Revista care te menține sănătos

Wellness club

Slapii va pot imbolnavi

4 iulie 2022
Share
Slapii va pot imbolnavi

Vara, in timpul liber, slapii sau flip-flopsii par a fi perechea ideala de incaltaminte. La plaja, piscina, chiar la plimbare optam pentru flip-flops, deoarece sunt usori, par comozi si, spunem noi, lasa picioarele sa „respire”.

Culorile si imprimeurile lor ne atrag atentia, insa nu tot ce este frumos este automat si sanatos. Specialistii avertizeaza ca purtarea acestui tip de incaltaminte poate duce la deformarea picioarelor, afectand muschii si tendoanele. In plus, sunteti „panditi” de bacterii, la propriu, la fiecare pas. Asa ca, aveti mare grija cu ce va incaltati!

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Crema Relaxantă pentru picioare de la Naturalis, un produs care ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi a pielii. De asemenea, preparatul diminuează senzaţia de picioare grele, combate şi previne varicele şi hidratează pielea.

Gazda perfecta pentru bacterii

Pseudomonas aeruginosa este o bacterie care „iubeste” apa si care poate cauza infectii. Cele cu stafilococ sunt infectii comune ale pielii, iar materialele din care sunt confectionati acesti papuci reprezinta „gazda perfecta”. Cauciucul si plasticul, in special, atrag ca un magnet bacteriile. Daca aveti rani la nivelul labei piciorului si va incaltati cu slapi, bacteriile se pot „strecura”, provocand celulita infectioasa (infectie bacteriana a pielii).

Infectiile fungice sau ciuperca piciorului

Aparitia ciupercilor piciorului este favorizata de climatul cald si umed, iar piscinele, vestiarele, plajele, zonele de camping sunt medii nu tocmai curate, de altfel propice pentru dezvoltarea infectiilor fungice. Va incaltati, va descaltati, va lasati papucii la marginea piscinei, faceti o baie, va incaltati din nou, mergeti la toaleta, apoi in vestiar si din nou intrati in piscina… un lant care incurajeaza dezvoltarea ciupercilor.

Veziculele dureroase si neplacute

Slapii ne pot modifica mersul, deoarece, pentru a nu-i scapa din picioare, se formeaza o tensiune crescuta asupra ligamentelor. Tocmai pentru ca tind sa alunece, apar acele basici cu lichid, ca urmare a frecarii, care sunt dureroase si produc o senzatie de disconfort. La toate acestea contribuie transpiratia, respectiv mediile umede. Orice pereche de incaltaminte trebuie aleasa cu atentie.

res_inainte de Durere la nivelul calcaielor

Durere la nivelul calcaielor

Purtarea flip-flopsilor poate duce si la aparitia fasceitei plantare. Ligamentul care uneste calcaiul cu degetele formand arcul talpii piciorului se poate inflama, chiar rupe, atunci cand se afla in tensiune. Papucii au o forma plata si nu ofera suport talpii, aparand, astfel, fasceita plantara. In plus, atunci cand purtam slapi, facem pasi mai mici decat in mod obisnuit, iar calcaiele ating pamantul cu forta, aspect ce poate cauza dureri, socul nefiind atenuat.

Postura gresita a corpului

Imaginati-va ca picioarele reprezinta stalpul de sustinere al intregii structuri (corpul), iar laba piciorului contribuie la alinierea frumoasa si armonioasa a spatelui, gatului, capului. Cand fundatia este slaba, ceea ce se si intampla atunci cand purtati slapi, pot aparea probleme in ceea ce priveste postura, instalandu-se durerile la nivelul spatelui. Atentie si la entorse! Asadar,slapii, unul dintre simbolurile verii, ne pot ameninta sanatatea.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.