Revista care te menține sănătos

Dermatologie

Cele mai simple tratamente naturiste pentru acnee

17 februarie 2015
Share

In general, adolescentii sufera cel mai mult de acnee, din cauza nivelului crescut de hormoni din corpul lor. Insa aceasta nu este o problema exclusiva a lor. Privarea de somn, prea mult stres, obiceiurile alimentare nesanatoase si un stil de viata agitat pot provoca, de asemenea, acnee.

 

Acneea poate aparea pe fata, pe piept, pe spate, dar si pe scalp. Desi nu exista niciun tratament definitiv pentru aceasta problema, exista multe cure naturale simple si usor de aplicat, folosind ingrediente comune gasite in camara sau in frigider, pentru a preveni sau macar minimiza problema. Iata cateva dintre acestea.

 

1. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu functioneaza ca un exfoliant delicat pentru pielea ta. Astfel, elibereaza porii si elimina celulele moarte. De asemenea, ajuta la reglarea echilibrului pH-ului pielii si are proprietati antiinflamatoare si antiseptice usoare. Toate aceste caracteristici fac din bicarbonat un remediu excelent pentru tratamentul la domiciliu al acneei.

Cum se procedeaza:
– Aplicati o pasta formata din una sau doua lingurite de bicarbonat de sodiu cu putina apa. Se clateste dupa cateva minute.
– De asemenea, puteti amesteca doua linguri de bicarbonat de sodiu, o lingurita de scortisoara pudra, sucul de la o jumatate de lamaie si cinci linguri de miere. Aplicati solutia pe fata. Se spala dupa cinci minute. Folositi bicarbonat de sodiu pe piele o data sau de doua ori pe saptamana.

 

2. Fulgi de ovaz

Fulgii de ovaz sunt benefici in tratarea acneei, deoarece curata porii si absorb excesul de grasime. In plus, exfoliaza pielea.

Cum se procedeaza:
– Se amesteca o lingurita de miere si sucul de la o jumatate de lamaie intr-o cana cu fulgi de ovaz fierti. Aplicati si frecati pielea cu acest amestec. Lasati-l timp de 30 minute si apoi clatiti cu apa calduta. Faceti acest lucru o data sau de doua ori pe saptamana.

 

3. Sucul de lamaie

Cele mai simple tratamente naturiste pentru acneeProprietatile acide ale lamailor pot fi foarte utile in tratarea acneei. Sucul de lamaie curata murdaria care se acumuleaza in porii pielii. Puteti sa-l utilizati in fiecare zi, dar daca simtiti ca aspectul pielii devine prea uscat il puteti folosi la fiecare doua sau trei zile.

Cum se procedeaza:
– Frecati o felie de lamaie pe zona afectata si lasati timp de cateva ore inainte de a va clati fata cu apa.
– Puteti amesteca, de asemenea, suc de lamaie cu apa de trandafiri in cantitati egale. Se utilizeaza solutia pentru a spala zona afectata.

 

4. Pasta de dinti

Pasta de dinti pe care o utilizati in mod regulat pentru curatarea dintilor poate ajuta, de asemenea, la reducerea acneei. Aceasta este, de fapt, una dintre cele mai simple metode de tratament casnic pentru acnee.

Cum se procedeaza:
Aplicati o cantitate mica de pasta de dinti pe zona afectata, inainte de a merge la culcare. Pasta de dinti va usca acneea. Intr-o zi sau doua, ar trebui sa vedeti o imbunatatire semnificativa.

 

5. Coaja de portocala

Proprietatile vitaminei C si ale acizilor prezenti in portocala pot fi un remediu perfect pentru acnee. Puteti folosi sucul de la portocala, dar coaja este mult mai eficienta.

Cum se procedeaza:
– Puneti coaja de portocala la soare si lasati-o sa se usuce complet. Pisati coaja uscata pana devine pulbere si amestecati-o cu putina apa, pentru a face o pasta. Aplicati pasta pe zona afectata si lasati-o sa actioneze timp de 10 pana la 15 minute. Spalati-va apoi pe fata cu apa calda.

Aceste tratamente naturiste simple si usor de aplicat acasa pot rezolva problema acneei intr-o anumita masura. Pentru rezultate optime, trebuie, de asemenea, sa aveti un stil de viata sanatos. Daca aceste solutii nu se dovedesc, totusi, eficiente in cazul dumneavoastra, va trebui sa consultati dermatologul.

 

Mircea Doaga

Sursa: top10homeremedies.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.