu, atunci cand aplicati machiajul, folositi miscari blande si nu trageti de piele, iar atunci cand il indepartati, folositi un demachiant delicat pentru zona ochilor, prin acelasi tip de miscari.

Secretele unei demachieri corecte

Incurajati formarea colagenului

Cremele cu retinol cresc cantitatea de colagen. Retinoizii vizeaza receptorii de la nivelul pielii, crescand producerea de colagen. Cautati creme de buna calitate, destinate ridurilor.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.