Revista care te menține sănătos

Afecțiuni ale pielii

Celebritati care au invins cancerul de piele

Ruxandra Dumitrescu; sursa: everydayhealth.com; foto: hepta
18 iulie 2019
Share
Celebritati care au invins cancerul de piele

Poate ca pe covorul rosu arata impecabil, dar sa nu credeti ca celebritatile de peste hotare nu s-au confruntat de-a lungul vietii cu tot felul de probleme de sanatate care le-au pus viata in pericol, iar acum vorbim in special despre cancerul de piele.

In Statele Unite, de exemplu, mai mult de doua milioane de persoane sunt diagnosticate anual cu aceasta boala. Vedetele despre care vom vorbi in continuare s-au confruntat cu diferite tipuri de cancer de piele, de la cele mai usoare pana la cele mai severe. Din fericire, au reusit sa invinga boala si astazi sunt un model de urmat.

Hugh Jackman

Hugh Jackman a aparut pe covorul rosu la premiera filmului X-Men: Days of Future Past cu un plasture pe nas si a marturisit ca se afla sub tratament impotriva cancerului de piele. Se pare ca tratamentul il incepuse inca din luna noiembrie a anului 2013, cand a fost diagnosticat cu carcinom bazal celular. Vorbind deschis despre problema sa, Jackman a marturisit ca s-a confruntat cu patru tipuri de cancer in doar 18 luni. Expertii avertizeaza ca Australia, tara de unde provine Hugh, are cea mai mare rata de cancer de piele. Actorul i-a indemnat de nenumarate ori pe fanii sai sa foloseasca lotiuni cu factor de protectie solara si sa mearga la controale regulate.

Diane Keaton

Actrita in varsta de 69 de ani a fost diagnosticata pentru prima data cu carcinom bazal celular la varsta de 21 de ani. Diane a dezvaluit ca nu isi proteja deloc pielea cu creme cu factor de protectie, pentru ca incerca intotdeauna sa obtina un bronz frumos cu orice pret. Apoi, actrita a avut un carcinom scuamos celular care i-a fost indepartat de pe fata, lasand in urma o cicatrice.

Michelle Monaghan

In 2011, actrita Michelle Monaghan din True Detective a declarat pentru publicatia Health ca a suferit de cancer de piele. Sotul actritei a indemnat-o pe aceasta sa mearga la medic pentru a-si controla o alunita situata in zona gambei, care s-a dovedit a fi canceroasa. Gamba este o zona de risc pentru cancerul de piele, la fel si zonele dintre degete, scalpul, urechile etc.

Melanie Griffith

Cancerul de piele este un tip de cancer destul de frecvent si, in acelasi timp, o experienta infricosatoare pentru persoanele care se confrunta cu aceasta boala. Melanie Griffith a suferit o interventie chirurgicala in zona fetei, de unde i s-a extirpat o portiune de piele afectata de cancer. Vestea buna este ca, in cazul ei, cancerul a fost descoperit destul de timpuriu, asa ca nu s-a pus problema complicatiilor.

Brooke Shields

Fost model, actrita si iubitoare de bronz, Brooke a declarat pentru publicatia People ca, in luna mai a anului 2009, medicul i-a inlaturat o formatiune precanceroasa. „Aceasta experienta a fost precum un semnal de alarma pentru o persoana care credea ca «a te praji la soare» este cel mai bun lucru. Eu si prietenele mele ne bronzam pe acoperisurile din New York, nu era nevoie sa mergem la plaja. Dar am renuntat la acest obicei de ceva timp”, a declarat Brooke. Cea mai comuna afectiune precanceroasa este keratoza actinica, ce apare in urma expunerii la razele UV.

Ewan McGregor

In timp ce isi promova filmul numit Deception in 2008, actorul a declarat pentru BBC ca si-a scos o alunita canceroasa din jurul ochilor. Si pentru ca este un scotian cu un ton deschis al pielii, actorul si-a scos mai multe alunite care prezentau risc pentru sanatatea lui. Este important sa verificati alunitele o data pe luna, sa fiti atenti la asimetrii, culoare, diametru, evolutie.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.