Revista care te menține sănătos

Dermatologie

Greseli frecvente care imbatranesc prematur femeia 40+

14 septembrie 2012
Share

Varsta este doar o cifra, nu-i asa? Probabil, insa corpul nostru este intr-o continua schimbare pe masura ce anii trec, iar obiceiurile si ritualurile de infrumusetare trebuie sa tina pasul cu aceste necesitati. Uneori insa, alegerile nu sunt cele mai bune si putem cadea in penibil, incercand sa transformam femeia matura intr-o vesnic adolescenta.

Vom descoperi in continuare care sunt cele mai frecvente greseli ale femeilor trecute de prima tinerete si cum putem, prin mici schimbari, sa facem din varsta mijlocie perioada de aur a vietii noastre.

Schimbarea presupune… sa luati atitudine

Cea mai mare greseala pe care o poate face o femeie atunci cand vrea sa arate bine este sa nu faca nimic. Coafura, machiajul si stilul de a te imbraca au facut din tine acea aparitie sclipitoare in anii tineretii, iar acest lucru nu dispare odata cu varsta.

O femeie cocheta si aranjata in tinerete va fi la fel intotdeauna, indiferent de varsta. Insa nu tot ceea ce era la moda si va prindea bine odata, va vine bine si acum. Incearcati, pe cat posibil, sa adaptati stilul si machiajul cu trasaturile corpului si ale fetei, astfel incat sa existe armonie, si nu prost-gust.

Nu va comparati cu cea care ati fost la 20 de ani

Fiti constienta de faptul ca putini sunt cei care isi pastreaza frumusetea exterioara din tinerete, si asta cu multe eforturi (operatii estetice, tehnici de remodelare etc.).

Amintiti-va cu placere de acele vremuri, insa nu va lasati purtata de melancolie si incearcati sa va stabiliti un obiectiv rational – aratati cat puteti de bine pentru aceasta varsta si nu incercati sa va chinuiti tenul si corpul sa redevina ceea ce au fost candva.

Nu va culcati pe-o ureche! Miscarea face minuni

Sunteti tentata sa faceti cat mai putina miscare, sa va victimizati si sa va plangeti de durerile aparute peste zi? Gasiti tot timpul scuze sa nu mergeti la sala sau sa alergati in parc? Cu siguranta, ati raspuns afirmativ. Va faceti insa singura rau pentru ca miscarea va poate scapa de chinul durerilor articulare sau al migrenelor specifice varstei mijlocii.

Exercitiile nu numai ca va scapa de dureri, ci pot preveni si alte afectiuni mai grave, precum: obezitatea, diabetul, bolile cardiovascualre sau dementa. Nu trebuie sa participati la un maraton, este suficienta o scurta alergare de 30 de minute in parc, cateva sedinte de inot la piscina sau la bazin, exercitiile yoga sau mersul pe jos in pas grabit.

Duse sunt noptile albe si frumusetea de a doua zi

Am trecut cu totii prin acea etapa a vietii in care pierdeam noptile fara sa tinem cont, iar a doua zi eram dis-de-dimineata la serviciu, radiind de stralucire si emanand aer primavaratic. Indatorirea de parinte si grijile pentru copii va suprima timpul alocat somnului, insa acest lucru trebuie sa se schimbe. Gasiti o solutie de mijloc pentru ca cele opt ore de somn sa nu fie perturbate cu niciun chip.

Daca nu v-am convins ca somnul este un factor esential care va poate imbatrani tenul, atunci probabil veti acorda atentie daca va spunem ca somnul, mai exact lipsa acestuia, poate creste considerabil riscul de diabet si boli cardiovasculare.

Aveti grija de zambet!

Poate ridurile acelea suparatoare din jurul ochilor si firul de par din ce in ce mai subtire va dau batai de cap, insa nu uitati sa va opriti privirea si asupra zambetului atunci cand va analizati in oglinda. Dintii galbeni, problemele gingivale sau cariile sunt primele care se vad pe chipul unei persoane, asa ca incercati sa evitati aceste probleme. In plus, specialistii ne avertizeaza ca daca nu avem grija de dantura, riscam sa avem probleme cardiace.

Nu abuzati de operatiile estetice si adoptati un machiaj natural!

Deseori, laba-gastii sau liniile fine din jurul gurii sunt mult mai sexi decat trasaturile exagerate lasate in urma injectiilor cu botox sau a tehnicilor de rejuvenare faciala. Optati, in schimb, pentru produse de ingrijire potrivite tipului de ten, alegeti creme pe baza de retinol care ajuta la estomparea ridurilor si a liniilor fine in timp. Daca acestea nu dau rezultatele dorite, nu fiti dezamagite, incercati alte alternative – insa nu pretindeti de la dumneavoastra mai mult decat este cazul, niciun produs sau metoda nu va aduce inapoi chipul de adolescenta.

De asemenea, incercati pe cat posibil, sa evitati machiajul strident, fondurile de ten care va incarca chipul si anticearcanul, deoarece nu fac decat sa scoata si mai mult in evidenta ceea ce vreti sa ascundeti.

Exista o masura in toate

Este inevitabil: gravitatia isi pune amprenta pe trupurile noastre la un moment dat. Dar, in loc sa ramanem blocati in amintirea a ceea ce am fost candva, trebuie sa luam masuri. Multe femei fac greseala de a continua sa poarte aceeasi masura la sutien pe care au purtat-o dintotdeauna, fara sa ia in considerare ca trupul sufera schimbari pe masura ce imbatranim. Cu lenjeria potrivita putem ridica si subtia anumite parti ale corpului, asa ca ganditi-va sa investiti cativa bani in piese de lenjerie moderna.

Text: Paula Rotaru

Sursa: http://healthyliving.msn.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.