Revista care te menține sănătos

Dermatologie

Cum sa va ingrijiti tenul inainte de culcare

7 septembrie 2012
Share

Daca vreti sa aveti o piele frumoasa, secretul consta in odihna suficienta si nu numai. Atunci cand dormiti, rata metabolica este redusa, plus ca nu sunteti expuse poluarii din mediul inconjurator sau ultravioletelor care dauneaza pielii. Pentru ca organismul nu trebuie sa lucreze pentru a proteja pielea peste noapte, acesta se poate focusa in schimb pe repararea daunelor produse pe parcursul zilei.

Asa ca orice produse de infrumusetare ati folosi, acestea vor fi mult mai eficiente in a reduce liniile fine, ridurile si vor hidrata mai bine.

Profitati de aceste lucruri inainte de culcare, si aflati cateva sfaturi simple, care vor aduce numai beneficii.

Apa si sapun

Poate ca pare ceva mai mult decat normal sa ne spalam pe fata cu apa si sapun, dar foarte multe femei merg la culcare fara a face acest lucru, mai ales daca nu se machiaza. Impuritatile colectate de-a lungul zilei ramane pe piele si astupa porii in timp ce dormiti, lucru care poate duce la aparitia inflamatiilor si a acneei. Daca nu va spalati inainte, orice produs pe care il veti aplica nu va fi la fel de eficient. Asadar, inainte de culcare curatati-va tenul cu un sapun cu formula blanda. Veti indeparta orice urma de machiaj sau impuritate care v-ar putea deranja in timpul somnului.

Exfoliati usor pielea

Pentru ca pielea sa aiba un aspect proaspat si tanar, celulele moarte trebuie indepartate, iar acest proces poate lasa tenul un pic vulnerabil. Exfolierea poate face ca pielea sa fie mai sensibila la razele ultraviolete, precum si la alte elemente, asa ca cel mai bine este sa va exfoliati pielea inainte de a merge la culcare, seara. In functie de tipul tenului, utilizati un scrub care sa contina granule sau unul pe baza de acid salicilic. Pentru pielea obosita, cu riduri, expertii recomanda cremele pe baza de retinol, care incurajeaza formarea de noi celule, de colagen si desfunda porii.

Hidratati-va!

In timp ce dormiti, temperatura corpului creste, facandu-va sa transpirati, reducand astfel nivelul de umiditate din corp, favorizand uscarea pielii. Acest lucru este valabil mai ales in lunile de iarna, cand afara aerul este rece, iar in incaperi este uscat si cald. Pentru a mentine pielea hidratata, ultilizati creme care contin acid hialuronic sau glicerina, sau cele pe baza de ceramide. Formula cremei trebuie sa fie non-grasa si ati putea utiliza chiar si un umidificator pe timp de iarna.

Luptati impotriva pungilor de sub ochi!

Pentru a reduce liniile fine, pungile de sub ochi si cearcanele, folositi o crema pentru ochi care contine peptide, pentru ca pielea sa produca mai mult colagen. Aplicati crema cu aproximativ o ora inainte de culcare, cu ajutorul unui disc demachiant pentru a reduce riscul ca aceasta sa migreze catre ochi, astfel incat acestia sa nu se umfle sau sa se inroseasca. Nu va frecati si nu o aplicati foarte aproape de linia de jos a genelor.

Aveti grija de buze!

Chiar daca va pregatiti de somn, buzele trebuie sa fie si ele hidratate in profunzime. Inmuiati o periuta de dinti in putina apa si apoi in bicarbonat de sodiu si exfoliati-va usor buzele. Apoi aplicati un produs special destinat ingrijirii buzelor, care sa contina glicerina sau pantenol pentru a calma si netezi buzele.

Pozitia in care dormiti este foarte importanta!

Pozitia cea mai confortabila pentru somn nu este neaparat si cea mai buna pentru tenul dumneavoastra. Motivul pentru care imbatranirea este accelerata este faptul ca dormiti pe burta, iar fata este tinuta apasat pe perna. In acest fel, sangele nu circula tocmai bine si asa se formeaza ridurile. Expertii spun ca daca veti dormi pe spate este cel mai bine, cu doua perne sub cap pentru a mentine fluxul de sange in miscare. Daca va este greu sa dormiti in aceasta pozitie, incercati o perna de matase sau satin.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailyglow.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.