Revista care te menține sănătos

Dermatologie

Scapati de povara gleznelor umflate!

26 aprilie 2012
Share

Una dintre cele mai mari placeri ale omului este si mersul cu picioarele goale prin iarba. Si, cum temperaturile cresc pe zi ce trece, avem toate motivele sa iesim in parcuri pentru a ne satisface aceasta mica „excentricitate“. Insa, ce ne facem daca avem gleznele umflate?

Deseori, in sezonul cald, retentia de apa este un lucru obisnuit, cauzat de temperaturile crescute care amplifica fluxul de sange ce poate duce la dezvoltarea insuficientei venoase, afectiune ce precede formarea varicelor.

Umflarea gleznelor, cunoscuta sub denumirea de edem, nu este o preocupare doar a femeilor insarcinate. Oricine are probleme cu circulatia sangvina se poate confrunta cu aceasta problema.

Exista insa remedii, iar acestea depind in mare masura de vointa si perseverenta fiecaruia dintre noi. Va prezentam 3 metode simple prin care gleznele umflate se vor „dezumfla” imediat:

  • Renuntati sau limitati consumul de bauturi racoritoare sau alimente sarate. Acestea pot creste fluxul sangvin, favorizand formarea cheagurilor si ingreunand astfel circulatia sangelui. Urmarea este acumularea lichidului in tesuturi si, ulterior, umflaturile.
  • Faceti miscare! Exercitiile fizice usureaza drenajul sangelui. Un astfel de exercitiu consta in ridicarea picioarelor in mod regulat si masarea blanda a zonei gleznelor si a coapsei interne. Daca sunteti nevoiti sa lucrati la birou cel putin 8 ore pe zi, este recomandat ca, in fiecare ora, sa luati 5 minute pauza si sa va intindeti sau sa efectuati miscari circulare cu membrele inferioare.
  • Aromaterapia este intotdeauna alternativa ideala si cea mai placuta pentru tratamentul diferitelor afectiuni. Iar aceasta functioneaza de minune si in cazul gleznelor umflate. O cada plina cu spuma in care ati adaugat cateva picaturi de ulei de geraniu, ulei de lamaie sau ulei de rozmarin va scapa cu siguranta si de stres, si de problema gleznelor umflate.

Ultima solutie, mersul la medic

Daca niciuna dintre metodele de mai sus nu par sa aduca vreo imbunatatire aspectului picioarelor dumneavoastra, iar durerile devin din ce in ce mai intense, este cazul sa vizitati cabinetul specialistului. Masajul limfatic profesionist va poate scapa de problemele retentiei de apa. Bineinteles, conditia este de a pastra un regim alimentar echilibrat si de a face cat mai multa miscare.

Paula Rotaru

Sursa: www.hellomagazine.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.