Revista care te menține sănătos

Dermatologie

Poti scapa de vergeturi dupa sarcina?

16 iulie 2013
Share

Se spune ca perioada sarcinii este destul de grea, insa, in acelasi timp, foarte frumoasa. Pe parcursul acestei perioade va puteti confrunta cu fel de fel de situatii, insa este foarte important sa stiti ca sarcina poate lasa urme pe corpul dumneavoastra. Vergeturile reprezinta una dintre cele mai importante probleme cu care au de-a face femeile dupa nastere.

Factorii genetici joaca si ei un rol foarte important. Vergeturile nu arata la fel la toata lumea, ci depind foarte mult de tonusul pielii. Sigur ca intotdeauna este mai bine sa previi decat sa tratezi, de aceea hidratarea in permanenta este foarte importanta.

Totusi, atunci cand este prea tarziu, puteti apela la cateva metode care va pot ajuta in mod eficient sa luptati impotriva vergeturilor.

 

Gelurile pe baza de aloe vera – remedii pentru vergeturi

Gelurile cu aloe vera sunt foarte eficiente in tratarea vergeturilor, deoarece aceasta planta are efect calmant si curativ. In plus, aloe vera contine foarte multi nutrienti si ingrediente active. Pentru ca, in timpul sarcinii, pielea se intinde foarte mult si apar aceste firisoare inestetice albe sau vinetii, utilizarea gelurilor pe baza de aloe vera putand ameliora aspectul lor. Trebuie insa sa perseverati si sa aveti foarte multa rabdare, deoarece schimbarile nu vor putea fi observate de pe-o zi pe alta. Cu toate acestea insa, nici aloe vera nu face minuni, asa ca doar cu ajutorul acestui remediu nu veti scapa definitiv de vergeturi, ci doar veti reusi sa le imbunatatiti aspectul.

 

Exfolierea pielii poate ameliora vergeturile

Exfolierea este un pas foarte important in ceea ce priveste vergeturile. De doua ori pe saptamana puteti exfolia pielea de pe burta cu ajutorul unor produse speciale pe baza de caise sau alge. Nu apelati la astfel de produse mai mult de doua ori pe saptamana, pentru ca pielea poate deveni rosie si iritata. Puteti obtine chiar si acasa propriul exfoliant: doua linguri de zahar, cateva picaturi de apa si cateva picaturi de ulei esential de levantica. Masati-va usor, dupa care clatiti cu apa calduta.

 

Untul de cacao – hidratant pentru pielea afectata de vergeturi

Untul de cacao este benefic in cazul vergeturilor, deoarece catifeleaza pielea si ii reda elasticitatea de altadata. Zvonurile care au ajuns si pe la urechile noastre dezvaluie faptul ca pana si Kate Middleton ar utiliza untul de cacao pentru a evita aparitia vergeturilor in timpul sarcinii. Dupa sarcina, eficient este untul de cacao, produsele pe baza de unt de cacao care contin, in plus, unt de shea, vitamina E, colagen, elastina etc. Faceti-va o obisnuita din a utiliza astfel de produse de doua ori pe zi. Pentru ca untul de cacao se topeste la temperatura corpului, va fi foarte repede absorbit in piele.

 

Peelingul chimic si tratamentul cu laser – remedii pentru vergeturi

Peelingurile chimice imbunatatesc aspectul pielii prin utilizarea unor solutii chimice care actioneaza asupra straturilor de piele, regenerand-o. Medicul este cel care hotaraste ce fel de substante trebuie sa se utilizeze si cat de in adancime sa fie executat peelingul. Acesta actioneaza asupra vergeturilor prin reducerea dimensiunilor si prin decolorarea lor.

Tratamentul cu laser este foarte popular in ceea ce priveste reducerea vergeturilor, deoarece stimuleaza producerea de colagen. In plus, terapia laser poate imbunatati si aspectul vergeturilor mai vechi, insa intotdeauna este nevoie de mai multe sedinte pentru a obtine rezultatele dorite.

 

Abdominoplastia

Abdominoplastia este singura metoda de indepartare definitiva a vergeturilor, pentru ca astfel se indeparteaza exact pielea care contine vergeturile. O astfel de metoda este indicata relativ rar, deoarece procesul de vindecare nu este deloc usor.

Acum intelegeti de ce este foarte important sa preveniti in loc sa tratati? Si nu uitati ca, pe timpul sarcinii, sa aveti o alimentatie sanatoasa si sa va hidratati indeajuns.

 

Text: Ruxandra Raica

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.